Euroleague, Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός AKTOR: Ο πρωταθλητής Ευρώπης άλωσε την Πόλη δια χειρός Σλούκα

Euroleague, Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός AKTOR: Ο πρωταθλητής Ευρώπης άλωσε την Πόλη δια χειρός Σλούκα

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έπαιξε με τη... φωτιά αλλά τελικά ο Κώστας Σλούκας... έκαψε τη Φενέρ με τους "πράσινους" να παίρνουν μια τεράστια νίκη μέσα στην Πόλη με 81-76. 

 Ο πρωταθλητής Ευρώπης είναι εδώ. Αποφασισμένος να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών. Οι “πράσινοι” παρά τα πολλά προβλήματα με τις απουσίες των Παπαπέτρου, Μήτογλου και Γκριγκόνις, κατάφερε να επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό του μέσα στην Πόλη και να επικρατήσει της Φενέρμπαχτσε με 81-76, αφήνοντας πίσω του τις ήττες από Παρί και Ρεάλ. 

Κορυφαίος για τους νικητές ο Κώστας Σλούκας ο οποίος στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά και κράτησε τον Παναθηναϊκό όρθιο στην… επική αντεπίθεση των Τούρκων. Ο αρχηγός του “τριφυλλιού” τελείωσε τον αγώνα με 13 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Κάτι περισσότερο από κομβικός ο Ματίας Λεσόρ ο οποίος στο τέλος ήταν εκείνος που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα χαρίζοντας την νίκη στην ομάδα του. Ο Γάλλος στο τέλος του αγώνα “έγραψε” 14 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα. Από 12 πόντους είχαν Μπράουν και Γιούρτσεβεν με 5 ασίστ και 6 ριμπάουντ αντίστοιχα. 

Η Φενέρμπαχτσε ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι με τους παίκτες του Γιασικεβίτσιους να πιέζουν ασφυκτικά στην άμυνα και να παίζουν στα όρια του φάουλ. Βασικός στόχος των γηπεδούχων ήταν να… εξαφανίσουν τον Κέντρικ Ναν από το παιχνίδι με τον Γκούντουριτς να πέφτει πάνω του και πάντα να έρχεται συμπαίκτης του για βοήθεια. Με τρίποντο του Κόλσον οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 5-1, με τους “πράσινους” να έχουν πρόβλημα στην επίθεση. Οι παίκτες του Αταμάν πέρναγαν την μπάλα στον Λεσόρ, ο Ναν με τρίποντο έδωσε προβάδισμα με 5-6 στο πρώτο τετράλεπτο και όσο η άμυνα του Παναθηναϊκού έβρισκε… ρυθμό, τόσο ανέβαινε και η απόδοση του. Ο Χουάντσο ήταν και πάλι ο παίκτης “κλειδί” στην άμυνα, με τον Γάλλο σέντερ να πετυχαίνει ένα ακόμα καλάθι για το 7-8, με τη συμπλήρωση 5 λεπτών αγώνα. 

Ο Παναθηναϊκός τον έλεγχο και το προβάδισμα 

Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να ελέγχουν τον ρυθμό της αναμέτρησης και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Με την άμυνα να έχει ανεβάσει στροφές (υποχρεώνοντας τους γηπεδούχους σε 6 λάθη), τον Γκραντ να πετυχαίνει συνεχόμενους πόντους και τον Κέντρικ Ναν να φτάνει τους 5, οι πρωταθλητές Ευρώπης προηγήθηκαν με 11-16, δύο λεπτά πριν από τη λήξη της περιόδου, με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να μη χάνει χρόνο και να καλεί άμεσα σε τάιμ άουτ. Ο Αταμάν πέρασε στο παρκέ τον Μπράουν στη θέση του Χουάντσο, με τον Τούρκο να πηγαίνει στο “4” και τον Παναθηναϊκό να παίζει με τρεις κοντούς. Στην πρώτη επίθεση ο Μπράουν σκόραρε έξω από τη γραμμή των 6.75 και έδωσε προβάδισμα 8 πόντων, 13-21, με τον Γιούρτσεβεν να χάνει δύο ευκαιρίες να αυξήσει τη διαφορά και τον Σκάιλαρ Μέις να φτάνει τους 4 πόντους και να διαμορφώνει το 15-21 που ήταν το σκορ της πρώτης περιόδου. 

Μπράουν, Γιούρτσεβεν, Ναν και άμυνα και στο +11

Πολύ καλό το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στη δεύτερη περίοδο με τον Λορένζο Μπράουν να έχει πάρει την μπαγκέτα του αγώνα στα χέρια του. Στο πρώτο λεπτό του δεύτερου δεκαλέπτου ο Αμερικάνος είχε σκοράρει 4 πόντους με τη διαφορά να πηγαίνει για πρώτη φορά στους 10, 15-25. Η Φενέρμπαχτσε όμως είχε την απάντηση. Με τον Μπιμπέροβιτς να πετυχαίνει δύο τρίποντα, ένα άμεσο και ένα έμμεσο και τον Μέλι να προσθέτει ένα ακόμα, μείωσε άμεσα τη διαφορά διαμορφώνοντας το σκορ σε 21-25. Ο Παναθηναϊκός όμως είχε επιβάλλει τον ρυθμό του και δεν αγχωνόταν. Ο Ναν απάντησε άμεσα με σουτ τριών πόντων, ο Μπράουν έκανε το 24-30 και ο Γιούρτσεβεν με 4 συνεχόμενους πόντους έστειλε και πάλι τη διαφορά στους 10, 24-34, στο 15’. Ο Ναν είχε… ζεσταθεί και έμοιαζε ασταμάτητος, με τον Γκούντουριτς όμως να βρίσκει τη λύσει και να απαντάει για το 29-36. Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να μην προβληματίζεται καθόλου από την ζ΄ζώνη των Τούρκων και με δύο τρίποντα από τους Γκραντ και Σλούκας η διαφορά πήγε για πρώτη φορά στο +30-42. Οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους προσπάθησαν να αντιδράσουν και “τρέχοντας” σερί 5-0 και μείωσαν σε 35-42. Ο Λεσόρ όμως με μία εξαιρετική προσωπική φάση και ο Ναν με ένα ακόμα buzzer beater έστειλαν τους “πράσινους” στα αποδυτήρια προηγούμενους με 11 πόντους, 35-46. 

Είχε λύση σε κάθε πρόβλημα που του έβαζε η Φενέρ 

Οι πρωταθλητές Ευρώπης συνέχισαν το παιχνίδι τους και στο δεύτερο ημίχρονο με τον ίδιο εξαιρετικό τρόπο. Με “όπλο” την άμυνα τους οι “πράσινοι” είχαν την ευκαιρία να… ανοίγουν την επίθεση τους και να διατηρούν ένα πολύ καλό προβάδισμα. Ο Λεσόρ φιλοδώρησε με απίστευτη τάπα τον Γκούντουριτς στον αιφνιδιασμό και την ίδια στιγμή ο Χουάντσο “έγραψε” το 39-50. Ακολούθησε μία ακόμα πολύ καλή άμυνα του Ναν που μετατράπηκε σε αντιαθλητικό φάουλ του Γκούντουριτς και το σκορ έγινε 39-52, με το σκορ στο 25’ να είναι στο 44-55 με καλάθι του Ομέρ Γιούρτσεβεν. Στα επόμενα πέντε λεπτά ο Παναθηναϊκός με ένα απλό πιο ενώ ρολ στόχευε στις αλλαγές μαρκαρισμάτων της Φενέρ με αποτέλεσμα ο Γιούρτσεβεν να γίνεται συνεχώς αποδέκτης της μπάλας στο “ζωγραφιστό” με κοντύτερο αντίπαλο με τον Τούρκο σέντερ να έχει βάλει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στο 47-58. Για μία ακόμα φορά ο Παναθηναϊκός έπαιξε υποδειγματική άμυνα και με ένα ακόμα κλέψιμο έδωσε την ευκαιρία στον Σλούκα πατώντας τη γραμμή του τριπόντου να κάνει το 47-60. Ο Μπιμπέροβιτς έδινε λύσεις για τους Τούρκους και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 54-62. 

Η αντεπίθεση της Φενέρ και η... ποιότητα των Σλούκα και Λεσόρ

Το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου ανήκε αποκλειστικά στη Φενέρμπαχτσε η οποία μπήκε πιο δυνατά από ποτέ στο ματς και με τον Μπιμπέροβιτς να παίρνει… φωτιά μείωσε στον πόντο. Με 8 δικούς του πόντους οι γηπεδούχοι “έτρεξαν” σερί 10-3 και το σκορ έγινε 64-65 με τον Αταμάν να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ, 7 λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης. Η Φενέρ με ένα ακόμα τρίποντο, από τον Χολ αυτή τη φορά, πήρε προβάδισμα για πρώτη φορά από το πρώτο δεκάλεπτο με 67-65, αλλάζοντας τις ισορροπίες της αναμέτρησης. Οι δύο ομάδες έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο με τον Λεσόρ να χάνει 2 βολές, στα 4:30 και να παραμένει ο Παναθηναϊκός στο -2. Οι λάθος πάσες του Σλούκας και του Λεσόρ έδωσαν το δικαίωμα στον Κόλσον να με γκολ-φάουλ να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο τη διαφορά για την ομάδα του, 70-65, 3:30 πριν από τη λήξη. Το ματς ήταν αίμα κι άμμος, με τους γηπεδούχους να έχουν πάρει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και τον Παναθηναϊκό να είναι ένα βήμα πριν από την… αυτοκτονία. Με πολλά λάθη στην άμυνα τους οι “πράσινοι” έδιναν εύκολους πόντους στη Φενέρμπαχτσε, με τον Χολ να είναι παίκτης “κλειδί”, τη στιγμή που ο Σλούκας κρατούσε τον Παναθηναϊκό σε απόσταση… αναπνοής, 73-72, 1:35 πριν το τέλος του αγώνα. Και όμως ο Παναθηναϊκός ήταν και πάλι… εκεί. Με τεράστιο τρίποντο του Κώστα Σλούκας οι “πράσινοι” προηγήθηκαν και πάλι με 73-75, ένα λεπτό πριν το τέλος, κόβοντας τα πόδια των αντιπάλων του. Στη συνέχεια ο Λεσόρ έβγαλε μεγάλη άμυνα και στην επίθεση τελείωσε μία πολύ δύσκολη προσωπική φάση και έκανε το 73-77, ενώ απέμεναν 28.3 δεύτερα για το τέλος του αγώνα. 

Τα Δεκάλεπτα: 15-21, 35-46, 54-62, 76-81 

Συνολικά Στατιστικά Αναμέτρησης 



Euroleague: Ανέβηκε στο 3-2 ο Παναθηναϊκός AKTOR, στο 2-3 ο ηττημένος Ολυμπιακός
Euroleague: Ανέβηκε στο 3-2 ο Παναθηναϊκός AKTOR, στο 2-3 ο ηττημένος Ολυμπιακός
Euroleague, Μπάγερν - Ολυμπιακός 84-80: Πλήρωσε και πάλι τα λάθη στην άμυνα και ηττήθηκε στο Μόναχο
Euroleague, Μπάγερν - Ολυμπιακός 84-80: Πλήρωσε και πάλι τα λάθη στην άμυνα και ηττήθηκε στο Μόναχο
Παναθηναϊκός: «Πάντα μαζί μας ο Starman»
Παναθηναϊκός: «Πάντα μαζί μας ο Starman»
Αταμάν: «Τρία δεκάλεπτα τέλειο μπάσκετ, ηγέτης Σλούκας στο τέλος»
Αταμάν: «Τρία δεκάλεπτα τέλειο μπάσκετ, ηγέτης Σλούκας στο τέλος»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved