Euroleague, Παναθηναϊκός AKTOR - Μπαρτσελόνα 89-81: Ανατροπή με ηγετικό Σλούκα

Euroleague, Παναθηναϊκός AKTOR - Μπαρτσελόνα 89-81: Ανατροπή με ηγετικό Σλούκα

Euroleague: Ο Παναθηναϊκός AKTOR επέστρεψε από το -16 με ηγετική εμφάνιση Σλούκα, ισοφάρισε την ήττα από την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη και «αγκάλιασε» το πλεονέκτημα στο «καυτό» ΟΑΚΑ.

Το πρώτο ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό AKTOR ήταν η νίκη κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Και αυτή ήρθε με τρομερή αντεπίθεση στο δεύτερο μέρος με νέα ηγετική εμφάνιση του Κώστα Σλούκα.

Το δεύτερο ζητούμενο ήταν η διαφορά των 9 πόντων, ούτως ώστε να… ξεπεράσει την ήττα (80-72) στην Βαρκελώνη. Και έφτασε μία… ανάσα από το να το καταφέρει, αφού ήταν στο +11 στα 3,3’’ για το τέλος, αλλά μία εσκεμμένη χαμένη βολή του Λαπροβίτολα και ένα λάθος σφύριγμα για φάουλ του Κώστα Σλούκα στον Αργεντίνο γκαρντ στα 1,2’’, δύο εύστοχες βολές του άσου των Καταλανών και το άστοχο σουτ του Ναν σε… νεκρό χρόνο, έφεραν το τελικό 89-81 στο ΟΑΚΑ.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έφτασε στο 20-11, ρεκόρ που έχει και η Μπαρτσελόνα, ωστόσο, οι «πράσινοι» είναι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, τη δεδομένη στιγμή, καθώς έχουν καλύτερη συνολική διαφορά πόντων από τους Καταλανούς. Ίδιο ρεκόρ έχει και η Μονακό (20-11), που προσπέρασε τους «μπλαουγκράνα» και είναι στην 3η θέση, τη στιγμή που η Φενέρμπαχτσε έπεσε στο 19-12 και την «έπιασε» ο Ολυμπιακός.

Ο Κώστας Σλούκας ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε τη ροή του ματς στο ΟΑΚΑ, σημειώνοντας μεγάλα καλάθια και σταμάτησε στους 18 πόντους, ενώ είχε ακόμα και 8 ασίστ, 4 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα. Μεγάλη εμφάνιση έκανε και ο Κέντρικ Ναν που σημείωσε 22 πόντους, με τον Ντίνο Μήτογλου να τελειώνει το ματς με double double, έχοντας 19 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Για την Μπαρτσελόνα, πρώτοι σκόρερ ήταν οι Γιαν Βέσελι και Ουίλι Ερνανγκόμεθ που σημείωσαν από 13 πόντους, ενώ από 12 σημείωσαν οι Τόμας Σατοράνσκι και Άλεξ Αμπρίνες.

Μουδιασμένη εκκίνηση

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό AKTOR. Οι «πράσινοι» ήταν άστοχοι στην επίθεση, με αποτέλεσμα οι Καταλανοί να βρουν εύκολους πόντους στο ανοικτό γήπεδο, με αποτέλεσμα να πάρουν προβάδισμα 8 πόντων (19-11) στο 7ο λεπτό, αλλά οι γηπεδούχοι έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο -3 (23-20) με τους Ναν και Λεσόρ να πετυχαίνουν κρίσιμα καλάθια.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν μπήκε δυνατά στο δεύτερο δεκάλεπτο, πήρε βραχεία κεφαλή στο σκορ (24-23) όμως η συνέχεια ήταν εξ ολοκλήρου για τους φιλοξενούμενους που έκαναν σερί 17-0 σε 4:40 φτάνοντας στο +16 (40-24) στο 15΄ και έκλεισαν το πρώτο μέρος στο +12 (46-34).

Αρχηγική… επιστροφή

Ωστόσο, το δεύτερο μέρος του αγώνα έφερε την υπογραφή του Κώστα Σλούκα. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού AKTOR πραγματοποίησε μία ακόμα ηγετική εμφάνιση, με μεγάλα σουτ και τρομερή οργάνωση του παιχνιδιού των «πράσινων», οι οποίοι ροκάνιζαν τη διαφορά, έφτασαν στο +1 (56-55) 2 λεπτά πριν το τέλος της περιόδου, αλλά μερικές λάθος διαιτητικές αποφάσεις έφεραν την Μπαρτσελόνα στο +1 (61-60).

Όμως, η τρομερή επιστροφή των γηπεδούχων «ξύπνησε» το… ηφαίστειο του ΟΑΚΑ, με τους οπαδούς του «τριφυλλιού» να… σπρώχνουν με τον καλύτερο τρόπο την ομάδα του Εργκίν Αταμάν στη νίκη.

Οι Σλούκας, Ναν και Μήτογλου συνέχισαν να σημειώνουν μεγάλα καλάθια, η διαφορά έφτασε στο +10 (83-73) περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος, αλλά στα τελευταία δευτερόλεπτα, μια εσκεμμένα χαμένη βολή του Λαπροβίτολα, ένα λάθος σφύριγμα για φάουλ του Σλούκα στον Αργεντίνο και το άστοχο σουτ του Ναν στην εκπνοή διαμόρφωσαν το τελικό 89-81.
 
Τα δεκάλεπτα: 20-23, 34-46, 60-61, 89-81.

Παναθηναϊκός AKTOR (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Βιλντόζα, Μπαλτσερόφσκι, Σλούκας 18 (2), Γκραντ 9 (1), Ναν 22 (2), Λεσόρ 13, Γκριγκόνις 8 (1), Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου 19 (1).

Μπαρτσελόνα (Ροτζερ Γκριμάου): Ντα Σίλβα 2, Βέσελι 13 (1), Ρούμπιο 4, Κάλινιτς 4, Σατοράνσκι 12, Ερνανγκόμεθ 13, Λαπροβίτολα 6 (1), Αμπρίνες 12 (3), Πάρκερ 9 (1), Γιοκουμπάιτις 6.



Ο... τελικός ΠΑΟΚ - ΑΕΚ κι ο «μύθος» Πετρούνιας: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
Ο... τελικός ΠΑΟΚ - ΑΕΚ κι ο «μύθος» Πετρούνιας: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
NBA: Πιο σκληροί οι Μάβερικς σε επεισοδιακό ματς, θυρίαρχοι Τίμπεργουλφς – Δείτε τα highlights
NBA: Πιο σκληροί οι Μάβερικς σε επεισοδιακό ματς, θυρίαρχοι Τίμπεργουλφς – Δείτε τα highlights
NBA: Ήττα των Μπακς σε τρομερό ματς, 2-1 οι Πέισερς! – Ξανά εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
NBA: Ήττα των Μπακς σε τρομερό ματς, 2-1 οι Πέισερς! – Ξανά εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
Λιγότερους διεθνείς αγώνες θέλει η Premier League
Λιγότερους διεθνείς αγώνες θέλει η Premier League
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved