Gala κάτω απ' την Ακρόπολη με συγκίνηση και αναμνήσεις από τον Παύλο Γιαννακόπουλο

Gala κάτω απ' την Ακρόπολη με συγκίνηση και αναμνήσεις από τον Παύλο Γιαννακόπουλο

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR διεξήγαγε Gala για τους προσκεκλημένους του στο τουρνουά "Παύλος Γιαννακόπουλος" - Τί δήλωσαν για τον κορυφαίο επιχειρηματία και παράγοντα Σιμόν Μιζράχι, Ντέγιαν Μποντιρόγκα, Στόγιαν Βράνκοβιτς και Φραγκίσκος Αλβέρτης. 

Το 6ο «Παύλος Γιαννακόπουλος» αποτελεί ιστορικό γεγονός για το μπάσκετ, τον αθλητισμό συνολικά και την κοινωνία. Όπως ακριβώς ήταν σημείο αναφοράς ο ιστορικός ηγέτης του Παναθηναϊκού και κορυφαίος επιχειρηματίας της χώρας, στη μνήμη του οποίο διεξάγεται το καλύτερο ευρωπαϊκό τουρνουά.

STV_8105.jpg

Στην Ελλάδα βρίσκονται τρεις ιστορικές ομάδες για να τιμήσουν την μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου. Η Παρτιζάν, η Μακάμπι Τελ Αβίβ και η Αναντολού Εφές. Μαζί με σημαντικές προσωπικότητες του μπάσκετ και της κοινωνίας. Ο Παναθηναϊκός AKTOR που διοργανώνει το σπουδαίο και ιστορικό τουρνουά, διοργάνωσε Gala αντάξιο της περίστασης.

STV_8059.jpg

Αυτό έγινε κάτω απ’ τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, στο Zonar’s Dionysos. Οι αποστολές των ομάδων ήταν εκεί. Μαζί με την Μακάμπι και ο ιστορικός ηγέτης της, Σιμόν Μιζράχι, άνθρωπος που είχε εξαιρετική σχέση με τον Παύλο Γιαννακόπουλο και φυσικά δε χάνει ποτέ την ευκαιρία να βρίσκεται εδώ για να τιμήσει και να δείξει το σεβασμό του στον άνθρωπο και παράγοντα που μεγαλούργησε πανευρωπαϊκά. Κι ας ήταν αντίπαλός του στα παρκέ.

Ο κ. Μιζράχι δήλωσε:

"Έχω πολλές αναμνήσεις από τον Παύλο Γιαννακόπουλος, όλες είναι πολύ καλές. Θυμάμαι τη νύχτα στο Μόναχο πριν από 25 χρόνια όταν η FIBA διασπάστηκε και ο Παύλος Γιαννακόπουλος και εγώ, ο Παναθηναϊκός και η Μακάμπι ήταν τα μοναδικά κλαμπ που παραμείναμε στη FIBA και μετά μπήκαν στη EuroLeague.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν ένας φίλος μου, ένας πολύ ειλικρινής άνθρωπος και το μπάσκετ για εκείνον ήταν προτεραιότητά του και το φρόντισε με πολύ ευγενικό τρόπο.

Είμαι σίγουρος ότι ο γιος του, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει το ίδιο όνειρο, του εύχομαι τα καλύτερα. Είναι τιμή για εμάς που ερχόμαστε εδώ για να τιμήσουμε τον Παύλο Γιαννακόπουλο".

STV_8172.jpg

Στο Gala ήταν και ο πρόεδρος της Euroleague, αλλά και παλαίμαχος του Παναθηναϊκού που γνώριζε πολύ καλά τον Παύλο Γιαννακόπουλο, Ντέγιαν Μποντιρόγκα. Ο Σέρβος «μύθος» του μπάσκετ, είπε για τον αείμνηστο ηγέτη των «πράσινων» και του ευρωπαϊκού μπάσκετ:

«Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν ένας σπουδαίος πρόεδρος και ένας σπουδαίος άνθρωπος. Έφερε όλους εμάς ξανά εδώ. Πέτυχε πολλά για το ελληνικό, το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο μπάσκετ. Μετέφερε το πάθος και την αγάπη του σε όλους. Στους παίκτες, στους προπονητές και στην οικογένειά του. Δημιούργησε μια οικογένεια για όλο το μπάσκετ.

Είναι αυτό που είπα, μετέφερε όλη αυτή την αγάπη και το πάθος στην οικογένειά του με την υποστήριξη του αδερφού του και της συζύγου του, της Δέσποινας. Φυσικά όλο αυτό το μετέφερε και στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και εύχομαι να παραμείνουν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ».

Για την περυσινή χρονιά της EuroLeague: «Η περυσινή σεζόν ήταν εκπληκτική για την Euroleague και ελπίζω και η νέα σεζόν να είναι το ίδιο ενδιαφέρουσα».

STV_8152.jpg

Παρών ήταν και ο Στόγιαν Βράνκοβιτς. Ο Κροάτης «γίγαντας», λάτρευε τον Παύλο Γιαννακόπουλο και δεν το έκρυψε ποτέ. Μαζί με τη σύζυγό του δεν γινόταν να λείψουν από τη φετινή ιστορική διοργάνωση του τουρνουά στη μνήμη του κορυφαίου παράγοντα και επιχειρηματία.

Ο άνθρωπος που χάρισε το πρώτο Ευρωπαϊκό στους "πράσινους", είπε για τον Παύλο Γιαννακόπουλο:

"Όπως είπα και την τελευταία φορά που ήμουν εδώ, ήμουν εδώ για τέσσερα χρόνια, η οικογένεια Γιαννακόπουλου με πήρε σαν μέλος της οικογένειάς τους. Όχι μόνο εμένα και την οικογένειά μου το ίδιο. Είμαι περήφανος που βρίσκομαι εδώ σήμερα και αύριο λόγω του Παύλου, λόγω της οικογένειάς του, λόγω της μεγάλης οικογένειας του Παναθηναϊκού".

STV_8197.jpg

Φυσικά δε γινόταν να λείψει ο Φραγκίσκος Αλβέρτης. Ο ιστορικός αρχηγός του Παναθηναϊκού και Ambassador πλέον των πρωταθλητών Ευρώπης, ανέφερε:

"Δεν θα μπορούσα να λείψω από οτιδήποτε αφορά τον κύριο Παύλο, περάσαμε πάρα πολλά χρόνια μαζί, έχοντας μία σχέση στοργική και όχι μόνο σε μένα, απέναντι σε όλα τα παιδιά. Μας έχει δώσει πολλή αγάπη, πολλή φροντίδα και πολλή σιγουριά, οπότε είναι χρέος μας να τον τιμάμε πάντα".

Για τη σχέση που είχαν με τον Παύλο Γιαννακόπουλο: "Με τιμά απεριόριστα. Σίγουρα οι αναμνήσεις είναι φανταστικές".

Για το αν έχει να πει κάποια ιστορία με τον Παύλο Γιαννακόπουλο: "Έχω να πω πολλές ιστορίες, που ήταν μαθήματα ζωής. Και συμβουλές και για τη ζωή και για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζεις κάποια πράγματα. Αυτό που θα μείνει ήταν το πόσο νοιαζόταν για όλους μας και η σχεδόν καθημερινή επίσκεψή του στο γήπεδο".

Για το ματς στο Καλλιμάρμαρο: "Ιστορική αναμέτρηση σε ένα ιστορικό μέρος. Είναι παγκόσμιο γεγονός, θα είναι κάτι μοναδικό που θα μείνει στην ιστορία".

Για το ότι επέστρεψε στον Παναθηναϊκό: "Ένα διάστημα απουσίας, αλλά πάντα ήμασταν εδώ".

 



Euroleague: Παπαγιάννης και Καλάθης πήγαν στη Μονακό και το έριξαν στα… γαλλικά! (video)
Euroleague: Παπαγιάννης και Καλάθης πήγαν στη Μονακό και το έριξαν στα… γαλλικά! (video)
Gala κάτω απ' την Ακρόπολη με συγκίνηση και αναμνήσεις από τον Παύλο Γιαννακόπουλο
Gala κάτω απ' την Ακρόπολη με συγκίνηση και αναμνήσεις από τον Παύλο Γιαννακόπουλο
Διαιτητής δεν απέβαλε τον Μέσι για να πάρει τη φανέλα του!
Διαιτητής δεν απέβαλε τον Μέσι για να πάρει τη φανέλα του!
ΠΑΟΚ: Χωρίς Ζίβκοβιτς στο Βόλο
ΠΑΟΚ: Χωρίς Ζίβκοβιτς στο Βόλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved