All Star Game: Νίκη με 163-158 για τη Δύση, ο Ουέστμπρουκ MVP (videos+photos)
Για τέταρτη φορά σε πέντε χρόνια η Δύση κέρδισε την Ανατολή σε All Star Game, αυτή τη φορά με 163-158 στο «Madison Square Garden».
Οι παίκτες των δύο ομάδων στο φετινό All Star Game του ΝΒΑ, που φιλοξενήθηκε στο «Madison Square Garden» της Νέας Υόρκης, έσπασαν το περσινό ρεκόρ πόντων σε ετήσιο αγώνα επίλεκτων, ενώ ο Ράσελ Ουέστμπρουκ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ έμεινε έναν πόντο μακριά από το παραγωγικό ρεκόρ σε ατομικό επίπεδο που κατέχει ο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν με 42 πόντους το 1962. «Έμεινε» στους 41 πόντους με 4/4 βολές, 11/19 δίποντα και 5/9 τρίποντα σε 25.33’, αλλά με 27 στο πρώτο ημίχρονο πέτυχε αντίστοιχο ρεκόρ για πόντους σε ένα 24λεπτο. Ανέλαβε περισσότερα σουτ σε σχέση με τους συμπαίκτες και αντιπάλους του, αλλά εν τέλει δίκαια αναδείχθηκε MVP. Ακολούθησε ο Τζέιμς Χάρντεν των Χιούστον Ρόκετς με 29 πόντους, ενώ για τους ηττημένους ο Λεμπρόν Τζέιμς των Κλίβελαντ Καβαλίερς «έγραψε» 20 και ο Κάιλ Κόρβερ των Ατλάντα Χοκς 21 με επτά τρίποντα. Ο «βασιλιάς» ανέβηκε στη δεύτερη θέση των σκόρερ όλων των εποχών, με 278 πόντους, προσπερνώντας στη σχετική λίστα το Μάικλ Τζόρνταν (262). Μπροστά του είναι πλέον μόνο ο Κόμπι Μπράιαντ, με 280π.
Από εκεί και πέρα, η Δύση διατήρησε το προβάδισμα για το μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και δημιούργησε διαφορά είκοσι πόντων στο πρώτο 24λεπτο, αλλά μπάσκετ με υποψία στρατηγικής παίχθηκε μονάχα σε επιμέρους κομμάτια της τέταρτης περιόδου. Αξίζει να σημειωθεί πως η συμμετοχή του Κέβιν Ντουράντ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (τρεις πόντοι, 1/6 τρίπ. σε 9.55’) και του Τζίμι Μπάτλερ των Σικάγο Μπουλς (έξι πόντοι με 3/4 σουτ εντός παιδιάς σε 9.13’) περιορίστηκε λόγω τραυματισμού, αλλά ο Καρμέλο Άντονι των Νιου Γιορκ Νικς (14 πόντοι με 6/20 σουτ σε 30.16) και ο Τζον Ουόλ των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς (19 πόντοι με 9/16 σουτ σε 29.17’) έπαιξαν κανονικά.
Στο ημίχρονο της αναμέτρησης οι Αριάνα Γκράντε και Νίκι Μινάι κράτησαν «ζεστό» το κοινό, ενώ η Κριστίνα Αγκιλέρα τραγούδησε πριν από το τζάμπολ κλασικά κομμάτια αφιερωμένα στο «μεγάλο μήλο», όπως τα «New York, New York» και «Livin’ in the city». Μαζί της ήταν και ο ράπερ από το Κουίνς, Νας. Τον αμερικανικό εθνικό ύμνο τραγούδησε η Κουίν Λατίφα και τον καναδικό η Ταμία, η οποία μάλιστα είναι σύζυγος του Γκραντ Χιλ.