Ουόρνικ: «Πέντε λάθη κατά του Παναθηναϊκού στο φινάλε του αγώνα»

Ουόρνικ: «Πέντε λάθη κατά του Παναθηναϊκού στο φινάλε του αγώνα»

Ο αναλυτής διαιτησίας, Tοντ Ουόρνικ, δικαίωσε απόλυτα τον Παναθηναϊκό για τα έντονα παράπονα που έχει για τις φάσεις των Κέντρικ Ναν και Τζέριαν Γκραντ, αλλά και για τις υπόλοιπες φάσεις που χάρισαν σκανδαλωδώς την νίκη στην Εφές.

Ο Παναθηναϊκός από χθες το βράδυ, όταν και ολοκληρώθηκε η κλοπή στον αγώνα με την Εφές, εξέφρασε τα παράπονά του για την αισχρή διαιτησία των Γιαβόρ, Περούγκα και Χορντόβ, αλλά κάποιοι… σφύριζαν αδιάφορα.

Σήμερα, όμως, ο πρώην διεθνής διαιτητής και αναλυτής διαιτησίας, Τοντ Ουόρνικ,  ανέλυσε τις επίμαχες φάσεις στο φινάλε της αναμέτρησης, για λογαριασμό του Basketnews κάνοντας λόγο για πέντε λάθη εις βάρος του «τριφυλλιού».

Αναλυτικά όσα είπε στο «Basketnews»:

«Σε ντράιβ, στο 2:13 για τη λήξη, ο Ναν έχει επαφή με τον Ντέρεκ Ουίλις και το σουτ του κόβεται από τον Πουαριέ. Ωστόσο ο Ουίλις δεν πηδάει κάθετα και βγαίνει από τον κύλινδρο, έχοντας παράνομη επαφή με τον Ναν για φάουλ.

Με 2:11 να απομένουν ο Τζέριαν Γραντ βάζει καλάθι και επιπλέον χρεώνεται με τεχνική ποινή για προέκταση του ποδιού του στον Ντάριους Τόμπσον. Αυτό είναι από κάθε άποψη ακατανόητο. Είναι ο πρώτος διαιτητής που παίρνει το σφύριγμα σε τόσο καλή θέση για να κρίνει ότι είναι παράβαση του Γκραντ και όχι του Τόμπσον; Στην πραγματικότητα ο διαιτητής που έρχεται από έξω ξεκινάει να κάνει κίνηση να δώσει το φάουλ, αλλά τη συνέχεια κατεβάζει το χέρι. Ενώ ο Γκραντ απλώνει ελαφρώς το πόδι του, ο Τόμπσον δεν είναι σε κάθετη θέση και είναι στον κύλινδρο του Γκραντ, είτε προτάσσει το πόδι του είτε όχι. Είναι φάουλ του Τόμπσον.  Γιατί είναι τεχνική ποινή; Δεν είναι μία φάση χωρίς επαφή (φλόπινγκ) ή αντιαθλητική συμπεριφορά και είναι σίγουρο ότι υπάρχει επαφή. Μία τεχνική ποινή, κατά τον κανονισμό, δεν είναι καν σχετική με τη φάση. Είτε είναι επιθετικό φάουλ και δεν μετράει το καλάθι (!) επειδή η μπάλα είναι ακόμα στα χέρια του σουτέρ όταν γίνεται η επαφή, είτε είναι φάουλ του Τόμπσον (η προτεινόμενη επιλογή).

Με 37 δευτερόλεπτα να απομένουν, ο Λάρκιν της Εφές βάζει ένα σημαντικό τρίποντο που πάει τη διαφορά στους 3. Παρόλα αυτά οι διαιτητές θα πρέπει να μάθουν την κίνηση των ποδιών του, γιατί δεν είναι νόμιμη. Ο Λάρκιν πιάνει την μπάλα στο αριστερό του πόδι και στη συνέχεια κάνει δεξί-αριστερό-δεξί. Αυτό είναι βήματα.

Μετά στα 25 δευτερόλεπτα, μετά από κοντινή ανάλυση, μπορούμε να δούμε τον Λάρκιν να αγγίζει το χέρι του Ναν σε προσπάθεια για τρεις πόντους. Βλέπουμε τον σουτέρ να διαμαρτύρεται, χωρίς αποτέλεσμα.

Για τη φάση στα 6" πριν το τέλος. Ο Πουαριέ επεκτείνει το χέρι του έξω από τον κύλινδρό του και έχει καθαρή παράτυπη επαφή με το χέρι του Ναν. Αυτό δεν είναι το λεγόμενο "high-5" όταν όπως λέει ο κανονισμός ο σουτέρ και ο αμυντικός πηδούν κάθετα και τα χέρια τους έρχονται σε επαφή. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι στο τέλος του παιχνιδιού που απαιτεί τη συμμετοχή τόσο του εξωτερικού διαιτητή όσο και του πρώτου στην baseline, οι οποίοι έχουν καλύτερη εικόνα στην επαφή του Πουαριέ με το χέρι του Ναν».

Τα συμπεράσματα δικά σας…



Εκατομμυριούχος στη στιγμή - Τυχερός παίκτης στη Σούδα Χανίων κέρδισε 1.000.000 ευρώ
Εκατομμυριούχος στη στιγμή - Τυχερός παίκτης στη Σούδα Χανίων κέρδισε 1.000.000 ευρώ
LIVE Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης: Το Game 2 της σειρά των playoffs της Euroleague
LIVE Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης: Το Game 2 της σειρά των playoffs της Euroleague
ΑΕΚ: Την Πέμπτη (01/05) κυκλοφορούν τα εισιτήρια του BCL Final Four 2025 – Το αναλυτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ: Την Πέμπτη (01/05) κυκλοφορούν τα εισιτήρια του BCL Final Four 2025 – Το αναλυτικό πρόγραμμα
Τζούντο: Δεύτερη στην Ευρώπη η Τελτσίδου - «Ασημένια» για δεύτερη σερί χρονιά!
Τζούντο: Δεύτερη στην Ευρώπη η Τελτσίδου - «Ασημένια» για δεύτερη σερί χρονιά!
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved