Ολυμπιακός: Έπεσε μαχόμενος στη Βαρκελώνη (photos)

Ολυμπιακός: Έπεσε μαχόμενος στη Βαρκελώνη (photos)

Ο Ολυμπιακός επιχείρησε την υπέρβαση στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», αλλά υπέκυψε στην ανωτερότητα της Μπαρτσελόνα, χάνοντας με 70-58.

Χωρίς το Βασίλη Σπανούλη και το Γιώργο Πρίντεζη οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να περάσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους από τη Βαρκελώνη. Γνώρισαν την ήττα από τους Καταλανούς, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του Top 16 της Ευρωλίγκας, κι έχασαν πολύτιμο έδαφος στη μάχη που δίνουν για πρόκριση στα πλέι οφ. Ο Μπραντ Όλεσον με διαδοχικά τρίποντα στο δεύτερο μέρος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 15 πόντους, ενώ συγκλονιστική προσπάθεια έκανε ο Μπράιαν Ντάνστον, με 18 πόντους, έξι ριμπάουντ και δύο κοψίματα. Άποντος έμεινε ο Στράτος Περπέρογλου, με 0/8 σουτ εντός παιδιάς. Οι πρωταθλητές Ευρώπης βρίσκονται πλέον σε δυσχερή θέση στον Ε’ Όμιλο, ωστόσο τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα, με την πρόκριση να κρίνεται στις εναπομείνασες τέσσερις αγωνιστικές, στις οποίες θα κυνηγήσουν το απόλυτο.

Με τον Μπράιαν Ντάνστον να ξεκινάει ορεξάτος ο Ολυμπιακός διατηρήθηκε εντός της διεκδίκησης της νίκης στο πρώτο μέρος. Αν και δεν απέφυγαν τα λάθη ούτε εκμεταλλεύτηκαν τις αδυναμίες της Μπαρτσελόνα οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα βρέθηκαν στο -5 στο ημίχρονο (37-33) χάρη στους δώδεκα πόντους του Αμερικανού φόργουορντ, που είχε και τρία ριμπάουντ, δύο κοψίματα. Ο Μαρτσελίνιο Χουέρτας στο πρώτο δεκάλεπτο (15-10) και ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο στο δεύτερο (30-25) διατήρησαν τους Καταλανούς σε απόσταση ασφαλείας από τους αντιπάλους τους, που είχαν ξεσπάσματα συνεπικουρούμενοι από τον Μπρεντ Πέτγουεϊ, αλλά και πολύ άσχημα ποσοστά ευστοχίας στο περιφερειακό σουτ (μόλις 14%, ευτυχώς για τους Πειραιώτες και η Μπαρτσελόνα έμεινε στα χαμηλά στο πρώτο ημίχρονο, με 3/11).

Δυναμικά μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός και με διαδοχικούς πόντους από το Ματ Λοτζέσκι βρέθηκε μπροστά στο σκορ, με 37-35. Οι γηπεδούχοι, όμως, δεν αιφνιδιάστηκαν. Με τον Άντε Τόμιτς να αναλαμβάνει δράση και εν συνεχεία διαδοχικά τρίποντα από τον Μπραντ Όλεσον ξέφυγαν με 50-42 και 55-44 στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου, δείχνοντας να έχουν τον απόλυτο έλεγχο. Η αναγκαστική αλλαγή του Μπράιαν Ντάνστον, εξαιτίας μικροτραυματισμού ύστερα από σύγκρουσή του με τον Κροάτη σέντερ, και το σερί λαθών των Πειραιωτών άνοιξαν την ψαλίδα στο σκορ και τους οδήγησαν στο κυνήγι της Μπαρτσελόνα. Όπως αποδείχθηκε, η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη…

Με την ψυχολογία πλέον υπέρ τους οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ βελτίωσαν κατακόρυφα τα ποσοστά ευστοχίας τους, κυρίως στα τρίποντα, και έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή τους. Στο 36’ το σκορ ήταν 65-49, με τους φιλοξενούμενους απλώς να προσπαθούν να «μαζέψουν» την έκταση της ήττας τους. Το -12 αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του ματς στην τελευταία περίοδο, οπότε η Μπαρτσελόνα επέβαλε πλήρως την κυριαρχία της κι έφθασε, εν τέλει, στο «δέκα στα δέκα» στο Top 16 και την εξασφάλιση της παρουσίας της στα προημιτελικά.

Δεκάλεπτα: 18-13, 33-27, 55-44, 70-58.
Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Πούλεν 8 (2), Ντόρσεϊ, Σάδα, Χουέρτας 7, Αμπρίνες 3, Ναβάρο 7 (1), Τοντόροβιτς, Παπανικολάου 3 (1), Όλεσον 15 (4), Λόρμπεκ 13 (2), Νάχμπαρ, Τόμιτς 14 (11ρ.).
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 17 (3), Σερμαντίνι 4, Ντάνστον 18, Περπέρογλου, Σλούκας 4, Κόλινς 2, Σίμονς, Μάντζαρης 4 (1), Κατσίβελης 2, Λοτζέσκι 7 (1).

-Πριν από την έναρξη του ματς ο Θοδωρής Παπαλουκάς βράβευσε το ρέκορντμαν συμμετοχών στην Ευρωλίγκα Χουάν Κάρλος Ναβάρο (253 ματς). «Είναι ξεχωριστή βραδιά για εκείνον. Του εύχομαι να συνεχίσει και να πάει ακόμα ψηλότερα στο μέλλον», ανέφερε μεταξύ άλλων ο παλαίμαχος διεθνής γκαρντ.

Δείτε την άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού στο κλειστό της Βαρκελώνης και θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός μέσα από το live του Onsports

{coveritlive}9031ec9a43{/coveritlive}

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV.



Στη Μύκονο συνεχίζεται ο μήνας του μέλιτος του ζεύγους Αντετοκούνμπο
Στη Μύκονο συνεχίζεται ο μήνας του μέλιτος του ζεύγους Αντετοκούνμπο
Ολυμπιακός-Μακάμπι Τ.Α. 84-83: Το φιλικό προς τιμήν του το έκρινε ο Πρίντεζης!
Ολυμπιακός-Μακάμπι Τ.Α. 84-83: Το φιλικό προς τιμήν του το έκρινε ο Πρίντεζης!
Nations League: Οι Ιταλοί θριάμβευσαν στο «Παρκ Ντε Πρενς» επί της Γαλλίας
Nations League: Οι Ιταλοί θριάμβευσαν στο «Παρκ Ντε Πρενς» επί της Γαλλίας
Πένθος στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Σκοτώθηκε ο προπονητής της U19
Πένθος στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Σκοτώθηκε ο προπονητής της U19
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved