Ολυμπιακός: Έντονος προβληματισμός για το… γαλλικό ντεφορμάρισμα
Μέσα στα προβλήματα που έχει να διαχειριστεί Γιώργος Μπαρτζώκας, πρέπει να βρει αντίδοτο και στις κακές εμφανίσεις του Εβάν Φουρνιέ ο οποίος το τελευταίο διάστημα είναι πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό.
Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα χθες το βράδυ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από τον… αδελφικό σύλλογο του Ερυθρού Αστέρα χωρίς όμως να… πληγωθεί, μιας και η πρωτιά της regular season της Euroleague δε μπορεί να χαθεί.
Τα πράγματα ίσως να ήταν διαφορετικά αν οι Γιαβόρ και Νίκολιτς, την προηγούμενη εβδομάδα, «σφύριζαν» 50-50 το «αιώνιο» ντέρμπι και είχαν δώσει τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να φύγει νικητής από το ΣΕΦ.
Με τα «αν» όμως δεν γράφεται ιστορία και έτσι ο Ολυμπιακός έχοντας ακόμα ανοιχτή την πληγή του Κυπέλλου, δε μοιάζει να διάγει και την καλύτερη περίοδό του στη σεζόν.
Ο κόουτς Μπαρτζώκας έχει να διαχειριστεί σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα, αλλά το σημαντικότερο είναι η αγωνιστική… καθίζηση του Εβάν Φουρνιέ ο οποίος το τελευταίο διάστημα είναι πολύ μακριά από τον πραγματικό του εαυτό.
Το ντεφορμάρισμα του Γάλλου μπορεί να είναι κάτι το απόλυτα φυσιολογικό, μέσα στη σεζόν, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στον Έλληνα τεχνικό και τους συνεργάτες του.
Είναι χαρακτηριστικό πως η δυστοκία του Γάλλου έχει ρίξει κατά πολύ τον μέσο όρο πόντων της ομάδας, ενώ η μεγάλη του αστοχία δεν τον βοηθάει καθόλου στο κομμάτι της ψυχολογίας.
Ακόμα και στην χθεσινή αναμέτρηση, κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, ο Γάλλος ήταν κάκιστος έχοντας 7 πόντους με 3/13 σουτ. Στατιστικά που δε θυμίζουν σε τίποτα τον πρώην NBAer.
Η κακή περίοδος του Φουρνιέ συνοψίζεται με τον πιο γλαφυρό τρόπο στα τρία τελευταία ματς της Euroleague:
Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας: 73-81
7π 1/3 δίποντα 2/8 τρίποντα 0/0 βολές 1 ριμπάουντ 0 ασίστ
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: 76-74
2π 1/3 δίποντα 0/4 τρίποντα 0/0βολές 2 ριμπάουντ 1 ασίστ
Ολυμπιακός – Παρτιζάν: 82-70
8π ½ δίποντα 2/9 τρίποντα 0/0 βολές 5 ριμπάουντ 4 ασίστ
Ίδια εικόνα και στη Stoiximan GBL
Βέβαια, ούτε και στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι καλύτερα τα πράγματα, μιας και ο Γάλλος ούτε σε αυτά τα παιχνίδια μπορεί να βρει ρυθμό. Ο κόουτς Μπαρτζώκας του δίνει τον χρόνο και τη δυνατότητα να ρολάρει, αλλά ο Γάλλος έχει κάνει… κοιλιά. Στα τρία τελευταία παιχνίδια (με Μαρούσι εκτός, Κολοσσό εντός και Περιστέρι εκτός) ο Γάλλος έχει 6 πόντους μέσο όρο, με 4/7 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 1/1 βολή, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ.
*Στον εντός έδρας αγώνα με τον Κολοσσό δεν είχε αγωνιστεί.
Άφαντος στην Κρήτη
Το ντεφορμάρισμα του Φουρνιέ είχε φανεί πολύ πιο πριν από το διάστημα που περνάμε, μιας και στο Final-8 της Κρήτης ήταν… σκιά του εαυτού του, μη μπορώντας να βοηθήσει την ομάδα του να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου. Ο Παναθηναϊκός στον τελικό της διοργάνωσης επικράτησε με 79-75 και πανηγύρισε το Κύπελλο Ελλάδας, με τον Γάλλο να έχει 11 πόντους με 4/11 σουτ (2/5 δίποντα, 2/7 τρίποντα), 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ.
Μάλιστα επί του θέματος ρωτήθηκε ο κόουτς Μπαρτζώκας ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν περίμενε ότι ένας παίκτης σαν τον Φουρνιέ θα έχει ένα τόσο παρατεταμένο ντεφορμάρισμα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ευτυχώς το ντεφορμάρισμα αυτό δεν το έχει πληρώσει η ομάδα του.
Η απάντηση του Γιώργου Μπαρτζώκα:
«Όχι δεν περίμενα το ντεφορμάρισμα του Φουρνιέ. Γιατί για να είμαστε ειλικρινείς συμβαίνει εδώ και πάνω από έναν μήνα. Ο Έβαν είναι ένας παίκτης που επειδή έχει προσωπικότητα, συγκεντρώνει πολύ το παιχνίδι πάνω του. Δηλαδή αν δεν παίξει καλά, αυτομάτως επηρεάζει την ομάδα πάρα πολύ. Δεν είναι ένας παίκτης που θα κρυφτεί. Είναι ένας παίκτης που πιστεύει στον εαυτό του κι αυτό καμιά φορά πάει κόντρα.
Επειδή έχει αποδείξει την ποιότητά του, πιστεύω ότι θα επιστρέψει στα στάνταρ του. Αυτή τη στιγμή το παρατεταμένο ντεφορμάρισμά του δεν το έχουμε πληρώσει στην Euroleague».