Βουρνάς: «Μεγάλο αγώνα για τη σωτηρία»

Βουρνάς: «Μεγάλο αγώνα για τη σωτηρία»

Ιστορία γράφεται σήμερα το απόγευμα (01/10, 17.00) στο κλειστό της Λευκάδας για την τοπική Δόξα.

Το συγκρότημα του Νίκου Βουρνά δίνει το πρώτο παιχνίδι στην ιστορία του στην Α2 κόντρα σε μια παραδοσιακή δύναμη της κατηγορίας όπως είναι ο Ερμής Λαγκαδά. Ο Πατρινός προπονητής της λευκαδίτικης ομάδας μίλησε στο Onsports τόσο για τη σημερινή (01/10) αναμέτρηση όσο και για τους στόχους της ομάδας του στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τους στόχους της Δόξας Λευκάδας στην «παρθενική» παρουσία της στην Α2: «Ο στόχος μας είναι καθαρώς η παραμονή. Τα πράγματα, ειδικά φέτος, θα είναι πολύ δύσκολα. Τα δεδομένα στην κατηγορία δεν είναι όπως παλιά, πλέον πέφτουν πέντε ομάδες. Θα δώσουμε μεγάλο αγώνα για τη σωτηρία και ελπίζουμε στο τέλος, που θα κάνουμε ταμείο, να τα έχουμε καταφέρει».

Για το γεγονός πως οι ομάδες του συνηθίζουν να κάνουν την έκπληξη και, παρότι νεοφώτιστες, πρωταγωνιστούν στα πρωταθλήματα που αγωνίζονται: «Η φετινή κατάσταση είναι πραγματικά πολύ δύσκολη, η Α2 θα είναι πολύ ανταγωνιστική κατηγορία φέτος. Δεν μας βγήκαν και κάποιες μεταγραφές που θέλαμε να κάνουμε και ίσως μας ενίσχυαν ακόμα περισσότερο, αν και καταφέραμε να φτιάξουμε ένα αξιόμαχο σύνολο. Θα είναι δύσκολη υπόθεση η παραμονή μας, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να την εξασφαλίσουμε».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Α2: «Τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς, ασχολούμαστε περισσότερο με τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους συλλόγους παρά με τα αγωνιστικά θέματα και την ποιότητα των ομάδων. Όλοι έχουν φέτος αισθητά μειωμένο μπάτζετ, κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό. Το άσχημο είναι πως γενικά έχουμε μείνει πίσω, ως χώρα, στην ανάπτυξη του μπάσκετ. Πλέον, αυτά που μας απασχολούν -και όλες οι συζητήσεις γύρω από εκεί κινούνται- είναι τα πιστοποιητικά συμμετοχής, η εφορία και οι οικονομικές ατασθαλίες των συλλόγων. Κανείς δεν μιλάει πια για το άθλημα και την πρόοδό του. Σε συνδυασμό με τις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε και την οικονομική κρίση που περνάει η Ελλάδα το μπάσκετ, ως παιχνίδι, έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Δεν θέλω να φανώ απαισιόδοξος, αλλά το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο».

Για τη συμμετοχή μιας ιστορικής ομάδας, όπως η ΑΕΚ, στην Α2: «Έχει βαρύ όνομα και μεγάλη ιστορία, ωστόσο δεν φθάνουν μόνο αυτά στον αθλητισμό για να επιτύχεις. Κατάφερε να επιβεβαιώσει την τελευταία στιγμή τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα, μαζεύοντας παίκτες και κάνοντας ελάχιστη προετοιμασία. Θεωρώ πως τις πρώτες αγωνιστικές δεν θα εμφανιστεί δυνατή, αφού θα είναι ανέτοιμη, στην πορεία όμως έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει».

Για την πρεμιέρα της Δόξας, κόντρα στον Ερμή Λαγκαδά: «Πρόκειται για πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, και λόγω του ότι είναι το πρώτο της ομάδας στην Α2, αλλά και επειδή είναι εντός έδρας και θέλουμε να ξεκινήσουμε με το... δεξί μπροστά στους φιλάθλους μας. Σίγουρα, υπάρχει και το άγχος της πρεμιέρας, αλλά και του «πρωτάρη», ως νεοφώτιστοι που είμαστε στην Α2. Γνωρίζουμε πως έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη και έμπειρη ομάδα, που παίζει χρόνια στην κατηγορία και ξέρει πολύ καλά τις ιδιαιτερότητές της, αλλά θέλουμε να κερδίσουμε».

Για το εάν είναι έτοιμοι: «Ολοκληρώσαμε με προβλήματα την προετοιμασία μας, αφού ο Βασίλης Εκινέ είναι τραυματίας στους αχίλλειους και δεν γνωρίζουμε πότε θα μπορέσουμε να τον έχουμε ξανά στη διάθεσή μας. Ενδεχομένως να ξεκινήσει από εβδομάδα προπονήσεις. Τα υπόλοιπα παιδιά είναι ετοιμοπόλεμα, υπάρχει καλό κλίμα στις τάξεις της ομάδας και ελπίζουμε να αποδώσουμε στο γήπεδο όσα έχουμε δουλέψει στις προπονήσεις».

Για τους φιλάθλους της Δόξας Λευκάδας: «Περιμένουμε να έρθουν στο κλειστό και να μας συμπαρασταθούν. Έχουμε ανάγκη τον κόσμο μας, μπορεί να μην είμαστε η πιο «καυτή» έδρα της Α2, ωστόσο θεωρώ πως το όνομα του Ερμή Λαγκαδά είναι «κράχτης» για τους φιλάθλους και όσοι έρθουν θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα δυνατό παιχνίδι, στο οποίο θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας για να κερδίσουμε».



La Liga: «Χαστούκι» για την Μπαρτσελόνα από την Οσασούνα
La Liga: «Χαστούκι» για την Μπαρτσελόνα από την Οσασούνα
Bundesliga: Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Γερμανίας
Bundesliga: Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Γερμανίας
Ολυμπιακός-Περιστέρι 79-74: Πρόκριση οι «ερυθρόλευκοι», οι εντυπώσεις στο Περιστέρι
Ολυμπιακός-Περιστέρι 79-74: Πρόκριση οι «ερυθρόλευκοι», οι εντυπώσεις στο Περιστέρι
ΠΑΟΚ – Άρης: Χωρίς Κόλεϊ οι γηπεδούχοι, εκτός ο Μάγιο για τους «κίτρινους»
ΠΑΟΚ – Άρης: Χωρίς Κόλεϊ οι γηπεδούχοι, εκτός ο Μάγιο για τους «κίτρινους»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved