Λιάπης: «Με συγκέντρωση μπορεί η Εθνική»
Στον τρόπο που θα καταφέρει η Εθνική Νέων Ανδρών να προχωρήσει ψηλά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αναφέρθηκε ο Μιχάλης Λιάπης μετά την πρόκριση της ομάδας στη Β' Φάση της διοργάνωσης, όπου θα βρει στο δρόμο της Σερβία και Σλοβενία και μία εκ των Γερμανία - Ισπανία.
«Στη δεύτερη φάση βρίσκονται καλές ομάδες. Καλύτερες... Έχουν όλες καλούς και ποιοτικούς παίκτες και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να καταφέρουμε να προχωρήσουμε. Θα πω όμως ότι μπορούμε να νικήσουμε. Δεν φοβόμαστε καμία ομάδα. Δεν θα έπρεπε. Απλά, θα ξαναπώ, θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Ίσως εκεί βρίσκεται και το μεγαλύτερό μας πρόβλημα μέχρι τώρα», είπε αρχικά ο Λιάπης.
Για το διήμερο ρεπό στη διοργάνωση: «Έχουμε δύο μέρες να προετοιμαστούμε, να δούμε τι κάναμε λάθος στην πρώτη φάση. Και στους δύο αγώνες που χάσαμε και στους δύο που νικήσαμε, είχαμε τη δυνατότητα να πάρουμε διαφορές 10 πόντων και να φτάσουμε σε σχετικά εύκολες νίκες. Αντίθετα, οι αγώνες πήγαν στον πόντο. Είναι κάτι που δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ξαναγίνει. Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί».
Για την προσοχή και τον τρόπο παιχνιδιού: «Πιστεύω πως μπορούμε να βελτιώσουμε το κομμάτι της επικοινωνίας στην άμυνα, αλλά και να γίνουμε καλύτεροι στον τομέα των ριμπάουντ. Υπάρχουν φορές που μπορεί να παίξουμε καλή άμυνα, να πιέσουμε, αλλά χάνουμε το ριμπάουντ, δίνοντας δεύτερες επιθέσεις στους αντιπάλους μας. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι στο κομμάτι αυτό».
Για την πίεση λόγω της διεξαγωγής της διοργάνωσης στην Ελλάδα: «Είναι κάτι το οποίο αφήνουμε εκτός των γραμμών του γηπέδου, όταν μπαίνουμε για έναν αγώνα. Δεν μπορεί να μας ακολουθεί. Θα θέλαμε πάντως να νιώσουμε ακόμη περισσότερο ότι παίζουμε στην Ελλάδα. Θα θέλαμε να δούμε περισσότερο κόσμο να μας στηρίζει στο γήπεδο. Είναι κάτι που πάντα βοηθάει».