Η VCH υποστηρικτής Xρυσών Σκούφων 2012
Η Volvo Car Hellas ήταν υποστηρικτής του εφετινού θεσμού των Χρυσών Σκούφων. Πρόκειται για το μοναδικό καταξιωμένο θεσμό που στόχο έχει την ανάδειξη της υψηλής γαστρονομίας στην Ελλάδα.
Τα βραβεία υψηλής γαστρονομίας Χρυσοί Σκούφοι καθώς και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας, διοργανώνονται σε ετήσια βάση από το περιοδικό «αθηνόραμα» και τον «Alpha Guide».
Η τελετή απονομής για το 2012 πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Απριλίου στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», την είσοδο του οποίου στόλιζαν εντυπωσιακά διακοσμημένα τέσσερα μοντέλα της Volvo, τα S60, V60, S80 και XC60. Ο κ. Γιάννης Πετούλης, διευθύνων σύμβουλος της Volvo Car Hellas, σε σύντομο χαιρετισμό του τόνισε:
«Η Volvo Car Hellas υποστηρίζει το θεσμό των Χρυσών Σκούφων με μεγάλο ενθουσιασμό, διακρίνοντας κοινά στοιχεία στη φιλοσοφία της εταιρείας μας με τη φιλοσοφία του θεσμού, καθώς προάγουμε και οι δύο την αξία της εκλεπτυσμένης δημιουργίας. Η Volvo, με ανόθευτο το Σουηδικό DNA και μέσα από το Σκανδιναβικό design, απευθύνεται σε μοντέρνους ανθρώπους με υψηλό γούστο που επιζητούν τη διακριτική πολυτέλεια.
Αντίστοιχα, οι Χρυσοί Σκούφοι απευθύνονται στο ίδιο κοινό προσεγγίζοντάς το από άλλη σκοπιά, αναδεικνύοντας μοναδικά την υψηλή γαστρονομική τέχνη». Στη συνέχεια απένειμε το βραβείο στα εστιατόρια που συγκέντρωσαν βαθμολογία 15,5 στα 20 και τιμήθηκαν με ένα Χρυσό Σκούφο. Αυτά ήταν η «ΓΑΛΑΖΙΑ HYTRA» στο Ξενοδοχείο WESTIN ATHENS στον «ΑΣΤΕΡΑ» και το «SQUIRREL», στο Ξενοδοχείο DANAI BEACH RESORT, στη Χαλκιδική. Τα βραβεία παρέλαβαν οι Νίκος Σκρέμπος και Ερβέ Προνζάτο, συνιδιοκτήτης και σεφ των δύο εστιατορίων αντίστοιχα.
Οι Χρυσοί Σκούφοι, που τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και του Δήμου Αθηναίων, συμπληρώνουν εφέτος 19 χρόνια. Για το 2012 με Χρυσό Σκούφο βραβεύτηκαν 13 εστιατόρια και με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 28 εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα.
Στην τελετή παρευρέθησαν η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Άννα Διαμαντοπούλου, ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Ζήκος, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης και πλήθος στελεχών και επαγγελματιών από το χώρο του τουρισμού και του εμπορίου. Στόχος του θεσμού των Χρυσών Σκούφων είναι να δημιουργήσει συνείδηση προσφοράς υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στους επαγγελματίες της γεύσης και να αναδείξει την ελληνική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα ως οικονομικό αγαθό με υψηλή προστιθέμενη αξία.
Η κεντρική ιδέα της φετινής διοργάνωσης ήταν η ανάδειξη της ελληνικής γεύσης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και, ταυτόχρονα, η ανάδειξη των ελληνικών ποιοτικών προϊόντων που μπορούν να χρησιμοποιούνται ως εξαιρετική «πρώτη ύλη» στην ελληνική γαστρονομία. Μετά τις απονομές ακολούθησε δεξίωση προς τιμήν των βραβευθέντων και των καλεσμένων με οικοδεσπότες την κ. Άννη Ηλιοπούλου, εκδότρια του περιοδικού Αθηνόραμα και τον πρόεδρο της Γευσιγνωστικής Επιτροπής, κ. Διονύση Κούκη.
Παρόντες στην τελετή απονομής όλοι οι καταξιωμένοι chefs της χώρας, φορείς και επιχειρηματίες από το χώρο του τουρισμού και της εστίασης, δημοσιογράφοι από το χώρο της γεύσης, του κρασιού και του ταξιδιού καθώς και πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες. Ανάμεσά τους η Κάτια Δανδουλάκη, ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος, ο Μηνάς Χατζησάββας, οι σκηνοθέτες Γιάννης Σμαραγδής και Τάσος Μπουλμέτης, ο Δημήτρης Πιατάς, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και πολλοί άλλοι. Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Αντωνόπουλος και Ορέστης Ανδρεαδάκης.