Παπαδόπουλος: «Σε κοντινές αποστάσεις οι ομάδες της Ευρωλίγκας»

Παπαδόπουλος: «Σε κοντινές αποστάσεις οι ομάδες της Ευρωλίγκας»

Ιδιαίτερα ανταγωνιστική, αν κι όχι απαραίτητα καλύτερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, βρίσκει τη φετινή Ευρωλίγκα ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Ο προπονητής της Δόξας Λευκάδας μίλησε στο Nova ΣΠΟΡ FM 94.6 για την έναρξη του Top 16, το οποίο χαρακτήρισε δεύτερο πρωτάθλημα με μεγάλες απαιτήσεις, την προσπάθεια του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού για διάκριση, αλλά και το Μίλος Τεόντοσιτς τον οποίο παρομοίασε με ωρολογιακή βόμβα. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής του Top 16 της Ευρωλίγκας: «Δεν περνάει πολύς καιρός από τη διακοπή της κανονικής περιόδου, ενώ πιστεύω πως θα είναι επίπονο και δύσκολο γιατί ξεκινάς από την αρχή. Γενικά, οι ομάδες βρίσκονται σε κοντινές αποστάσεις. Σαν διοργάνωση, η φετινή δεν είναι απαραίτητα από τις καλύτερες, αλλά είναι ανταγωνιστική. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. Το Top 16 είναι ένα δεύτερο πρωτάθλημα, με πολλά ταξίδια και διαδοχικές μετακινήσεις. Θα παίξει ρόλο και η κούραση από τα εγχώρια πρωταθλήματα».

Για το εάν οι ελληνικές ομάδες έχουν πλεονέκτημα, καθώς δεν έχουν τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως άλλες ομάδες: «Παράδειγμα, η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει κάποια μπακ απ, παίζει στην Αδριατική Λίγκα και ταξιδεύει συνεχώς, ώστε να πάρουν οι συγκεκριμένοι παίκτες χρόνο συμμετοχής. Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι το ισχυρότερο στην Ευρώπη και για αυτό έχουν ξεφύγει και οι δύο. Ο Παναθηναϊκός ξεκινά σε καινούρια λογική. Ο Ολυμπιακός έχει βρει ρυθμό κι έχει ένα αήττητο σερί. Το ισπανικό και ιταλικό πρωτάθλημα είναι πιο δύσκολα».

Για το ποια ομάδα του έκανε εντύπωση από τη φετινή Ευρωλίγκα: «Η Ζαλγκίρις Κάουνας. Ήρθε ο προπονητής από την Ισπανία (Ζοάν Πλάθα) για να σετάρει μια καινούρια ομάδα. Έχει πολύ καλούς παίκτες όπως είναι οι Λαβρίνοβιτς, ο Πόποβιτς, οι Αμερικανοί (Ντάρντεν και Τζάαμπερ). Είναι έκπληξη ότι ήρθε ένας προπονητής από άλλη χώρα και την έχει κάνει να παίζει άλλο μπάσκετ, σε σχέση με αυτό που έπαιζε. Ούτε η Κίμκι ούτε η ΤΣΣΚΑ μου άρεσαν και γενικά οι ρωσικές ομάδες πιστεύω πως κάνουν ό,τι θέλουν».

Για το Μίλος Τεόντοσιτς: «Είναι παίκτης βαρόμετρο. Όμως, μπορεί σε πέντε δευτερόλεπτα να κερδίσει ένα παιχνίδι, αλλά μπορεί και να το χάσει. Είναι «ωρολογιακή βόμβα». Από την πορεία που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια έχει φανεί αυτό. Δεν μπορείς να στηριχθείς μόνο στον Τεόντοσιτς, αλλά χρειάζεσαι και κάτι άλλο δίπλα του. Έχει κορμό η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, παρά την απώλεια των Κιριλένκο και Σβεντ. Ψάχνεται με κάποιες λύσεις τώρα. Νομίζω πως δεν έχει παρουσιάσει αυτό που περιμέναμε μέχρι τώρα».

Για τον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός ψάχνεται. Είναι καινούρια ομάδα με διαφορετική λογική από τον προηγούμενο προπονητή, προσαρμοσμένη στα νέα οικονομικά δεδομένα. Ημερολογιακά έκανε αργές προσθήκες. Δεν έχει παίξει καλά παιχνίδια μέχρι στιγμής και τώρα θα δείξει τι μπορεί να κάνει. Τώρα, ξεκινά το κρας τεστ. Έχει κάνει κοιλιά αρκετές φορές φέτος, ενώ έχει φέρει αντιφατικά αποτελέσματα. Του αρέσει να ελέγχει το ρυθμό απόλυτα με πολλές κατοχές. Είναι λίγο ίδιοι οι Λάσμε και Γκιστ. Για τον Καπόνο δεν ξέρω και δεν μπορώ να κρίνω, γιατί είχε καιρό να παίξει».

Για τον Ολυμπιακό: «Δεν ξέρω τη λογική του προπονητή με το Σερμαντίνι. Δεν είναι πρώτης γραμμής ψηλός, αλλά καλή προσθήκη. Μπορεί να δώσει κάτι στον Ολυμπιακό. Μπορεί να παίξει πικ εν ρολ, ενώ για το ύψος του μπορεί να τρέξει. Ο Πάουελ για εμένα δεν είναι «5» ούτε «4». Είναι κάτι ενδιάμεσο. Όμως, κι αυτός μπορεί να δώσει κάτι στον Ολυμπιακό».

Για το τι μπορεί να κάνει τη διαφορά σε μια ομάδα, ώστε να φθάσει μέχρι τέλους: «Σίγουρα πρέπει να έχεις υλικό, καθώς το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα. Όμως, μεγάλο ρόλο παίζει ο προπονητής. Τι προσωπικότητα έχεις στον πάγκο, γιατί επεμβαίνει κάθε δευτερόλεπτο. Το «Α» και το «Ω» είναι ο προπονητής».

Για τη Δόξα Λευκάδας: «Ξεκίνησα τη χρονιά στον Άρη με το Βαγγέλη Αλεξανδρή. Μοα ομάδα με πολλά προβλήματα. Όταν διέκοψε τη συνεργασία του ο Αλεξανδρής, τη διέκοψα κι εγώ για ηθικούς λόγους. Μου ήρθε η πρόταση από τη Δόξα Λευκάδας και πήγα. Έχουν γίνει κάποια λάθη στο σχεδιασμό της ομάδας από την αρχή της σεζόν, ενώ έχει χάσει κάποια παιχνίδια στον πόντο. Η Α2 είναι ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και δύσκολο. Θα προσπαθήσουμε να δούμε τι θα κάνουμε, για να σώσουμε την ομάδα. Δεν είναι εύκολο, αλλά πιστεύω πως υπάρχει χρόνος για να το πετύχουμε».



Super Cup 2024: Οι διαιτητές των ημιτελικών Παναθηναϊκός – Άρης και Ολυμπιακός – Περιστέρι
Super Cup 2024: Οι διαιτητές των ημιτελικών Παναθηναϊκός – Άρης και Ολυμπιακός – Περιστέρι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το μπασκετικό Super Cup και τους αγώνες της Super League
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το μπασκετικό Super Cup και τους αγώνες της Super League
Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα: Φουλ του ντέρμπι το Σαββατοκύριακο | Ξεχωρίζει το Ατλέτικο Μ. - Ρεάλ Μ.
Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα: Φουλ του ντέρμπι το Σαββατοκύριακο | Ξεχωρίζει το Ατλέτικο Μ. - Ρεάλ Μ.
Super League: «Πρόγευμα» πριν τα ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ – Άρης | Το τηλεοπτικό πρόγραμμα
Super League: «Πρόγευμα» πριν τα ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ – Άρης | Το τηλεοπτικό πρόγραμμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved