#ΜΕΧΡΙ_ΤΕΛΟΥΣ ή ΑΡΧΗ… ΤΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ;

#ΜΕΧΡΙ_ΤΕΛΟΥΣ ή ΑΡΧΗ… ΤΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ;

Το @green_club_news γιορτάζει τα 7 χρόνια λειτουργίας του και ανήμερα των γενεθλίων του φιλοξενείται στο onsports.gr γράφοντας για το “εκκωφαντικό” COMEBACK του Μπασκετικού Παναθηναϊκού, σε χρόνο “ρεκόρ”, κάνοντας μια ολόκληρη Ευρώπη να παραμιλάει.

Η πιο μαγική και γλυκιά σεζόν, η πιο διαφορετική και αυτή που θα λειτουργήσει ως… πυξίδα για το μέλλον του μπασκετικού τμήματος έλαβε τέλος.

Ο Εξάστερος “έραψε” το 7ο αστέρι, σε μια βραδιά χαραγμένη για πάντα στις μνήμες των μεγάλων που θυμήθηκαν τα παλιά, αλλά και των μικρών που έζησαν αυτό που τόσο πολύ ονειρευόντουσαν. Περίπου μισό μήνα αργότερα, ο τίτλος του ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΕΛΛΑΔΟΣ, κατέληξε και αυτός (!) στο κλειστό του ΟΑΚΑ για να επισφραγίσει το #ΜΕΧΡΙ_ΤΕΛΟΥΣ και να τονίσει το ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ και σε ΟΛΑ.

Δύο μεγάλοι τίτλοι, που “κρύβουν” αρκετή σκληρή δουλειά από πίσω, αλλά κυρίως… επιμονή και υπομονή.

Τώρα που τελείωσαν όλα, αξίζει κάθε ένας από εμάς να αφιερώσει λίγο χρόνο, σκεπτόμενος τι καταφέραμε φέτος. Εκεί θα διαπιστώσετε πως η μαγεία της σεζόν 2023/24 δεν κρύβεται ούτε στην κατάκτηση του 7ου Ευρωπαϊκού, αλλά ούτε στον τίτλο του Πρωταθλητή -ακόμα και με τον τρόπο που ήρθε.

Η μεγαλύτερη φετινή επιτυχία είναι η νίκη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, αλλά και του team που τον υποστήριξε άριστα, για να επιστρέψουν τον Παναθηναϊκό εκεί που αξίζει να βρίσκεται. Στον θρόνο του. Επιτυχία είναι η επιστροφή του κόσμου στο πλευρό του Μπασκετικού Παναθηναϊκού. Το χαμόγελο που επέστρεψε στις εκφράσεις των φίλων της ομάδας. Η τεράστια προσμονή κάθε εφήβου να βρεθεί τη Πέμπτη ή τη Παρασκευή στο κλειστό του ΟΑΚΑ προκειμένου να παρακολουθήσει την πανάθα του. Η χαρά της νίκης σε κάθε ευρωπαϊκό αγώνα, που τόσο πολύ ΜΑΣ είχε λείψει. Το πόσοι χιλιάδες ακολούθησαν την ομάδα στο Βερολίνο, αψηφώντας δουλειές, χρήματα και υποχρεώσεις για να κάνουν 2.324km χωρίς να ξέρουν τι θα συμβεί. Απλά για να ζήσουν τη μαγεία, τη στιγμή και ό,τι επακολούθησε. Οι μεγάλοι για να θυμηθούν τα παλιά και οι μικροί με τη σειρά τους, να ζήσουν το όνειρο.

Ο ΕΞΑΣΤΕΡΟΣ γίνεται ΕΠΤΑΣΤΕΡΟΣ και η Ελλάδα παραληρεί. Όσοι έζησαν το Βερολίνο θα το θυμούνται για ΠΑΝΤΑ, ενώ όσοι έμειναν πίσω φρόντισαν για την καλύτερη και την πιο αντάξια υποδοχή των Εφτά φορές Πρωταθλητών Ευρώπης.

Αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ όμως… είναι το πώς μας λοιδόρησαν στις χειρότερες μας στιγμές, το πως μας υποτιμούσαν με κάθε ευκαιρία. Δεν είναι λίγα. Και όλα αυτά στην ομάδα που τους έχει κερδίσει με ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ. Στην ομάδα που επί 15 χρόνια τους κέρδιζε σε κάθε παιχνίδι που έκρινε πρόκριση η τίτλο, σε Ελλάδα κ Ευρώπη. Κραυγαλέα απόδειξη και μάλιστα “τιμωρία” της αντιαθλητικής συμπεριφοράς τους αλλά και της έλλειψης σεβασμού που έδειξαν προς τον Παναθηναϊκό τόσο καιρό είναι αυτό που υπέστησαν στο Βερολίνο. Να βλέπουν με τα ίδια τους τα μάτια τον Εξάστερο να γίνεται Επτάστερος. Με λίγα λόγια, κάναμε πράξη αυτό που τρία χρόνια προσπαθούσαν τόσο πολύ. Και μάλιστα πιο ωραία, πιο μαγικά και πιο… ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑ.

Αποκορύφωμα των όσων υπογραμμίζω παραπάνω, η υποτίμηση στο ελληνικό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στους τελικούς. Η έλλειψη σεβασμού τόσο προς τους αθλητές, το προπονητή και τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, που διαφήμισε σε όλη την Ευρώπη το ελληνικό μπάσκετ και τη χώρα. Η διαχείριση της ΕΟΚ και της ΚΕΔ… εντελώς άστοχη, με διαιτησίες που θύμιζαν εποχές…παράγκας που έπρεπε να κερδίζει συνέχεια ο Ολυμπιακός.

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήταν εκκωφαντική και έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι “Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 100-0”, όπως είχε αναφέρει και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Η πιο γλυκιά ανατροπή που θυμάμαι, η πιο μάγκικη και αυτή που θα τη θυμούνται για ΠΑΝΤΑ εκεί στο Πειραιά. Ένα πλασματικό 0-2 δεν κατάφερε να λυγίσει την ομάδα του Αταμάν, που σε μια πρωινή προπόνηση Δευτέρας δόθηκε όρκος νίκης για 41ο, με τον Τούρκο τεχνικό να κάνει για μία ακόμα φορά τις υποσχέσεις του πραγματικότητα.

Συγχαρητήρια σε κάθε φίλο του ΕΠΤΑΣΤΕΡΟΥ, που ήταν παρών στα δύσκολα. Που στήριζε έμπρακτα και είχε υπομονή. Που δεν σταμάτησε ΠΟΤΕ να πιστεύει. ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ, αλλά είναι μόνο η αρχή. Ραντεβού τον Σεπτέμβρη σε ένα ΟΑΚΑ… αντάξιο της ιστορία και της φανέλας του Παναθηναϊκού, με μια ομάδα φόβητρο για τους καλύτερους και ένα κόσμο ακόμα πιο διψασμένο για το 8ο και ούτω καθ’ εξής.

Υ.γ. Το κάναμε και αυτό: ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ 7ο ΜΕ ΣΛΟΥΚΑ ΑΡΧΗΓΟ!



Ο NiVo στο ΟΠΑΠ Game Time: Ο Ολυμπιακός και το challenge στον Γιάννη Αντετοκούνμπο
Ο NiVo στο ΟΠΑΠ Game Time: Ο Ολυμπιακός και το challenge στον Γιάννη Αντετοκούνμπο
Παναθηναϊκός: Πρώτα συμπεράσματα κόντρα στην Πάφο - Η ώρα και το κανάλι του φιλικού
Παναθηναϊκός: Πρώτα συμπεράσματα κόντρα στην Πάφο - Η ώρα και το κανάλι του φιλικού
Παναθηναϊκός AKTOR: Κορυφαίος προπονητής της χρονιάς ο Εργκίν Αταμάν
Παναθηναϊκός AKTOR: Κορυφαίος προπονητής της χρονιάς ο Εργκίν Αταμάν
Μεταγραφές, Παναθηναϊκός: Κοντά σε Πέδρο Ρεμπότσο για τα αριστερά
Μεταγραφές, Παναθηναϊκός: Κοντά σε Πέδρο Ρεμπότσο για τα αριστερά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved