Άρης, Καστρίτης: «Με αναλλοίωτο το DNA μας θα ανταποκριθούμε στη δύσκολη και απαιτητική νέα σεζόν»

Άρης, Καστρίτης: «Με αναλλοίωτο το DNA μας θα ανταποκριθούμε στη δύσκολη και απαιτητική νέα σεζόν»

Την πεποίθηση πως ο Άρης θα φανερώσει τον αγωνιστικό... χαρακτήρα που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις που έχει για τη νέα περίοδο, σε Ελλάδα και Ευρώπη, εξέφρασε ο Γιάννης Καστρίτης.

Ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου, αναφέροντας αρχικά:

«Είναι σαφές πως δεν είμαστε στο επίπεδο που θα θέλαμε. Οι πολλοί τραυματισμοί και το διάστημα που αρκετά παιδιά έμειναν ή είναι ακόμη εκτός προπονήσεων, δε βοηθά σε καμία περίπτωση μια καινούργια ομάδα για να βρει την ομοιογένεια που χρειάζεται και να ανταποκριθεί σε ένα δύσκολο αγωνιστικό πρόγραμμα, σαν και αυτό που έχουμε εμείς στο ξεκίνημα της νέας σεζόν. Παρόλα αυτά, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Κάθε πρόβλημα που συναντάμε το αντιμετωπίζουμε σαν ευκαιρία για να βελτιωθούμε και να γίνουμε πιο σκληροί και στο μυαλό, αλλά και στον τρόπο που προπονούμαστε. Σχεδόν όλα τα παιδιά, εκτός φυσικά από τον Νέιτ (Λαζέφσκι), από προχθές συμμετέχουν κανονικά στις προπονήσεις. Για να είμαι πιο ακριβής, σήμερα ο Γκιουζέλης προπονήθηκε για πρώτη φορά κανονικά, οπότε, από εδώ και έπειτα, ευελπιστούμε ότι τις επόμενες δέκα-δώδεκα μέρες θα μπορούμε να δουλέψουμε όλοι μαζί, για να κάνουμε ένα μικρό σπριντ και να παρουσιαστούμε όσο γίνεται πιο έτοιμοι για το ματς με τη Βενέτσια (25/9).

Είναι δεδομένο πως η νέα χρονιά θα είναι πιο δύσκολη, σε σχέση με την περυσινή. Πλέον, όλοι μας περιμένουν. Όταν προέρχεσαι από μια πετυχημένη σεζόν, όλοι ξέρουν τι να περιμένουν. Ο όμιλος μας στο Eurocup είναι πιο δύσκολος από την περασμένη περίοδο, στην Ελλάδα όλες οι ομάδες, στα χαρτιά τουλάχιστον, δείχνουν ότι ενισχύθηκαν, οπότε αναμένουμε μια άκρως ανταγωνιστική λίγκα. Πρέπει να παρουσιαστούμε πιο ‘πεινασμένοι’ και σε καμία περίπτωση να μην επαναπαυτούμε από την επιτυχία της περυσινής χρονιάς. Ο δρόμος θα είναι πολύ πιο δύσβατος. Μείναμε πίσω στην προετοιμασία μας με τους τραυματισμούς, τα δύσκολα ξεκινάνε από νωρίς. Διαθέτουμε μια εξαιρετική μαγιά αθλητών και χαρακτήρων, οπότε μαζί βήμα-βήμα, με την υποστήριξη και του κόσμου μας, θα προχωράμε προσδοκώντας το καλύτερο αποτέλεσμα».

Είπε ακόμη:

Για το ότι δεν αποκτήθηκε παίκτης για το διάστημα που θα απουσιάζει ο τραυματίας, Νέιτ Λαζέφσκι: «Είναι ξεκάθαρο πως η απόφασή μας είχε να κάνει με την αγορά. Δεν έχει σημασία να κάνεις κίνηση, αν δεν βρεις κάτι που πραγματικά να αξίζει. Γενικότερα, η αγορά των ψηλών φέτος ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Πολλές ομάδες, μέχρι και πριν από μερικές μέρες, δεν μπορούσαν να βρουν παιδί στη θέση ‘4’. Αποφασίσαμε να στηρίξουμε τον Νέιτ στο πρόβλημα που είχε, γιατί πιστεύουμε πολύ σε αυτόν. Είναι παίκτης υψηλού επιπέδου και εξαιρετικού χαρακτήρα».

Για τους φιλάθλους του Άρη: «Η αγάπη που εισπράττουμε καθημερινά από τον κόσμο είναι απίστευτη, είμαστε σίγουροι ότι και φέτος οι φίλαθλοι θα είναι στο πλευρό μας. Κάθε φορά που εμφανιζόμαστε στο παρκέ θέλουμε να δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας και να τους κάνουμε να νιώθουν περήφανοι για αυτό που βλέπουν. Ξέρουμε ότι εκπροσωπούμε μια μεγάλη ομάδα και το αποτέλεσμα είναι πάντα σημαντικό, αλλά ο βαθμός δυσκολίας για τη σεζόν είναι μεγάλος. Μας ενδιαφέρει πρωταρχικά, πέρα από τις νίκες, να γίνουμε ομάδα και στο τέλος θα κοιτάμε τον πίνακα του σκορ».

Για το αν τον ανησυχεί κάτι στην ομάδα: «Επιδιώξαμε και φαίνεται πως το πετύχαμε, η φετινή ομάδα να έχει μεγαλύτερο βάθος, κάτι που μας δίνει ευελιξία σε όλα τα επίπεδα, σε άμυνα και επίθεση. Δεν υπάρχει κάτι που να με ανησυχεί, κάτι που να αποτελεί ‘γκρίζα’ ζώνη, σε σχέση με πέρυσι. Είμαστε ευχαριστημένοι με τα παιδιά που αποκτήσαμε, είμαι σίγουρος πως αποτελούν τους καλύτερους παίκτες που θα μπορούσαμε να έχουμε. Το μόνο που χρειάζεται, χωρίς πολλά λόγια και με ταπεινότητα, είναι να δουλεύουμε καθημερινά σκληρά. Είναι δεδομένο πως στο ξεκίνημα δε θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι, δεν μπορεί να είναι μια νέα ομάδα έτοιμη όταν αρχίζει τις υποχρεώσεις της, ειδικά όταν έχει προβλήματα τραυματισμών, όπως είχαμε εμείς από το ξεκίνημα της προετοιμασίας».

Για το αν είναι ψυχοφθόρο ότι χρειάστηκε, για μια ακόμη σεζόν, να ‘χτίσει’ από την αρχή την ομάδα: «Είμαι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος, ποτέ δε μου αρέσει να χρησιμοποιώ δικαιολογίες. Ανέκαθεν κάθε δυσκολία, τη χρησιμοποιώ ως πρόκληση που θα με κάνει, θα μας κάνει, καλύτερους όλους μαζί. Είναι λίγες οι ομάδες που μπορούν να κρατήσουν κορμό, ειδικά από τη στιγμή που οι τιμές των παικτών στο χρηματιστήριο τη αγοράς ανεβαίνουν. Προσπαθούμε να κρατάμε αναλλοίωτο το DNA μας, την κουλτούρα μας ως οργανισμός και να προχωράμε. Σε συνεργασία με τη διοίκηση κρατάμε το ίδιο σταφ, είναι σημαντικό ότι διατηρήσαμε στο ρόστερ τον Λευτέρη Μποχωρίδη και τον Βασίλη Τολιόπουλο και πάνω σε αυτήν τη βάση προσπαθούμε να ενσωματώσουμε τα καινούργια παιδιά που έρχονται κάθε χρόνο. Είναι απαιτητικό, όχι ψυχοφθόρο, να χρειάζεται να «χτίσεις» κάθε φορά ομάδα».

Για το αν σκέφτεται την επέκταση της συνεργασίας του με τον Άρη (σ.σ. βρίσκεται στην τελευταία χρονιά του συμβολαίου του με την ομάδα): «Δεν κάνω μακρινές σκέψεις, είμαστε στο ξεκίνημα της χρονιάς. Έχουμε μπροστά μας... λεωφόρο να διανύσουμε και αρκετά προβλήματα να διαχειριστούμε. Το μόνο που σκέφτομαι και εγώ και οι συνεργάτες μου, είναι η επόμενη προπόνηση. Είναι τιμητικό η διοίκηση και ο κόσμος να θέλουν να συνεχίσω στην ομάδα. Δεν έχω κρύψει ποτέ τα συναισθήματα και το ‘δέσιμό’ μου με τον Άρη . Εισπράττω, επίσης, στην ομάδα αγάπη. Δεν έχω κάποιο λόγο να φύγω από τον Άρη. Από τον Άρη φεύγεις μόνο για κάτι πολύ-πολύ καλύτερο, αλλά δεν είναι της ώρας μια τέτοια συζήτηση. Αυτήν τη στιγμή πρέπει να είμαστε απόλυτα δοσμένοι στη σεζόν που έρχεται». 



Παναθηναϊκός AKTOR: Το video της Euroleague απ' τις εργασίες στο ΟΑΚΑ!
Παναθηναϊκός AKTOR: Το video της Euroleague απ' τις εργασίες στο ΟΑΚΑ!
Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα: Ντέρμπι κορυφής, Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ στην Premier League
Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα: Ντέρμπι κορυφής, Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ στην Premier League
Με ρεκόρ συμμετοχών ολοκληρώθηκε το ΟΠΑΠ Uni-Beach Volley 2024
Με ρεκόρ συμμετοχών ολοκληρώθηκε το ΟΠΑΠ Uni-Beach Volley 2024
Ένας αιώνας ΑΕΚ: 100 χρόνια από την έγκριση του Καταστατικού Ίδρυσης – Η συγκλονιστική φωτογραφία
Ένας αιώνας ΑΕΚ: 100 χρόνια από την έγκριση του Καταστατικού Ίδρυσης – Η συγκλονιστική φωτογραφία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved