Ανασύνταξη στον Ολυμπιακό

Ανασύνταξη στον Ολυμπιακό

Στο ρυθμό των πρώτων αγώνων με τη Σιένα στην Τοσκάνη (21,23/03), για την προημιτελική φάση της Ευρωλίγκας, αρχίζουν να κινούνται στον Ολυμπιακό.

Το Κύπελλο Ελλάδας χάθηκε για τους Πειραιώτες, οι οποίοι καλούνται πλέον να ανασυνταχθούν και να παρουσιαστούν ακόμη καλύτεροι στη συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεών τους, κάτι άλλωστε που ζήτησε από τους παίκτες του και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, μετά το φινάλε του σαββατιάτικου (10/03) τελικού στο Ελληνικό με τον Παναθηναϊκό.

Για έναν προπονητή με την τεράστια εμπειρία του Σέρβου η ήττα από τον «αιώνιο» αντίπαλο δεν έχει μόνο αρνητικά αποτελέσματα. Πέρα από την απώλεια ενός τίτλου, τον οποίο ο Ολυμπιακός είχε κατακτήσει τα προηγούμενα δύο χρόνια, πέρα από το γόητρο ή από την πίκρα με την οποία έμειναν οι Πειραιώτες, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς θεωρεί πως το ρητό «ουδέν κακόν αμιγές καλού» έχει εφαρμογή και στην ομάδα του. Εξάλλου, είναι σίγουρος πως τέτοιου είδους ήττες μπορούν να ωφελήσουν μελλοντικά το νεανικό και ουσιαστικά καινούριο ρόστερ που διαχειρίζεται φέτος, αρκεί οι παίκτες του να διδαχθούν από τα λάθη τους και να μην τα επαναλάβουν σε κρίσιμες αναμετρήσεις που θα έρθουν στο μέλλον.

Δεν είναι τυχαίο ότι κανείς από τον Ολυμπιακό δεν είπε το παραμικρό στον απαρηγόρητο Κώστα Παπανικολάου για το άστοχο τρίποντο, με το οποίο θα χάριζε τον τίτλο στην ομάδα του. Ίσα ίσα, σύσσωμη η ομάδα έτρεξε να του συμπαρασταθεί από την πρώτη κιόλας στιγμή. Δεν είναι επίσης τυχαίο πως ο Ντούσαν Ίβκοβιτς παροτρύνει τους νεαρούς παίκτες του Ολυμπιακού να παίρνουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, με πιο τρανό παράδειγμα τον Κώστα Σλούκα.

Ουσιαστικά, το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού θα επιχειρήσει στο διάστημα που μεσολαβεί του πρώτου παιχνιδιού με τη Σιένα στην Ιταλία (21 Μαρτίου) να προετοιμάσει όσο το δυνατόν καλύτερα την ομάδα, τόσο στον ψυχολογικό όσο και στον αγωνιστικό τομέα. Παράλληλα, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς περιμένει τη σταδιακή επιστροφή του Έισι Λο στις προπονήσεις, με στόχο να αγωνιστεί ο Αμερικανός στην αναμέτρηση της Παρασκευής (16/03) με τον Πανιώνιο, στο ΣΕΦ, η οποία θα αποτελέσει την τελική πρόβα τζενεράλε για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.



NBA: Προσπέρασε Τζόρνταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με τις μυθικές εμφανίσεις του
NBA: Προσπέρασε Τζόρνταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με τις μυθικές εμφανίσεις του
Μεταγραφές: Ανατροπή με Φουρτάδο - «Έκλεισε» στην Κράσνονταρ
Μεταγραφές: Ανατροπή με Φουρτάδο - «Έκλεισε» στην Κράσνονταρ
Ντέμης Νικολαΐδης: Το ρίσκο του Αλμέιδα στο Παναθηναϊκός - ΑΕΚ και η αποθέωση για Κωνσταντέλια
Ντέμης Νικολαΐδης: Το ρίσκο του Αλμέιδα στο Παναθηναϊκός - ΑΕΚ και η αποθέωση για Κωνσταντέλια
Super League 2: Την Κυριακή (13/04) ο «τελικός» ανόδου, Καλαμάτα – Κηφισιά | Η ώρα και το κανάλι
Super League 2: Την Κυριακή (13/04) ο «τελικός» ανόδου, Καλαμάτα – Κηφισιά | Η ώρα και το κανάλι
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved