Παναθηναϊκός: Η αντεπίθεση ξεκίνησε από το ΟΑΚΑ (photos)

Παναθηναϊκός: Η αντεπίθεση ξεκίνησε από το ΟΑΚΑ (photos)

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε «σπίτι» του, βρήκε… ρυθμό, ανέβασε ταχύτητα και επικράτησε του Πανιωνίου (για 40η συνεχόμενη φορά εντός έδρας) με 90-65, με τον κόσμο του «τριφυλλιού» να στέλνει το δικό του μήνυμα με την εντυπωσιακή παρουσία του στις εξέδρες του κλειστού

Η αποψινή εμφάνιση και νίκη του Παναθηναϊκού επί του Πανιωνίου μπορεί να αποδειχθεί κάτι περισσότερο από κομβική για την συνέχεια της σεζόν. Οι πρωταθλητές επικράτησαν πολύ άνετα της ομάδας της Νέας Σμύρνης με 90-65 και έδειξαν ότι.. βρίσκουν ρυθμό. Ο Διαμαντίδης θύμισε τον… περσινό καλό του εαυτό κάνοντας τα πάντα, Λάσμει Γκιστ ξεκίνησαν τις πτήσεις, ο Αντώνης Φώτσης βρήκε το ματς που έψαχνε για να… ξεμπουκώσει (αν και άστοχος από μακριά) και ο Αργύρης Πεδουλάκης δικαιώθηκε απόλυτα για την… τυφλή εμπιστοσύνη στους παίκτες του. Όμως, αυτό είναι μόνο η αρχή. Ο Παναθηναϊκός πήρε την νίκη που ήθελε κόντρα στον Πανιώνιο παίζοντας καλό μπάσκετ, αλλά πλέον θέλει διάρκεια και να ανεβάσει ακόμα περισσότερο την απόδοσή του. Και το ματς της Πέμπτης με την Λιέτουβος Ρίτας είναι η καλύτερη ευκαιρία για να αποδείξει πως η «πράσινη» αντεπίθεση μόλις ξεκίνησε. Για την ιστορία… αυτή ήταν η 40η συνεχόμενη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Πανιωνίου, επί καταβολής ΕΣΑΚΕ, εντός έδρας.

«Ζεστάθηκε» και… πήρε φόρα

Ο Αργύρης Πεδουλάκης με το ξεκίνημα του αγώνα έδειξε την ξεκάθαρη πρόθεσή του να προσπαθήσει να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερο συντήρηση στην ομάδα του. Κάτι που θέλησε να εκμεταλλευτεί από την πλευρά του ο Πανιώνιος και στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης το κατάφερε. Με τον Μακόλουμπ να τρέχει το παιχνίδι, την μπάλα να περνάει από τα χέρια του Λάνγκφορντ και τον Σαλούστρο να δίνει λύσεις στην επίθεση, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έδειχνε να επιβάλλει τον ρυθμό της και προηγήθηκε με 5-8. Οι «πράσινοι» όμως αντέδρασαν άμεσα δείχνοντας ότι απλά χρειαζόντουσαν λίγο χρόνο για… ζέσταμα. Αρχικά ο Ραμέλ Κάρι και εν συνεχεία ο Γιόνας Ματσιούλις.. τράβηξαν επιθετικά την ομάδα τους, ενώ ο Δημήτρης Διαμαντίδης που πέρασε στο παιχνίδι άρχιζε να εκμεταλλεύεται όπως.. παλιά τους Λάσμε και Γκιστ με τις πτήσεις να… ξεκινούν. Ο Γκιστ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με 13-12, ενώ ο Παππάς βοηθούσε και πάλι έτσι ώστε ο Παναθηναϊκός να θέσει τους δικούς του όρους στο ματς. Με τέσσερις προσωπικούς του πόντους το σκορ έγινε 18-16, με τον Παναθηναϊκό να έχει ξεκινήσει να «τρέχει» το 10-0 σερί του. Με τον Λάσμε να τελειώνει όλες τις φάσεις οι γηπεδούχοι έκαναν το 25-16 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου.

Στο ρυθμό του Παναθηναϊκού

Ο Πανιώνιος, όμως, δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και με την σειρά του «έτρεξε» σερί 0-8 και μείωσε σε 25-23 με καλάθι του Καββαδά. Ο Πεδουλάκης χαμήλωσε το σχήμα με τον Γκιστ στο «5» και τον Φώτση στο «4», ενώ λίγο αργότερα ο Έλληνας πέρασε έξω και στο «4» βρέθηκε ο Γιόνας Ματσιούλις. Αποτέλεσμα αυτού ήταν το 31-26 δια χειρός Γκιστ στο 15’, με τον Ουκιτς να πετυχαίνει ένα πολύ όμορφο καλάθι και να δίνει προβάδισμα 7 πόντων στην ομάδα του, 33-26. Σχεδόν δύο λεπτά πριν από την λήξη του ημιχρόνου η διαφορά έφτασε και τους 8 πόντους, 39-31, αλλά το ημίχρονο «έκλεισε» με τον Παναθηναϊκό προηγούμενο, 40-36.

Λαχτάρα με Λάσμε και αποθέωση

Η συνέχεια ήταν το ίδιο καλή για τον Παναθηναϊκό με τους «πράσινους» να προηγούνται με 47-41 και τον Διαμαντίδη να έχει πάρει πάνω του το ματς. Και εκεί που όλα ήταν καλά ο τραυματισμός του Στεφάν Λάσμε «πάγωσε» όλο το ΟΑΚΑ. Ο σέντερ του «τριφυλλιού» χτυπησε γόνατο με γόνατο με τον Διαμαντίδη, 7:47, πριν από το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου και έμεινε για αρκετή ώρα στο παρκέ. Οι γιατροί του έδωσαν αμέσως τις πρώτες βοήθειες και την ώρα που πήγε στον πάγκο οι 5.000 φίλοι του Παναθηναϊκού τραγουδούσαν το όνομά του και τον αποθέωναν με χαρακτηριστικό τρόπο.

Στην άμυνα 10 στην επίθεση… 24

Ο Γκιστ πέρασε στην θέση του Λάσμε, ο Διαμαντίδης τον… έφτιαχνε για τα καλά και με εντυπωσιακές φάσεις οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 52-45 με τον Φώτση να αντιγράφει τον Γκιστ και να.. κρέμεται στο καλάθι του Πανιωνίου. Στην επόμενη φάση ο Διαμαντίδης έκανε το coast to coast,έβαλε τον Ντούβνιακ στην πλάτη του και με γκολ-φαουλ «έγραψε» το 55-45. Το… πάρτυ του Παναθηναϊκού καλά κρατούσε με τον Διαμαντίδη να προσφέρει ένα ακόμα κάρφωμα στο.. πιάτου του Γκιστ και αυτός να εκμεταλλεύεται και την βολή και να κάνει το 58-45. Ο Διαμαντίδης έκανε και κλεψίματα και έδινε ασίστ αυτήν την φορά στον Ούκιτς και 60-45. Οι «πράσινοι» ήτα εντυπωσιακοί και μετά από μία ακόμα πολύ καλή άμυνα και φοβερή ασίστ από τον… Ματσιούλις στον Ούκιτς ο Κροάτης έκανε σαν σε.. προπόνηση το 62-45, μεγαλώνοντας το σερί του Παναθηναϊκού στο 12-0. Ο Γκιστ δεν έλεγε να… κατέβει από το στεφάνι του Πανιωνίου, 64-46.

Ακόμα.. καρφώνουν

Στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα ο Αργύρης Πεδουλάκης με πέρασε μέσα και τους Λουκά Μαυροκεφαλίδη και Ραμέλ Κάρι, ενώ με συνεχείς αλλαγές προσπάθησε να κάνει συντήρηση στις δυνάμεις των παικτών του εν όψει Λιέτουβος Ρίτας. Την στιγμή που ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έκανε το 82-61 (3:27 πριν από το τέλος) ο Πινγκ Σανγ έπαιρνε μία ακόμα συμμετοχή και μία ακόμα… αποθέωση. Το καλύτερο οι «πράσινοι» το φύλαγαν για το τέλος με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη εντυπωσιακό κάρφωμα και μια εύστοχη βολή να κάνει το 88-65 και τον Γιάνκοβιτςμε νέο κάρφωμα πάρε… βάλε από τον Παπά να «γράφει» το 90-65.

Δεκάλεπτα: 22-16, 40-36 46-46, 90-65

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 3, Κάρι 10, Φώτσης 4, Ούκιτς 6, Λάσμε 13, Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης 5, Γκιστ 17, Παππάς 4, Γιάνκοβιτς 4, Σανγκ, Ματσιούλις 14

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): ΜακΚόλουμ 16, Σταμάτης, Μοτσενίγκος, Ντούβνιακ 3, Κάρτερ 12, Μίλμπουρν 8, Σκορδίλης 6, Καββαδάς 2, Λανγκφορντ 3, Σίμτσακ, Κυρίτσης 4, Σαλούστρος 9

Θυμηθείτε την εξέλιξη της ενδιαφέρουσας αναμέτρησης...

{coveritlive}52dadcc5d8{/coveritlive}



Μεξικό: Ο Πινέδα της ΑΕΚ σκόραρε υπέροχο γκολ και άρχισε να... χορεύει στο γήπεδο
Μεξικό: Ο Πινέδα της ΑΕΚ σκόραρε υπέροχο γκολ και άρχισε να... χορεύει στο γήπεδο
Τα… έχωσε σε FIFA και UEFA o Ντε Μπρόινε
Τα… έχωσε σε FIFA και UEFA o Ντε Μπρόινε
Τσεντί Οσμάν: Ένας σούπερ σταρ για όλες τις δουλειές στα χέρια του Αταμάν
Τσεντί Οσμάν: Ένας σούπερ σταρ για όλες τις δουλειές στα χέρια του Αταμάν
Νίκη των Καναδών στις ΗΠΑ μετά από 67 χρόνια!
Νίκη των Καναδών στις ΗΠΑ μετά από 67 χρόνια!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved