Μήτογλου στο Onsports: «Άλλα δύο ματς έμειναν, πάμε να το πάρουμε»

Μήτογλου στο Onsports: «Άλλα δύο ματς έμειναν, πάμε να το πάρουμε»

Ο Παναθηναϊκός AKTOR μετράει μία ακόμα μεγαλειώδη πρόκριση σε Final-4 Ευρωλίγκας. Η ομάδα του «τριφυλλιού» κατάφερε μέσα σε μια σεζόν με ανυπέρβλητα εμπόδια να τα ξεπεράσει όλα, να μείνει όρθια, να μείνει ενωμένη και από χθες το βράδυ να συνεχίζει να… γράφει ιστορία.

Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε τις προσδοκίες; Αν κρίνουμε από τα λεγόμενα των πρωταγωνιστών του, μάλλον όχι. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τόνισε ότι η δουλειά δεν έχει τελειώσει ακόμα. Ο Εργκίν Αταμάν τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός πάει στο Βερολίνο να πάρει το τρόπαιο και ο Ντίνος Μήτογλου, με δηλώσεις του στο Onsports.gr ξεκαθάρισε πως μένουν ακόμα δύο ματς για να γίνει η δουλειά….

«Ειλικρινά οι στιγμές που ζω είναι πρωτόγνωρες. Ούτε που τις είχα φανταστεί» τόνισε αρχικά ο Έλληνας παίκτης ο οποίος ήταν εκστασιασμένος μετά την νίκη-πρόκριση της ομάδας του αλλά και την… τρελή είσοδο των οπαδών στο παρκέ.

«Είχα δει ανάλογες σκηνές στο παρελθόν στο ΟΑΚΑ, αλλά αλήθεια σου λέω δεν περίμενα να ζήσω κάτι τέτοιο. Είναι απίστευτο το «δέσιμο» της ομάδας με τον κόσμο. Νομίζω είναι μοναδικό. Τους κάναμε χαρούμενους. Πολύ. Αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι τους το… χρωστάγαμε. Πήραμε απίστευτη δύναμη από τον κόσμο, σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και αν δεν ήταν δίπλα μας παντού και με τόση ένταση μπορεί να μην καταφέρναμε να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε» είπε χαρακτηριστικά ο Ντίνος Μήτογλου.

-Μετά το break της Μακάμπι φοβηθήκατε ότι στο τέλος δε θα μπορέσετε να πάρετε την πρόκριση;

«Όχι. Σε καμία περίπτωση. Συνεχίσαμε να είμαστε σίγουροι για τον εαυτό μας. Συνεχίσαμε να πιστεύουμε σε εμάς. Και αυτό ξεκίνησε από τον προπονητή μας. Που έδειχνε την πίστη του σε όλους μας και εμείς από τη μεριά μας στον ίδιο. Ακόμα και η ατάκα που είπε ότι δε θα είναι του χρόνου εδώ αν δεν πάμε στο Final-4 μας έδωσε να καταλάβουμε πόσο σίγουρος ήαν για την ομάδα μας».

-Ήταν πάντως μια… τρελή σειρά.

«Αναμενόμενο δεν ήταν; Η Μακάμπι είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Μια εξαιρετική ομάδα, με πάρα πολύ καλούς παίκτες. Έκανε μια εντυπωσιακή σεζόν, ξεπέρασε πάρα πολλά προβλήματα και δικαιότατα έφτασε μέχρι εδώ. Μας δυσκόλεψε πάρα πολύ και τη δυσκολέψαμε και εμείς. Καταφέραμε μέσα από τη σεριά να βρούμε τις αγωνιστικές απαντήσεις που θέλαμε για να κάνουμε το παραπάνω βήμα και να είμαστε αυτοί που πήραν την πρόκριση. Η Μακάμπι αξίζει πολλά συγχαρητήρια».

-Και τώρα Βερολίνο. Ποιες είναι οι σκέψεις σου;

«Θα είναι πάρα πολύ ωραία στο Βερολίνο. Το περιμένουμε πως και πως. Είναι τεράστια στιγμή για εμάς. Τώρα όμως θέλουμε να το γιορτάσουμε, να το χαρούμε και να συνηδετοποιήσουμε τι έχουμε πετύχει. Δεν νομίζω ότι το έχουμε καταλάβει ακόμα».

-Αυτή ήταν η επόμενη ερώτηση. Τα 12 χρόνια είναι πολλά για μια ομάδα έξι ευρωπαϊκών και τέτοιας ιστορίας. Έχετε γράψει ιστορία. Το έχεις καταλάβει;

«Όχι. Αλήθεια. Ακόμα δεν το έχουμε καταλάβει. Τα 12 χρόνια απουσίας του Παναθηναϊκού είναι πάρα πολλά όντως. Και αυτό μαις δημιουργεί έξτρα αδημονία για εκείνες τις ημέρες αλλά και έξτρα κίνητρο».

-Μήπως όλο αυτό σας δίνει και έξτρα… πίεση;

«Όχι καθόλου. Πίεση έχουμε στον Παναθηναϊκό ούτως ή άλλως γιατί είναι μια ομάδα που είναι «καταδικασμένη» να πετύχει. Από την πρώτη της ημέρας. Και εμείς έχουμε μάθει να ζούμε με αυτό και μας αρέσει».

-Επέστρεψες στον Παναθηναϊκό για να πας στο Final-4;

«Σίγουρα οι στόχοι μκου συμβαδίζουν με του Παναθηναϊκού. Είναι πολύ υψηλοί. Η διοίκηση «έχτισε» μια εξαιρετική ομάδα και μας παρείχε όλα όσα χρειαζόμασταν για να πετύχουμε. Και εμείς δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Εγώ, προσωπικά, σαν Ντίνος πάω βήμα-βήμα. Το είχα στο μυαλό μου. Το περίμενα. Το ήθελα. Αλλά ξέραμε ότι είναι πολύ δύσκολο να πετύχεις κάτι τέτοιο από την πρώτη σεζόν. Εμείς όμως το καταφέραμε».

-Θα ήθελες να αφιερώσεις κάπου αυτήν την πρόκριση;

«Στον Πάρη. Που δίνει τη δική του μάχη και οι προσεχυές όλων μας είναι μαζί του. Θα τα καταφέρει. Είμαι σίγουρος. Απόψε μας έλειψε πολύ. Είναι η ψυχή της ομάδας. Και δεν είναι κλισέ. Είναι πραγματικότητα. Θα τα καταφέρει και θα είναι μαζί μας στο Βερολίνο».



Παναθηναϊκός: Εκτός αποστολής ο Ακαϊντίν για ανάρτηση με τον Κεμάλ Ατατούρκ
Παναθηναϊκός: Εκτός αποστολής ο Ακαϊντίν για ανάρτηση με τον Κεμάλ Ατατούρκ
Super League LIVE: Άρης – ΠΑΟΚ, ΑΕΚ – Λαμία, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός | Κρίνεται ο πρωταθλητής!
Super League LIVE: Άρης – ΠΑΟΚ, ΑΕΚ – Λαμία, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός | Κρίνεται ο πρωταθλητής!
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Με Γερεμέγεφ οι «πράσινοι», με Καρβάλιο οι Πειραιώτες - Οι δύο ενδεκάδες
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Με Γερεμέγεφ οι «πράσινοι», με Καρβάλιο οι Πειραιώτες - Οι δύο ενδεκάδες
AEK: Με βασικό τον Λιούμπισιτς στο τελευταίο ματς της σεζόν
AEK: Με βασικό τον Λιούμπισιτς στο τελευταίο ματς της σεζόν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved