Αντετοκούνμπο: «Ήθελα να βοηθήσω αυτούς που έχουν ανάγκη»
Συνέντευξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο για τη ζωή στην καραντίνα, αλλά και τις δωρεές του.
Στην εφημερίδα «Gazzetta dello Sport» μίλησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μιλώντας για το μπάσκετ, την καραντίνα, αλλά και τις δωρεές που έκανε σε Ελλάδα και ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα. Ο Έλληνας σταρ ανέφερε πως οι Μιλγουόκι Μπακς εξόπλισαν τους παίκτες με όσα χρειάζονται για να γυμνάζονται στο σπίτι, έχοντας αναλάβει ακόμα και το φαγητό τους.
Για τις κινήσεις προσφοράς που έκανε ο Greek Freak και η οικογένειά του, τόνισε πως θέλησε να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη αυτή την περίοδο. Ο 25χρονος άσος παραδέχτηκε πως του αρέσει πολύ που περνά χρόνο με την οικογένειά του, αλλά δεν έκρυψε πως του λείπει το μπάσκετ και το ΝΒΑ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εξέφρασε και την ελπίδα να συνεχιστεί η σεζόν στο ΝΒΑ, αλλά μόνο αν είναι... ασφαλές!
Αναλυτικά η συνέντευξη του Greek Freak:
Για τη σεζόν στο ΝΒΑ: «Ο κομισάριος Σίλβερ έχει δύσκολο έργο, αλλά είμαι βέβαιος πως ο ίδιος και η Λίγκα θα βρουν ένα πλάνο για να συνεχίσουμε τη σεζόν προσέχοντας την υγεία των παικτών. Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει ή πότε θα αρχίσει η σεζόν. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να φροντίσουμε το σώμα μας όσο μπορούμε περισσότερο».
Για το πώς διατηρείται σε φόρμα: «Δεν έχω στο σπίτι μου μπασκέτα και δεν μπορώ να παίξω καθόλου μπάσκετ. Γνωρίζω πως αυτό δεν ισχύει για όλους τους παίκτες. Κάνω ό,τι μπορώ στο σπίτι, στατικό ποδήλατο, διάδρομο, βάρη. Έτσι διατηρούμαι σε φόρμα. Η ομάδα μάς έστειλε ό,τι χρειαζόμασταν για να έχουμε ένα γυμναστήριο στο σπίτι μας, αλλά το πιο σημαντικό που έχουν κάνει για μας είναι ότι μας στέλνουν φαγητό. Έχουν οργανώσει μια υπηρεσία catering που μας στέλνει φαγητό, σε μας και σε όλους όσοι ζουν μαζί μας. Είναι φανταστικό. Μας είπαν “μείνετε σπίτι, προπονηθείτε, προσέξτε το σώμα σας και περάστε χρόνο με τους δικούς σας”. Οι Μπακς ανέλαβαν όλα τα άλλα».
Για τον κίνδυνο τραυματισμού μετά την επιστροφή: «Θα είναι επικίνδυνο για μας όταν θα αρχίσουμε να παίζουμε ξανά, γιατί πολλοί δεν θα είναι σωματικά έτοιμοι και το ρίσκο τραυματισμού θα είναι υψηλό για όλους. Όμως είμαι σίγουρος πως η λίγκα θα έχει ένα πλάνο ώστε όλοι οι παίκτες να επιστρέψουμε χωρίς μεγάλο ρίσκο».
Για τις ώρες που περνά με την οικογένειά του: «Είναι φανταστικό, γιατί δεν έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε μέσα στη σεζόν. Όμως τόσο σε μένα όσο και στους συμπαίκτες μου λείπει το μπάσκετ. Ανυπομονώ να αρχίσουμε ξανά, αλλά θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε το χρόνο που έχουμε δίπλα στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Δεν μπορούμε να βγούμε από το σπίτι, αλλά το να περνάμε χρόνο με τους δικούς μας είναι το πιο εύκολο».
Για την καθημερινή ρουτίνα του: «Ξυπνάω, προπονούμαι με τα αδέρφια μου και περνώ χρόνο με τον γιο μου. Μετά παίζω video games με τον αδερφό μου, καθαρίζω το σπίτι και κάνω παραγωγικά πράγματα. Κάνω πράγματα που δεν συνηθίζω υπό κανονικές συνθήκες, όπως μαγειρεύω και καθαρίζω. Θα πήγαινα και σούπερ μάρκετ, αλλά δεν μπορούμε να βγούμε».
Για το πόσο του λείπει το μπάσκετ: «Όσο κι αν είναι φανταστικό να περνάς χρόνο με την οικογένεια, είμαι σίγουρος ότι το μπάσκετ και το ΝΒΑ είναι στο μυαλό κάθε παίκτη. Όλοι θέλουμε η σεζόν να αρχίσει ξανά. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να επιστρέψουμε σε αυτό που αγαπάμε, αλλά θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι».
Για τι άλλο «μπασκετικό» κάνει στην καραντίνα: «Παρακολουθώ highlights αντιπάλων μου. Χωρίς να τρελαίνομαι, μελετάω παίκτες και συστήματα, αλλά κάθε φορά έναν διαφορετικό παίκτη για να δω πώς παίζει και κινείται. Συνήθως είναι ο κόουτς Μπουντενχόλζερ γι’ αυτή τη δουλειά, αλλά τώρα έχει να σκεφτεί κι αυτός την οικογένειά του».
Για τις δωρεές που έκανε ο ίδιος και η οικογένειά του: «Δεν με νοιάζει τι θα πουν για εμένα ή την οικογένειά μου. Το θέμα είναι να βοηθάς τους άλλους και γι’ αυτό το έκανα. Το σημαντικό είναι να δίνεις βοήθεια σε ανθρώπους και οικογένειες που το έχουν ανάγκη σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Οι εργαζόμενοι στο γήπεδο των Μπακς είναι άνθρωποι που είναι δίπλα μας κάθε ημέρα. Όταν η σεζόν ανεστάλη, το πρώτο πράγμα που αναρωτήθηκα ήταν αν αυτοί οι άνθρωποι θα έχουν δουλειά για να προσφέρουν στις οικογένειές τους. Η απάντηση που έδωσα στον εαυτό μου ήταν ότι πολλοί από αυτούς δεν θα τα έβγαζαν πέρα, γι’ αυτό εγώ και η οικογένειά μου αποφασίσαμε να βοηθήσουμε όσο μπορούσαμε».