Αγγελόπουλος: «Ανισότιμη κατανομή ωρών» (photos)

Αγγελόπουλος: «Ανισότιμη κατανομή ωρών» (photos)

Για πρωτοφανές φαινόμενο ανισότητας στο Δήμο Καλλιθέας έκαναν λόγο τα μέλη του Ερασιτέχνη Ίκαρου, σε δημόσια διαβούλευση.

Επί παντός επιστητού τοποθετήθηκαν οι άνθρωποι του Ίκαρου, στη δημόσια διαβούλευση που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής (23/02). Στην πρώτη γραμμή της συζήτησης ήταν ο άνισος τρόπος με τον οποίο ο Δήμος Καλλιθέας αντιμετωπίζει τον Ερασιτέχνη, η μετακόμιση της ΚΑΕ στη Χαλκίδα, αλλά και η ανάγκη για εξάπλωση του αθλητισμού στην πόλη της Καλλιθέας. Στο πάνελ βρέθηκαν ο πρόεδρος της Α.Ε. Δημήτρης Καρκατσέλης, ο αντιπρόεδρος Θανάσης Δούνης και ο επίτιμος πρόεδρος Δημήτρης Αγγελόπουλος. Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, η αναπληρώτρια δήμαρχος Βάσω Μαργαρίτη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Κάρναβος, ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Γαλανόπουλος, η πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Νατάσσα Αδαμοπούλου, η αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Άννα Πάσχου-Γιαννάκου και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ανδριανός Παυλόπουλος.

«Είναι ντροπή που ο πρόεδρος του ΟΝΑ δεν είναι εδώ για να ακούσει τα προβλήματα που υπάρχουν και να δώσει απαντήσεις», είπε αρχικά ο Δημήτρης Αγγελόπουλος, για να συνεχίσει: «Αυτή τη στιγμή ο Ίκαρος αριθμεί 500 παιδιά στις ακαδημίες του και θα είχε τουλάχιστον τα διπλάσια αν είχαμε ισότιμη στήριξη από το Δήμο Καλλιθέας, σε σχέση με την κατανομή ωρών στα γήπεδα της πόλης. Ο δήμαρχος πριν από χρόνια είπε ότι η Καλλιθέα δεν χωράει δέκα ομάδες και είχε απειλήσει μάλιστα ότι εάν δεν το δεχθεί δεν θα έχει πρόσβαση στις αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής. Ο Ίκαρος ήταν ο μόνος που συμφώνησε να ενωθεί με άλλες ομάδες και έως τώρα έχει αγαστή συνεργασία με αρκετά σωματεία. Στήριξε τις Εσπερίδες που ήταν ένα βήμα πριν από την καταστροφή και τις έχει εξυγιάνει. Στήριξε τον Πόλις και αυτή τη στιγμή περίπου τριάντα παιδιά από τις ακαδημίες του Ίκαρου βρίσκονται και παίζουν στο παιδικό τμήμα του Πόλις. Μάλιστα, οι άνθρωποί του έχουν την απολυτή ελευθερία να αξιοποιήσουν τα παιδιά που ανήκουν στον Ίκαρο όπως θέλουν, δεν τους επιβάλλουμε κάτι. Βλέπουμε ότι υπάρχει ομάδα Κορασίδων με τρία κοριτσάκια που ανακυκλώνονται από γήπεδο σε γήπεδο για να καλύπτουν τα ωράρια και να μην τα πάρει ο Ίκαρος που έχει κανονική ομάδα. Ο στόχος είναι να μη γίνει ο Ίκαρος πιο δυνατός, ενώ εμείς αυτό που θέλουμε είναι όλα τα σωματεία της Καλλιθέας να είναι δυνατά».

Ο ιδρυτής του Ίκαρου στάθηκε, στη συνέχεια, στις τεράστιες ανισότητες που υπάρχουν στο μοίρασμα των ωρών στα γυμναστήρια της πόλης, με ομάδες σχεδόν διαλυμένες να έχουν την προτεραιότητα: «Όταν ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια, προ εξαετίας, δημιουργήσαμε μια ακαδημία που θεωρούμε ότι είναι πρότυπο. Αν είχαμε ισότιμη κατανομή ωρών θα ήμασταν στις κορυφαίες της Ευρώπης. Τα κριτήρια είναι συγκεκριμένα. Πρώτον, το αθλητικό έργο του σωματείου την εποχή που διανύουμε. Δεύτερον, το έργο που παράγουν οι ομάδες των υποδομών και οι επιτυχίες τους. Η παιδική και η εφηβική ομάδα του Ίκαρου είναι μόνιμα τα τελευταία χρόνια μέσα στις τρεις πρώτες σε όλη την Ελλάδα, πιο πάνω από τεράστιους συλλόγους όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης. Εκείνο που ζητάμε, λοιπόν, είναι να τηρηθούν από το δήμο τα κριτήρια. Πρόσφατα, σε ένα ματς στους Παμπαίδες, ο Ίκαρος νίκησε με 110-10. Τα δικά μας παιδιά κάνουν προπόνηση στα ανοιχτά γήπεδα και του αντιπάλου στο συγκεκριμένο ματς παίρνουν τα «φιλέτα» των ωραρίων. Έχω μιλήσει με το Δήμο Νέας Σμύρνης, με το Δήμο Περιστερίου και με πολλούς ακόμα και μπορώ να πω ότι αυτό το πρωτοφανές φαινόμενο υπάρχει μόνο στην Καλλιθέα».

Ο Δημήτρης Αγγελόπουλος ρωτήθηκε, επίσης, για τη μεταφορά της ΚΑΕ στη Χαλκίδα και απάντησε: «Θέλω να δώσω μια οριστική απάντηση στο συγκεκριμένο θέμα. Ο Ίκαρος είναι ομάδα της Καλλιθέας. Το 2007 η ΑΕΚΤ απορρόφησε μόνο το τμήμα μπάσκετ του Ίκαρου Νέας Σμύρνης και η ομάδα μας έχει καταστατικό από το 1983 στην Καλλιθέα. Ο Ίκαρος Νέας Σμύρνης παραμένει στη Νέα Σμύρνη και αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική. Όταν η ομάδα ανέβηκε στην Α1 τα έξοδα ήταν τεράστια και κάθε χρόνο έπρεπε να δίνουμε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Ένας παράγοντας με τις δικές μου δυνατότητες δεν μπορούσε να κρατήσει τον Ίκαρο χωρίς την παραμικρή βοήθεια. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, που μαθαίνω ότι το ποδόσφαιρο της Καλλιθέας έχει πάρει γύρω στο ένα εκατομμύριο ευρώ όλα αυτά τα χρόνια, ενώ εμείς δεν πήραμε ούτε ευρώ. Μάλιστα, την περσινή σεζόν που έπρεπε να παίξουμε στην Καλλιθέα δώσαμε από την τσέπη μας 15.000 ευρώ για να φτιάξουμε το γήπεδο, ενώ έπρεπε να γίνει έτσι κι αλλιώς από την αποκεντρωμένη διοίκηση. Ο Δήμος Καλλιθέας έβαλε μόνο τις δύο μπασκέτες. Μια επαγγελματική ομάδα μπάσκετ θέλει μια τοπική κοινωνία δίπλα της. Φέτος έπρεπε πάλι να δώσουμε 40-50.000 για το γήπεδο. Αναγκαστικά, λοιπόν, έπρεπε να αφήσουμε την ΚΑΕ, την οποία διαχωρίζω από τον Ερασιτέχνη Ίκαρο Καλλιθέας. Στη Χαλκίδα ο κόσμος αγκάλιασε την ομάδα, σε κάθε ματς βρίσκονται 2.000 άνθρωποι, ο κόσμος διψάει για αθλητισμό. Επίσης, υπάρχουν έξι-επτά παράγοντες που βοηθούν. Στην τοπική κοινωνία της περιφέρειας είναι πιο εύκολο να βοηθήσει κάποιος».

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV.



Γαλλία: Το Σούπερ Καπ στη Ντόχα στις 5 Ιανουάριου 2025
Γαλλία: Το Σούπερ Καπ στη Ντόχα στις 5 Ιανουάριου 2025
Έκπληξη για τον Βραζιλιάνο Βινίσιους: Έκανε τεστ DNA κι έμαθε την πραγματική καταγωγή του
Έκπληξη για τον Βραζιλιάνο Βινίσιους: Έκανε τεστ DNA κι έμαθε την πραγματική καταγωγή του
Euroleague: Έγραψε ιστορία με 11 τρίποντα ο Ομπστ και διέλυσε τη Μπαρτσελόνα - Η βαθμολογία
Euroleague: Έγραψε ιστορία με 11 τρίποντα ο Ομπστ και διέλυσε τη Μπαρτσελόνα - Η βαθμολογία
ΑΕΚ: Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Νέα Φιλαδέλφεια - «Ο Μιχάλης να είναι το τελευταίο θύμα βίας»
ΑΕΚ: Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Νέα Φιλαδέλφεια - «Ο Μιχάλης να είναι το τελευταίο θύμα βίας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved