Παναθηναϊκός AKTOR - ΑΕΚ Betsson: Τη διέλυσε δια περιπάτου (94-74) με υπογραφή Μπράουν

Παναθηναϊκός AKTOR - ΑΕΚ Betsson: Τη διέλυσε δια περιπάτου (94-74) με υπογραφή Μπράουν

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μια πολύ πειστική και άνετη εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ και πήρε την νίκη με 94-74, με το μυαλό όλων πλέον να είναι στη Φενέρμπαχτσε. 

Υπό το βλέμμα σχεδόν 9.000 φίλων του, στο νέο και πανέμορφο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων ο Παναθηναϊκός AKTOR πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση και.. διέλυσε με χαρακτηριστική άνεση την ΑΕΚ παίρνοντας την νίκη με 94-74.

Κορυφαίος για τους πρωταθλητές ο Λορένζο Μπράουν με 22 πόντους και 5 ασίστ, ενώ 15 πόντους είχε ο Μάριους Γκριγκόνις και 14 ο Ματίας Λεσόρ. Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα ήταν ήταν ο Γκόλντεν με 16 πόντους, ενώ είχε και 7 ριμπάουντ για 4 ασίστ. 

Κάκιστο το πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα από πλευράς Παναθηναϊκού με τους γηπεδούχους να μην έχουν συγκέντρωση στην άμυνα και να έχουν πολύ κακές επιλογές στην επίθεση. Ο Γκόλντεν έκανε ζημιά στο “ζωγραφιστό” του “τριφυλλιού”, ο Μήτογλου με λάθος επιλογές και στις δύο πλευρές ανάγκασε τον Εργκίν Αταμάν να τον αποσύρει άμεσα και ο Λορένζο Μπράουν ήταν ο παίκτης που προσπάθησε να… αφυπνίσει την ομάδα του. Με τρίποντο του Χέιλ το σκορ έγινε 4-10, τέσσερα λεπτά μετά το τζάμπολ και ο Μπράουν ανέλαβε δράση (9π). Οι “πράσινοι” “έτρεξαν” σερί 7-0 και στο 6’ το σκορ είχε γίνει 11-10 με τους παίκτες του “τριφυλλιού” να έχουν “σφίξει” την άμυνα τους, να “διαβάζουν” καλύτερα την άμυνα της ΑΕΚ και να τρέχουν πιο γρήγορες επιθέσεις. 

Από το ξέσπασμα του Παναθηναϊκού και έπειτα το μόνο που είχε να επιδείξει η ΑΕΚ ήταν ένα φοβερό κάρφωμα του Κουζέλογλου, με τους “πράσινους” να έχουν επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό τους. Μπράουν και Γκραντ  μοίραζαν εξαιρετικά το παιχνίδι, Λεσόρ και Χουάντσο τελείωναν τις φάσεις και οι πρωταθλητές “έκλεισαν” το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 23-19, έπειτα από ένα… τρελό τρίποντο του Χέιλ στην εκπνοή της περιόδου. 

Έπαιξε άμυνα, πήρε διαφορά 20 πόντων και “καθάρισε” 

Στη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να κάνει εξαιρετική δουλειά από η θέση “4”. Ο Έλληνας παίκτης έδινε λύσεις στην επίθεση, έκανε πολύ καλή δουλειά πάνω στον Κουζμίνσκας και ήταν ο λόγος που οι “πράσινοι” πήραν προβάδισμα με 9 πόντους, 30-21. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο έκανε την επανεμφάνιση του, αλλά φάνηκε ότι χρειάζεται ακόμα χρόνο για να μπορέσει να βρει ρυθμό, ο Λεσόρ επέστρεψε και με τρομακτικό κάρφωμα έκανε το 33-23, δίνοντας για πρώτη φορά στην ομάδα του διψήφια διαφορά. Η σκυτάλη πήγε στα χέρια του Γκραντ, ο οποίος με προσωπικές ενέργειες ανέβαζε τον δείκτη του σκορ, με τον Ναν να κάνει το 39-23, τέσσερις λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Ο Αταμάν συνέχιζε τις αλλαγές και τις δοκιμές βάζοντας τον Μήτογλου στο “5” και τον Σαμοντούροφ στο “4”, τη στιγμή που ο Ναν την έβαζε στο καλάθι με όποιο τρόπο ήθελε. Ο Αμερικάνος, 75 δεύτερα πριν τη λήξη έκανε το 46-27 και ο Τζέριαν Γκραντ με buzzer beater έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια με 20 πόντους διαφορά, 49-29. 

Ένα ολόκληρο ημίχρονο διαδικαστικού χαρακτήρα

Διαδικαστικού χαρακτήρα όχι μόνο το τρίτο δεκάλεπτο, αλλά ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο, μιας και οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν “καθαρίσει” την υπόθεση νίκη, αφού από τη μία δεν άφηναν το πόδι τους από το γκάζι και παράλληλα οι “κιτρινόμαυροι” δεν ήταν σε θέση να απειλήσουν. Οι “πράσινοι” σκόραραν όπως ήθελαν, δεχόντουσαν καλάθι με το… σταγονόμετρο και στο 25’ το σκορ ήταν στο +30, 64-34. Η ΑΕΚ είχε…πετάξει λευκή πετσέτα, ο Αταμάν έκανε διαχείριση υλικού με τον Ναν να στέλνει τη διαφορά στους 34 πόντους, 72-38 και τελικά το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 72-40. 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο δε μπορούσε να αλλάξει το παραμικρό, παρά την προσπάθεια της ΑΕΚ να… μαζέψει το σκορ. Οι “κιτρινόμαυροι” “έτρεξαν” ένα γρήγορο σερί 2-9, αλλά ένα τρίποντο του Καλαϊτζάκη έβαλε τέλος στις προσπάθειες των παικτών του Ντράγκαν Σάκοτα, με το σκορ πέντε λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα να είναι στο 78-62 με τρίποντο του Μπράις. Στα πέντε τελευταία λεπτά οι "πράσινοι" χαλάρωσαν, οι δύο ομάδες προσπάθησαν να προσφέρουν... θεάμα και το τέλος του αγώνα βρήκε τους πρωταθλητές να παίρνουν μια εντυπωσιακή νίκη με 94-74.

Τα Δεκάλεπτα: 23-19, 49-29, 72-40, 94-74

Συνολικά Στατιστικά Αναμέτρησης 



Αγγλία: Βοηθός του Τούχελ ο Ασλεϊ Κόουλ
Αγγλία: Βοηθός του Τούχελ ο Ασλεϊ Κόουλ
Champions League: Επιστρέφει με συναρπαστικά ματς – Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του διημέρου
Champions League: Επιστρέφει με συναρπαστικά ματς – Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του διημέρου
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Οι βασικοί έπαιξαν καλή άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Οι βασικοί έπαιξαν καλή άμυνα»
Παναχαϊκή: Στιγμές αγωνίας για 4 παίκτες - Ληστές με μαχαίρια πήγαν να διαρρήξουν τα σπίτια τους
Παναχαϊκή: Στιγμές αγωνίας για 4 παίκτες - Ληστές με μαχαίρια πήγαν να διαρρήξουν τα σπίτια τους
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved