Πέτγουεϊ: «Προετοιμασμένοι για όλα»

Πέτγουεϊ: «Προετοιμασμένοι για όλα»

Η καλή έως τώρα πορεία του Ολυμπιακού στο Top 16 της Ευρωλίγκας δεν τον παρασύρει εν όψει της συνέχειας.

Οι Πειραιώτες έκλεισαν τον πρώτο γύρο με έξι νίκες και μόλις μία ήττα, οφείλουν όμως να παραμείνουν ταπεινοί και να συνεχίσουν να δουλεύουν, όπως ξεκαθάρισε με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Sportday» ο Μπρεντ Πέτγουεϊ. Μίλησε, επίσης, για το πρόσφατο «διπλό» τους επί της Νίζνι Νόβγκοροντ, αλλά και την κατάσταση της ιδιαίτερα καταπονημένης φέτος μέσης του. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την εκτός έδρας νίκη τους επί της Νίζνι Νόβγκοροντ: «Περιμέναμε πως θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και ευτυχώς είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Η Νίζνι είναι πολύ ταλαντούχα ομάδα στην επίθεση, με παίκτες που μπορούν να σουτάρουν καλά από μακρινή απόσταση και έναν εξαιρετικό πλέι μέικερ, το Ρότσεστι, που δημιουργεί προβλήματα με τα πικ εν ρολ του. Ιδιαίτερα όταν παίζουν στην έδρα τους παίρνουν έξτρα δύναμη. Στο τέλος είχαμε την απαιτούμενη ενέργεια και τις λύσεις για να τα καταφέρουμε. Στο τελευταίο δεκάλεπτο παίξαμε την άμυνα που μπορούμε, «διαβάσαμε» τους αυτοματισμούς τους και πήραμε σημαντική νίκη».

Για το «κλειδί» της νίκης: «Σίγουρα το ότι ενώ δεν είχαμε το ρυθμό καταφέρναμε να μη μας ξεφύγουν πολύ στο σκορ μέτρησε στο τέλος. Στο τέλος είχαμε κουράγιο και δεν βάλαμε το κεφάλι κάτω όταν η διαφορά πήγε στους οκτώ πόντους υπέρ τους ή όταν έβαλαν κάποια «τρελά» σουτ ύστερα από καλές άμυνές μας. Νομίζω πως μέτρησε και η κούρασή τους, γιατί δεν έχουν το ίδιο βάθος στο ρόστερ τους όπως εμείς. Ελέγξαμε τον ρυθμό και τα αμυντικά ριμπάουντ που τους έδιναν έξτρα κατοχές και αυτά ήταν πολύ σημαντικά «κλειδιά» για τη νίκη. Στην άμυνα είχαμε καλύτερες περιστροφές στο τέλος και η επίθεσή μας λειτούργησε πιο αποφασιστικά. Η ηρεμία και η συγκέντρωση μας βοήθησαν να βρούμε τις αδυναμίες τους. Είναι σημαντικό που ενώ είμαστε δυνατή στην άμυνα ομάδα καταφέρνουμε να νικάμε και σε πιο ψηλά σκορ κάποια παιχνίδια. Μια και είμαστε στα... χιόνια θα έλεγα πως ο Ολυμπιακός είναι... παντός καιρού (γέλια)».

Για το εάν έχει παίξει ρόλο φέτος η περσινή εμπειρία των ξένων παικτών: «Είναι πολύ πιθανό να έχει παίξει ρόλο. Σε σχέση με την περσινή σεζόν εγώ, αλλά και οι συμπαίκτες μου που αγωνίστηκαν για πρώτη φορά πέρυσι στο υψηλό επίπεδο, έχουμε ωριμάσει αρκετά. Ήταν κάτι άγνωστο σε εμένα, τον Μπράιαν (Ντάνστον), το Ματ (Λοτζέσκι). Αντιμετωπίζουμε το ρόλο μας στην ομάδα και τους αγώνες γενικότερα εντελώς διαφορετικά κι αυτό έχει κάνει καλό».

Για το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί στη μέση: «Όλα έχουν πάει πολύ καλά κι έχουμε αντιμετωπίσει με τους γιατρούς το πρόβλημα. Η μέση μου δεν με ενοχλεί καθόλου και αρχίζω σιγά σιγά να βρίσκω το χαμένο μου ρυθμό. Νιώθω υγιής κι αυτό είναι το σημαντικότερο».

Για τη συνέχεια στο Top 16 της Ευρωλίγκας: «Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε. Υπάρχει ένας ολόκληρος γύρος και παρά το 6-1, που είναι σίγουρα μια εξαιρετική επίδοση, οφείλουμε να μείνουμε ταπεινοί και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Υπάρχουν ομάδες όπως η ΤΣΣΚΑ, η Εφές, η Φενέρ και η Μάλαγα και δεν μπορείς ποτέ να επαναπαύεσαι. Όπως εμείς κάναμε τρεις εκτός έδρας νίκες, έτσι μπορεί και αυτές να κάνουν. Είδαμε πόσο καλά παίζει η Νίζνι. Πριν από μερικούς μήνες κανείς δεν την ήξερε και όμως είναι πολύ ανταγωνιστική. Έχουμε εκτός έδρας τη Λαμποράλ, που στην πρώτη φάση της διοργάνωσης μας νίκησε στη Βιτόρια. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα και να παίζουμε πάντα με την ίδια αγωνιστικότητα».



6ο Τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Απόψε γράφεται ιστορία!
6ο Τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Απόψε γράφεται ιστορία!
Ντομινίκ Ουίλκινς: «Ο Τζόρνταν δεν θα έπαιρνε 6 τίτλους χωρίς αυτούς τους συμπαίκτες»
Ντομινίκ Ουίλκινς: «Ο Τζόρνταν δεν θα έπαιρνε 6 τίτλους χωρίς αυτούς τους συμπαίκτες»
Σκηνοθέτησε ληστεία σε βάρος της για να δικαιολογήσει στον άντρα της τα χρήματα που ξόδεψε
Σκηνοθέτησε ληστεία σε βάρος της για να δικαιολογήσει στον άντρα της τα χρήματα που ξόδεψε
Euroleague: Παπαγιάννης και Καλάθης πήγαν στη Μονακό και το έριξαν στα… γαλλικά! (video)
Euroleague: Παπαγιάννης και Καλάθης πήγαν στη Μονακό και το έριξαν στα… γαλλικά! (video)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved