Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ: Το προφίλ της Αργεντινής
Η Αργεντινή τέθηκε επικεφαλής στον δεύτερο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στον οποίο μετέχει και η Ελλάδα.
Πρόκειται για μια ομάδα που έχει μάθει να... πρωταγωνιστεί αν και η παρουσία της στο Παγκόσμιο του 2010 την έθεσε εκτός τελικής τετράδας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν είναι υπολογίσιμη δύναμη, αφού έχει στην κατοχή της δύο Ολυμπιακά μετάλλια ( ένα χρυσό το 2004 και ένα χάλκινο στο Πεκίνο το 2008).
Σε ότι αφορά στην... σύγχρονη παρουσία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η Αργεντινή μετά το 1998 που κατετάγη 8η, άρχισε να ανεβαίνει σταδιακά. Το 2002 μετρώντας μόνο μια ήττα στο τουρνουά και αυτή στον τελικό, κατέκτησε τη δεύτερη θέση χάνοντας από τη Σερβία.
Το 2006 κατέκτησε την τέταρτη θέση, ενώ το 2010 κατέβηκε μια θέση ακόμα και βρέθηκε στην πέμπτη.
Ο προπονητής της Αργεντινής Χούλιο Σεζάρ Λάμας, σίγουρα στη φετινή διοργάνωση θέλει να παρουσιάσει ένα πιο... φρέσκο πρόσωπο, αλλά το θέμα είναι το ποιοι θα τον ακολουθήσουν στην Ισπανία.
Ο Λουίς Σκόλα φαντάζει να είναι ο μοναδικός που θα βρεθεί στα γήπεδα της Σεβίλλης (αρχικά) από τη μεγάλη ομάδα με Τζινόμπιλι, Πριτζιόνι, Ντελφίνο και Νοτσιόνι. Ο δρόμος μέχρι τότε είναι μακρύς και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν το μεγάλο αστέρι πλέον (Σκόλα) θα δώσει το «παρών».