Παναθηναϊκός, Γιαννακόπουλος και ΟΑΚΑ γράφουν ιστορία!

Παναθηναϊκός, Γιαννακόπουλος και ΟΑΚΑ γράφουν ιστορία!

Οι πρωταθλητές Ευρώπης υποδέχονται τη Μπάγερν, για τη δεύτερη αγωνιστική της Euroleague, με ολόκληρη την Ευρώπη να έχει στραμμένο το βλέμμα της στο νέο, εντυπωσιακό κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR το βράδυ γράφει και πάλι ιστορία.
Η στιγμή που περίμενε ολόκληρη η «οικογένεια» του «τριφυλλιού» εδώ και δεκαετίες έφτασε. Το κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, το γήπεδο όπου οι «πράσινοι» έχουν γράψει χρυσή ιστορία τα τελευταία, σχεδόν, 30 χρόνια μπορεί να είναι και επίσημα το «σπίτι» τους από την περασμένη σεζόν αλλά από απόψε είναι το… παλάτι τους.

Ένα παλάτι 7 αστέρων! Ο Παναθηναϊκός AKTOR υποδέχεται στο κλειστό του ΟΑΚΑ τη Μπάγερν Μονάχου, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Euroleague και η αλήθεια είναι πως μέχρι το τζάμπολ τα βλέμματα όλων θα είναι στο υπερσύγχρονο και πλήρως ανακαινισμένο ΟΑΚΑ.

Ένα γήπεδο που δε θα θυμίζει σε τίποτα το κλειστό που είχαμε μάθει τις προηγούμενες δεκαετίες και που είχε μεγαλώσει γενιές και γενιές. Ένα ΟΑΚΑ που δε θα θυμίζει σε τίποτα όχι απλά γήπεδο ελληνικών δεδομένων, αλλά ευρωπαϊκών. Ένα ΟΑΚΑ στα πρότυπα του ΝΒΑ. Ένα ΟΑΚΑ που ήδη όλη η Ευρώπη παραμιλάει, μετά τις χθεσινές πρώτες εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Τα πράσινα καθίσματα, τα νέα χρώματα, οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, τα νέα banners των μεγάλων επιτυχιών του «τριφυλλιού» και φυσικά το μοναδικό glass floor. Ένα παρκέ από… άλλο κόσμο, που κάνει την εμπειρία του ΟΑΚΑ μοναδική και ανεπανάληπτη.

Όλα αυτά, βέβαια, στα… χαρτιά. Και στα… κρυφά από τις λίγες εικόνες που είχαμε την ευκαιρία να δούμε χθες.
Απόψε το ΟΑΚΑ θα φορέσει και πάλι τα γιορτινά του. Ο πρωταθλητής Ευρώπης και Ελλάδας κάνει πρεμιέρα μπροστά στο κοινό του, κάτω από τις καλύτερες και εντυπωσιακότερες προϋποθέσεις. Ομάδα και κόσμος επιστρέφουν «σπίτι» τους. Στο «σπίτι» που τους αρμόζει. Ένα «σπίτι» που οι «πράσινοι» πάλεψαν με νύχια και με δόντια για να αποκτήσουν. Ένα «σπίτι» για το οποίο «πάλεψαν» με… Θεούς και Δαίμονες.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, όμως, το είχε πάρει προσωπικά. Εδώ και αρκετά χρόνια. Και ας προσπάθησαν κάποιοι να του κόψουν τα φτερά. Και ας προσπάθησαν κάποιοι να του βάλουν τρικλοποδιές. Εκείνος δεν το έβαλε στιγμή κάτω. Και με την αποφασιστικότητα του, αλλά και την πολύτιμη βοήθεια των συνεργατών του και όλων όσων συνέβαλλαν στο να παίζει απόψε ο Παναθηναϊκός στο κορυφαίο γήπεδο της Ευρώπης, οι «πράσινοι» έχουν έναν ακόμα λόγο να είναι υπερήφανοι.

Χωρίς πολλά λόγια, χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς χρονοτριβές η διοίκηση του Παναθηναϊκού AKTOR σε χρόνο… ρεκόρ, με απόλυτα συντονισμένες κινήσεις και έναν απίστευτο προγραμματισμό κατάφερε να κερδίσει τον χρόνο, να κερδίσει τα χρονοδιαγράμματα και να είναι και πάλι εντάξει στις δεσμεύεις της απέναντι στους οπαδούς του «τριφυλλιού» οι οποίοι απόψε, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν το ΟΑΚΑ experience έτσι όπως δεν το έχουν φανταστεί ποτέ στο παρελθόν.

Με το μυαλό στο δύο στα δύο

Όμως απόψε το πρόγραμμα δεν έχει μόνο ΟΑΚΑ. Έχει και παιχνίδι. Και μάλιστα πολύ δύσκολο και πολύ επικίνδυνο για τον Παναθηναϊκό AKTOR. Οι «πράσινοι» που είναι ξεκάθαρα από τις εμφανίσεις τους πως ακόμα δεν είναι ούτε στα μισά του… δρόμου τους (αναφορικά με το επίπεδο στο οποίο θέλουν να βρεθούν) αντιμετωπίζουν τους Βαυαρούς, οι οποίοι προέρχονται από την εντυπωσιακή νίκη τους στην πρεμιέρα κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης με 97-89. Η ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ έριξε σχεδόν 100 στη «Βασίλισσα», πάει με φόρα στο ΟΑΚΑ για να κάνει ένα ακόμα μπαμ.

Το μεγάλο πρόβλημα για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν είναι η… πνευματική εικόνα των παικτών του. Ο Τούρκος τεχνικός θα πρέπει να μπορέσει να βγάλει από το μυαλό των «πράσινων» τα όσα θα γίνονται αναφορικά με το κομμάτι του γηπέδου και να τους κάνει να ασχοληθούν αποκλειστικά και μόνο με τα όσα θα γίνουν πάνω στο glass floor. Για ένα ακόμα παιχνίδι ο Τούρκος τεχνικός δε θα έχει στη διάθεση του τον Κώστα Αντετοκούνμπο, με τους Παπαπέτρου και Γκριγκόνις να προπονούνται κανονικά και να υπολογίζονται από τον προπονητή τους. Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής ήταν αυτό του Ομέρ Γιούρτσεβεν ο οποίος, όπως είπε ο Εργκίν Αταμάν, έμεινε εκτός προπονήσεων για δύο ημέρες, όμως χθες προπονήθηκε κανονικά και τέθηκε στη διάθεση του κορυφαίου τεχνικού.

Ο αγώνας στο νέο ΟΑΚΑ θα αρχίσει στις 21:15 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά απ’ το Novasports 4.



Τζορτζ Μπάλντοκ: Το σπαρακτικό «αντίο» των συμπαικτών του στον Παναθηναϊκό (pics)
Τζορτζ Μπάλντοκ: Το σπαρακτικό «αντίο» των συμπαικτών του στον Παναθηναϊκό (pics)
Τζορτζ Μπάλντοκ: Συγκλονισμένα και τα διεθνή ΜΜΕ - Το «αντίο» του Χάρι Μαγκουάιρ
Τζορτζ Μπάλντοκ: Συγκλονισμένα και τα διεθνή ΜΜΕ - Το «αντίο» του Χάρι Μαγκουάιρ
Τζορτζ Μπάλντοκ: Ιατροδικαστής και τοξικολογικές ρίχνουν φως στον θάνατό του - Πού θα γίνει η κηδεία
Τζορτζ Μπάλντοκ: Ιατροδικαστής και τοξικολογικές ρίχνουν φως στον θάνατό του - Πού θα γίνει η κηδεία
Παναθηναϊκός, Γιαννακόπουλος και ΟΑΚΑ γράφουν ιστορία!
Παναθηναϊκός, Γιαννακόπουλος και ΟΑΚΑ γράφουν ιστορία!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved