Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός AKTOR: "Πράσινη" παρέλαση στο ΣΕΦ από τους πρωταθλητές

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός AKTOR: "Πράσινη" παρέλαση στο ΣΕΦ από τους πρωταθλητές

Ο πρωταθλητής Ελλάδας και Ευρώπης πέρασε με χαρακτηριστική άνεση από το ΣΕΦ με 78-71, έχοντας πάρει προβάδισμα ακόμα και με 16 πόντους. 

Παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, μέσα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ο Παναθηναϊκός έκανε σκόνη και... θρύψαλα τον Ολυμπιακό παίρνοντας μια τεράστια νίκη με 78-71. Ο πρωταθλητής Ελλάδας και Ευρώπης ήταν η καλύτερη ομάδα του γηπέδου, ο απόλυτος κυρίαρχος και έφτασε να προηγείται ακόμα και με 16 πόντους διαφορά, με τους "πράσινους" στο τέλος να έχουν ανάμεικτα συναισθήματα μιας και θα μπορούσαν να έχουν ακόμα μεγαλύτερη διαφορά στα χέρια τους. 

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Κέντρικ Ναν και Λορένζο Μπράουν που έκαναν πράγματα και... θαύματα. Ο πρώτος είχε 25 πόντους, 4 ριμπάουντ κια 3 ασίστ, "σκοτώνοντας" με όλους τους τρόπους την ομάδα του Ολυμπιακού, ενώ ο δεύτερος έκανε τα... πάντα. Ο Μπράουν τελείωσε την αναμέτρηση με 18 πόντους (4/5 τρίποντα), 7 ριμπάουντ και 2 ασίστ, οργανώνοντας μαεστρικά τους "πράσινους". 

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ καλύτερο το παιχνίδι και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το νωθρό πρόσωπο του Παναθηναϊκού στην άμυνα. Αποτέλεσμα ήταν στο πρώτο δίλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» να έχουν προηγηθεί με 10-6, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε «καυτό» τον Λορένζο Μπράουν. Ο Αμερικανός σούταρε εξαιρετικά από τα 6.75 και σε συνδυασμό με τη μεγάλη αμυντική βελτίωση των «πράσινων» το ματς… γύρισε. Οι πρωταθλητές «έτρεξαν» σερί 2-11 (με καταπληκτικές άμυνες και καλάθια στον αιφνιδιασμό) και πήραν προβάδισμα με 12-17. Η πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, έδωσε το δικαίωμα στον Ναν να βρει ένα ξεμαρκάριστο τρίποντο και να κάνει το 16-23.

Σερί 10-0 ο Ολυμπιακός και άνω κάτω το ματς με τη νέα γενιά της διαιτησίας

Πάνω που φαινόταν ότι ο Παναθηναϊκός είχε επιβάλλει τον ρυθμό του, οι «ερυθρόλευκοι» με ηγέτη τον Φουρνιέ αντέδρασαν. Ο Γάλλος συνδέθηκε με το καλάθι του Παναθηναϊκού, «οδήγησε» την ομάδα του στο 23-23 του δεκαλέπτου αλλά το σερί των γηπεδούχων έφτασε μέχρι το 10-0, με την ομάδα του Πειραιά να παίρνει προβάδισμα με 26-23 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Ο Παναθηναϊκός είχε… βραχυκυκλώσει, με τον Μήτογλου να περνάει στο «5» και να κάνει.. πλάκα στον Μιλουτίνοφ, δίνοντας συνεχώς λύσεις στην επίθεση. Την ίδια ώρα οι Τηγάνης, Τσιμπούρης και Χριστινάκης έκαναν… πλάκα στους «πράσινους» αφού τα έβλεπαν όλα… «ερυθρόλευκα» και στέλνοντας συνεχώς τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα στις βολές. Ακολούθησε ένας «καταιγισμός» τριπόντων και από τις δύο ομάδες, με το σκορ από το 26-24 να πηγαίνει στο 36-35.

Φοβερή άμυνα και εξαιρετική κυκλοφορία οι «πράσινοι» και στο +10 ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να παίρνει και πάλι τα πάνω του και με 3 ακόμα πόντους του Μπράουν, αλλά και το πρώτο τρίποντο του Τσέντι Όσμαν οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα με 36-41.Οι «πράσινοι» με εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας και εξαιρετικές αμυντικές αντιδράσεις, κατάφερε να «κλείσει» το ημίχρονο προηγούμενος με 10 πόντους διαφορά, 38-48, έπειτα από buzzer beater του Τζέριαν Γκραντ.  

Οι «γκρι» κράτησαν τον Ολυμπιακό «ζωντανό»

Ο Φουρνιέ ήταν ο παίκτης που «έσπασε» το ρόδι στο δεύτερο ημίχρονο και έκανε το 41-48 αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που πάταγε πολύ καλύτερα πάνω στο παρκέ. Ναν και Λεσόρ ήταν οι αποδέκτες στην κυκλοφορία της μπάλας του «τριφυλλιού» με τον Γάλλο σέντερ να δίνει προβάδισμα 13 πόντων στην ομάδα του με 40-53. Ο Μπράουν ήταν στη ζώνη του… λυκόφωτος και με το τέταρτο τρίποντό του έκανε το 44-56, με τους διαιτητές να αναλαμβάνουν δράση, μιας και οι «ερυθρόλευκοι» δε μπορούσαν. Ο Γάλλος χρεώθηκε με ανύπαρκτο τρίτο φάουλ, με ανύπαρκτη τεχνική ποινή και 4ο φάουλ και ταυτόχρονα τεχνική ποινή δόθηκε και στον πάγκο της ομάδας. Ο Βεζένκοφ πέτυχε μόνο μία βολή και το σκορ έγινε 47-56 στο 25’.  Την ίδια ώρα οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλευόντουσαν στο έπακρο την ενοχή που έδειχνα οι διαιτητές στην άμυνα που έπαιζαν, προσπαθώντας να ροκανίσουν τη διαφορά αλλά ο Παναθηναϊκός είχε επιμονή, Ναν και Μπράουν. Τα τρία στοιχεία αυτά είναι που «οδήγησαν» την ομάδα του Εργκίν Αταμάν στο 52-62, με τον Κώστα Σλούκα να χάνει την ευκαιρία να πάει τη διαφορά στους 13 πόντους και τον Ουόκαπ μα τρίποντο στη λήξη του δεκαλέπτου να «γράφει» το 55-62.

Απόλυτος κυρίαρχος ο Παναθηναϊκός και στο +16 η διαφορά 

Το τρίποντο του Ουόκαπ δεν… έκοψε τα πόδια των «πράσινων», αντιθέτως οι «πράσινοι» στο πρώτο δίλεπτο του αγώνα μπήκαν απολύτως συγκεντρωμένοι. Με ηρεμία στις επιθέσεις τους οι παίκτες του Παναθηναϊκού βρήκαν τις λύσεις και με τον Κέντρικ Ναν να φτάνει τους 25 πόντους, έκαναν σερί 0-7 και πήραν προβάδισμα 55-69 με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να καλεί άμεσα τάιμ άουτ. Το τάιμ του Έλληνα τεχνικού μάλλον δεν πήγε… καλά, μιας και ο Παναθηναϊκός συνέχισε να κάνει το παιχνίδι του και τον Λεσόρ να δίνει προβάδισμα 14 πόντων, 57-71, με τον Φουρνιέ να υποπίπτει σε συνεχόμενα λάθη. Η διαφορά έφτασε και τους 16 πόντους, 57-73, με καλάθι του Λεσόρ και κάπου εκεί ο Παναθηναϊκός αδικαιλογήτως «έσβησε». Αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός και με 6 σερί πόντους του Ράιτ οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν στους 10 πόντους, 65-75, με τον Αταμάν να παίρνει εσπευσμένα τάιμ άουτ για να αφυπνίσει τους παίκτες του, 2:51 πριν το τέλος του αγώνα. Οι «πράσινοι» δεν έχαναν με… τίποτα και πήραν την τελική νίκη με 78-71, χάνοντας την ευκαιρία για μία πολύ μεγαλύτερη σε έκταση επικράτηση.

Τα Δεκάλεπτα: 23-23, 38-48,  55-62, 71-78

Συνολικά Στατιστικά Αναμέτρησης



Formula 1: Ηχηρό μήνυμα του Σάινθ με θρίαμβο στο Μεξικό!
Formula 1: Ηχηρό μήνυμα του Σάινθ με θρίαμβο στο Μεξικό!
Παναθηναϊκός AKTOR: Αποθεωτική υποδοχή στους θριαμβευτές του ΣΕΦ από 1.000 οπαδούς στο ΟΑΚΑ (vid)
Παναθηναϊκός AKTOR: Αποθεωτική υποδοχή στους θριαμβευτές του ΣΕΦ από 1.000 οπαδούς στο ΟΑΚΑ (vid)
Athens Kallithea – Ατρόμητος 0-3: Θρίαμβος και «διπλό» για το «αστέρι»
Athens Kallithea – Ατρόμητος 0-3: Θρίαμβος και «διπλό» για το «αστέρι»
Βαθμολογία Super League: Στην κορυφή ο Άρης, μετά τις γκέλες ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ
Βαθμολογία Super League: Στην κορυφή ο Άρης, μετά τις γκέλες ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved