Φιλαδέλφεια 76ερς: Μεγάλη χρονιά για τον Θάντεους Γιανγκ
Ο Νταγκ Κόλινς παραδέχθηκε πως προτίθεται να χρησιμοποιήσει τον Θάντεους Γιανγκ σαν βασικό πάουερ φόργουορντ κατά τη διάρκεια του 2012-13.
Αρχικό φαβορί για τη συγκεκριμένη θέση ήταν ο Σπένσερ Χάους. Εντούτοις, ο 24χρονος σέντερ αναμένεται να υποβιβαστεί σε πρώτη αλλαγή του Άντριου Μπάινουμ, ενώ ο Λαβόι Άλεν, που φανέρωσε προβλήματα φυσικής κατάστασης, θα υποχωρήσει στο καθεστώς της δεύτερης αλλαγής των θέσεων «4» και «5». Δεν αποκλείεται να υπάρξουν σχήματα με τον Γιανγκ στη θέση «3», στα οποία ο Κόλινς θα έχει δεύτερο «βαρύ» κορμί δίπλα στον πρώην σέντερ των Λος Άντζελες Λέικερς.
Όπως και να έχει, η 12η επιλογή του ντραφτ του 2007 υπήρξε βασικός μονάχα το 2008-09. Τις άλλες τέσσερις σεζόν στο NBA, o Γιανγκ ήταν η πρώτη ή η δεύτερη αλλαγή των «σίξερς». Φέτος, όμως, δείχνει πως θα εξασφαλίσει σημαντικότερο ρόλο. «Κλίνω προς αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε σχετικά ο Κόλινς.
Σημειώνουμε πως ο 61χρονος τεχνικός είναι καλυμμένος από τις εμφανίσεις του Χάους σαν πρώτη αλλαγή στα μέχρι στιγμής φιλικά. Ξεκαθάρισε, επίσης, πως θα πάρει την τελική του απόφαση, όταν ο Μπάινουμ ενταχθεί στις προπονήσεις και δει στο παρκέ το σχήμα, που επεξεργάζεται στο μυαλό του. Σήμερα (23/10, 02:00), πάντως, ο έμπειρος προπονητής θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει εκ νέου τα μέλη του ρόστερ του, καθώς οι 76ερς έχουν φιλικό εναντίον των Νιου Γιορκ Νικς.