Παναθηναϊκός AKTOR: Πράσινη μαγεία στο νέο ΟΑΚΑ, 94-79, τη Μπάγερν

Παναθηναϊκός AKTOR: Πράσινη μαγεία στο νέο ΟΑΚΑ, 94-79, τη Μπάγερν

Ο Παναθηναϊκός εγκαινίασε με τον καλύτερο τρόπο το νέο, υπερσύγχρονο ΟΑΚΑ, επικρατώντας με 94-79 της Μπάγερν Μονάχου, έκανε το "δύο στα δύο" και ο κόσμος ζητούσε το 8ο ευρωπαϊκό. 

 Καλύτερα εγκαίνια δε θα μπορούσε να φανταστεί κανείς. Ο Παναθηναϊκός AKTOR επικράτησε δια περιπάτου της Μπάγερν με 94-79  έκανε το "δύο στα δύο" και εγκαινίασε το νέο ΟΑΚΑ με τον καλύτερο και εντυπωσιακότερο τρόπο. 

Κορυφαίος για τους νικητές ο Ματίας Λεσόρ που τελείωσε τον αγώνα με 22 πόντους και 6 ριμπάουντ , ενώ ο Κέντρικ Ναν έκανε τα πάντα έχοντας 17 πόντους, 4 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Κομβικός και άκρως ουσιαστικός ο Χουάντσο 12 πόντους και 11 ριμπάουντ. 

Στο πρώτο τρίλεπτο της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός. Οι “πράσινοι” με την… αύρα του ολοκαίνουριου ΟΑΚΑ μπήκαν με… φτερά στα πόδια και προσπάθησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους με το “καλησπέρα”. Ο Ναν έβγαζε απίστευτη ενέργεια και με δύο τρίποντα από τον Αμερικανό, αλλά και ένα από τον Τσέντι Οσμάν ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 10-0, αναγκάζοντας τον Γκόρντον Χέρμπερτ να καλέσει άμεσα τάιμ άουτ. 

Και στη συνέχεια οι “πράσινοι” ήταν απολαυστικοί. Με το Ναν σε ρόλο… οδηγού και τον Οσμάν να είναι εξαιρετικός και να αποδεικνύει γιατί τον προσέθεσε ο Παναθηναϊκός στο ρόστερ του οι πρωταθλητές Ευρώπης στο 5’ προηγήθηκαν με 14-5 και έπειτα από φοβερή… πτήση του Τούρκου παίκτη που κατέληξε σε πανέμορφο κάρφωμα ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα με 20-8. Ο Ναν συνέχιζε το.. βιολί του με τους Γερμανούς να τα περιμένουν όλα από τον Μπούκερ, ο οποίος με γκολ-φάουλ στο τέλος της περιόδου έκανε το 26-16, ρίχνοντας τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους.

Στο +18 οι “πράσινοι” χωρίς κανένα πρόβλημα 

Άκρως εντυπωσιακό το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Χουάντσο Ερνάνγκομεθ να περνάει στο παρκέ και να δίνει ακόμα περισσότερη ενέργεια. Οι “πράσινοι” σε λιγότερο από 2 λεπτά παιχνιδιού είχαν “τρέξει” σερί 6-2 και έπειτα από πολύ ωραία pick and roll συνεργασία ο Ομέρ Γιούρτσεβεν κάρφωσε τη μπάλα στο καλάθι των Γερμανών και “έγραψε” το 31-18. Οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν αντιμετώπιζαν κανένα πρόβλημα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, με τον Ναν να επανέρχεται και να… φτιάχνει τον Λεσόρ ο οποίος τελείωνε τις φάσεις και έφθειρε παράλληλα τους ψηλούς της Μπάγερν. Η διαφορά έφτασε και τους 18 πόντους, 40-22, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με διαφορά 13 πόντων, 47-34 και τους “πράσινους” να προσφέρουν πλούσιο θέαμα. 

Κούραση και λάθη έβαλαν και πάλι τη Μπάγερν στο ματς 

Οι παίκτες του Αταμάν μπήκαν με πολύ ψυχρό βαθμό συγκέντρωσης και στην τρίτη περίοδο και με τον Ιωάννη Παπαπέτρου προηγήθηκαν με 53-36, ενώ ο Χουάντσο πήγε τη διαφορά στους 19 πόντους, δείχνοντας και πάλι ότι βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική και πνευματική κατάσταση.  Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έκαναν μια μικρή αγωνιστική κοιλιά, με αρκετά επιθετικά (κυρίως) λάθη και έδωσαν την ευκαιρία στη Μπάγερν να μειώσει σε 59-45. Ο Λεσόρ, όμως, ήταν και πάλι ο παίκτης που έκανε τη διαφορά, μιας και έπαιζε σαν να μην έχει αντίπαλο μέσα στη ρακέτα και με τρίποντο του πολύ καλού Χουάντσο η διαφορά πήγε στους 14 πόντους, 64-51. Όμως οι “πράσινοι” δεν απέφευγαν και τα αμυντικά λάθη με αποτέλεσμα Νέπιερ και Βόιτμαν να πετυχαίνουν καθοριστικά σουτ από την περιφέρεια και στο τέλος του δεκαλέπτου να ρίχνουν τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους, 66-58, βάζοντας και πάλι τη Μπάγερν στο παιχνίδι. 

Η Μπάγερν προσπάθησε αλλά ο Παναθηναϊκός... δεν έχανε 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός μπήκε… παγωμένος. Ο Χέρμπερτ επιστράτευσε ζώνη 3-2, ο Βόιτμαν πήρε αντιαθλητικό από τον Χουάντσο και το σκορ χωρίς… χρονοτριβές έγινε 66-60. Μια εντυπωσιακή τάπα, όμως, του Γκριγκόνις και δύο πόντοι του Γιούρτσεβεν… ξεκόλλησαν τον Παναθηναϊκό με τον Αταμάν να επαναφέρει Μπράουν και Οσμάν και τον Αμερικανό να κάνει το 70-60, δίνοντας και πάλι διψήφια διαφορά στην ομάδα του. 0-5 σερί από τους Γερμανούς με τρίποντο του Ομπστ και καλάθι από τον Μπούκερ, αλλά και πάλι ο Παναθηναϊκός δεν είχε κανέναν απολύτως λόγο να ανησυχεί. Ο Χουάντσο ήταν “καυτός”, ο Μπράουν κάρφωνε στον αιφνιδιασμό και η διαφορά και πάλι στους 13 πόντους, 78-65, 5:42 πριν το τέλος του αγώνα. Όσο και να προσπαθούσε η Μπάγερν να γίνει απειλητική δε μπορούσε να κάνει κάτι ουσιαστικό. Η ποιότητα των "πράσινων" ήταν τέτοια που δε μπορούσε να αλλάξει το παραμικρό. Ο Μπράουν με τρίποντο και φάουλ έκανε το 87-74 με το ματς να ολοκληρώνεται με σκορ 94-79.  

Τα Δεκάλεπτα: 25-16, 47-34, 66-58, 94-79

Αναλυτικά Στατιστικά Αναμέτρησης



Ράγισαν και οι πέτρες: Ξέσπασαν σε κλάματα οι διεθνείς μετά τη νίκη τους στο Γουέμπλεϊ
Ράγισαν και οι πέτρες: Ξέσπασαν σε κλάματα οι διεθνείς μετά τη νίκη τους στο Γουέμπλεϊ
Euroleague: Το 2Χ2 Παναθηναϊκός AKTOR και Φενέρ, πρώτη νίκη για Ρεάλ και Βιλερμπάν
Euroleague: Το 2Χ2 Παναθηναϊκός AKTOR και Φενέρ, πρώτη νίκη για Ρεάλ και Βιλερμπάν
Nations League, Αγγλία - Ελλάδα 1-2: Τεράστιο έπος - Μυθική εμφάνιση με αποθέματα ψυχής
Nations League, Αγγλία - Ελλάδα 1-2: Τεράστιο έπος - Μυθική εμφάνιση με αποθέματα ψυχής
Συγκλόνισε ο Παυλίδης – Σκόραρε και σήκωσε το μαύρο περιβραχιόνιο στον ουρανό
Συγκλόνισε ο Παυλίδης – Σκόραρε και σήκωσε το μαύρο περιβραχιόνιο στον ουρανό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved