Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 76-68

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 76-68

Για ένατη διαδοχική σεζόν η Μπαρτσελόνα νίκησε εντός έδρας την Ρεάλ Μαδρίτης σε αγώνα για την κανονική περίοδο (76-68) και την έπιασε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα - Κορυφαίος ο Άντε Τόμιτς (12 π., 8 ριμπ.) σε «ρηχά νερά» ο Μπουρούσης

Ποιος μπορεί να υποτιμήσει τους πρωταθλητές Ισπανίας; Κάποιοι το έκαναν και το... έχουν μετανιώσει ήδη! Οι «μπλαουγκράνα» των «χιλίων» προβλημάτων έδειξαν στην «Βασίλισσα» ποιος είναι το αφεντικό όταν οι αγώνες διεξάγονται στην Καταλονία. Τι κι αν ο Τσάβι Πασκουάλ δεν είχε στη διάθεσή του, τους Ναβάρο, Αμπρίνες, Όλεσον και Νάχμπαρ, οι γηπεδούχοι παίζοντας με πλάνο και «χτυπώντας» σταθερά κοντά στο καλάθι, νίκησαν 76-68 κι ανέβηκαν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, «πιάνοντας» τους Μαδριλένους. Από την άλλη η πλήρης Ρεάλ του Λάσο ήταν τραγική. Περιορίστηκε σε πάρα πολλά σουτ τριών πόντων, δεν σημείωσε διψήφιο αριθμό πόντων μέσα από την ρακέτα και είχε ρόλο κομπάρσου από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο γήπεδο «καυτοί» και βρίσκοντας στόχο σε προσπάθειες από μέση και μακρινή απόσταση, είχαν το προβάδισμα. Ωστόσο με τον Χουέρτας να σκοράρει με τις γνωστές τους διεισδύσεις ο φωτεινός πίνακας του «Παλάου Μπλαουγκράνα» έγραφε 24-22.

Η δεύτερη περίοδος ήταν μία εντελώς διαφορετική ιστορία. Τα σουτ της ομάδας του Λάσο άρχισαν να είναι άστοχα, οι παίκτες του πάγκου -πλην του Τζέισι Κάρολ- δεν βοηθούσαν και η διαφορά άρχισε να ανοίγει υπέρ των γηπεδούχων. Το 47-40 ήταν μάλλον κολακευτικό για την Ρεάλ που έμοιαζε χαμένη και τα περίμενε όλα από τον Γιόνας Ματσιούλις.

Μία λύση υπήρχε για τους Μαδριλένους προκειμένου να επιστρέψουν στην διεκδίκηση του αγώνα. Να «σφίξουν» την άμυνά τους περιορίζοντας τους αντιπάλους τους στο σκοράρισμα, αλλά και βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση για να μειώσουν τη διαφορά. Η δουλειά έγινε αλλά... μισή. Η Μπάρτσα σε δέκα λεπτά πέτυχε μετά βίας έντεκα πόντους, αλλά η Ρεάλ χωρίς σχέδιο στην επίθεση και με διαδοχικές προσπάθειες για σουτ τριών πόντων, δεν υπήρχε περίπτωση να κάνουν κάτι καλύτερο, από το να μειώσουν απλά τη διαφορά στους τρεις πόντους (58-55) στο 30'.

 Η «αφλογιστία» της Μπάρτσα δεν θα συνεχιζόταν για πολύ. Οι Καταλανοί πήραν τους πρώτους πόντους οκτώ πόντους του Έντουιν Τζάκσον με τη φανέλα της ομάδας στην τελευταία περίοδο και σε συνδυασμό με την απόλυτη κυριαρχία στους «αιθέρες» έφτασαν τελικά εύκολα στη νίκη με 76-68 μέσα σε αποθέωση. Πλέον ισοβαθμούν με την Ρεάλ και την Μπανταλόνα στην δεύτερη θέση, με ρεκόρ 10-3. Πρώτη παραμένει η Μάλαγα που έχει έντεκα νίκες και μόλις δύο ήττες.

Ο Άντε Τόμιτς ήταν ο κορυφαίος των θριαμβευτών με 12 πόντους και οκτώ ριμπάουντ, κυριαρχώντας κάτω από τα καλάθια, ενώ δέκα πόντους πρόσθεσε ο ερχόμενος από τον πάγκο Τόμας Σατοράνσκι.

Για την Ρεάλ που προβληματίζει... σταθερά με την απόδοσή της και κυρίως με τον τρόπο που παίζει, ο Γιόνας Ματσιούλις προσπάθησε με 14 πόντους. Ο Γιάννης Μπουρούσης δεν... υπήρχε στο γήπεδο καθώς σε 23 λεπτά σημείωσε τρεις πόντους και πήρε πέντε ριμπάουντ, αλλά δεν ευθύνεται μόνο αυτός, από τη στιγμή που οι γκαρντ της «Βασίλισσας» έκαναν ό,τι τους... κατέβαινε, χωρίς να τροφοδοτούν τους ψηλούς.

Δεκάλεπτα: 24-22, 47-40, 58-55, 76-68

Μπαρτσελόνα (Τσάβι Πασκουάλ): Ντόελμαν 12 (1), Χεζόνια 5 (1), Χουέρτας 10, Σατοράνσκι 10, Πλάις 6, Τόμας 6, Τζάκσον 8 (2), Λάμπε 7 (1), Τόμιτς 12

Ρεάλ Μαδρίτης (Πάμπλο Λάσο): Ρίβερς 7 (1), Φερνάντεθ 8 (2), Νοτσιόνι 6, Καμπάτσο, Ματσιούλις 14 (1), Ρέγες 4, Ροντρίγκεζ, Αγιόν 2, Κάρολ 10 (2), Γιουλ 12 (2), Μπουρούσης 3, Μεϊρί 2

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα στο LIVE CHAT του Onsports.

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 76-68

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/54a043ecd9b1b0006af70c99?theme=onsports|600|700{/iframe}


ΑΕΚ: Επίσκεψη Ηλιόπουλου στην ΕΠΟ και συνάντηση με Γκαγκάτση - Η απάντηση του τελευταίου
ΑΕΚ: Επίσκεψη Ηλιόπουλου στην ΕΠΟ και συνάντηση με Γκαγκάτση - Η απάντηση του τελευταίου
Ντέιβιντ Σουμάχερ: Ξέσπα κατά της μητέρας του - «Χτυπούσε τον πατέρα μου ασταμάτητα και με απείλησε»
Ντέιβιντ Σουμάχερ: Ξέσπα κατά της μητέρας του - «Χτυπούσε τον πατέρα μου ασταμάτητα και με απείλησε»
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χειροπάλης: «Ασημένιος» ο Ασλανίδης, «χάλκινοι» οι Μπατσινίλας, Αντωνιάδης
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χειροπάλης: «Ασημένιος» ο Ασλανίδης, «χάλκινοι» οι Μπατσινίλας, Αντωνιάδης
Περιστέρι: Στο κυνήγι της πρώτης νίκης κόντρα στη Μούρθια
Περιστέρι: Στο κυνήγι της πρώτης νίκης κόντρα στη Μούρθια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved