ΕΣΑΚΕ: Οι 6+1 ξένοι, η «αφωνία» της ΕΟΚ και η σιγή του Υπουργείου!
Το OnSports παραθέτει τα δεδομένα για τους 6+1 ξένους της Basket League και την υπογραφή του Υπουργείου Αθλητισμού που ακόμη δεν έχει μπει
Το πρωτάθλημα της Basket League μπορεί να ξεκίνησε και να έχει ήδη ολοκληρωθεί η 1η αγωνιστική, όμως η απόφαση που έλαβε η Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ για τους 6+1 ξένους και την χρησιμοποίηση τους σε μια μορφή ροτέισιον από τις ομάδες παραμένει στα… λόγια.
Διότι, πολύ απλά μετά τις πρώτες αντιδράσεις από το Συνδικαλιστικό όργανο των παικτών (ΠΣΑΚ), αλλά και των προπονητών (ΣΕΠΚ), παρατηρείται μια σιγή από την πλευρά της ΕΟΚ. Η Ελληνική Ομοσπονδία δεν έχει ακόμη γνωμοδοτήσει για την απόφαση της ΓΣ του ΕΣΑΚΕ και την ίδια στιγμή το Υπουργείο Αθλητισμού δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί για την αλλαγή στον κανονισμό.
Μάλιστα, για να γίνει αντιληπτό μπορεί η ΕΟΚ στη γνωμοδότηση της να εκφράσει τις αντιρρήσεις της, αλλά για την αλλαγή στον κανονισμό υπερισχύει η απόφαση του Υπουργείου.
Σε κάθε περίπτωση η πρώτη αγωνιστική πραγματοποιήθηκε και ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και αυτή είναι μια ακόμη παθογένεια του ελληνικού μπάσκετ που δεν το βοηθάει να πάει μπροστά.
Οι καθυστερήσεις αφήνουν να εκκρεμεί ένα ζήτημα που είναι αρκετά σοβαρό, καθώς οι 12 «μονομάχοι» της Basket League έχουν μείνει στο γεγονός ότι υπερψηφίστηκε η απόφαση για τους 6+1 ξένους. Και πάνω σ’ αυτή την επιλογή τους πορεύονται. Δεν μπορούν πλέον να κάνουν πίσω και αυτό θα πρέπει να γίνει αντιληπτό απ’ όλους.