Η Opel Αυξάνει τον Όγκο Πληροφόρησης Δεδομένων Διάσωσης
Τα Online δεδομένα για τις υπηρεσίες διάσωσης διατίθενται τώρα για 70 μοντέλα Opel, ενώ η διαδικτυακή πύλη είναι τώρα ακόμα πιο φιλική προς το χρήστη.
Η Opel έχει αυξήσει τα δεδομένα διάσωσης για να συμπεριλάβει 70 διαφορετικά μοντέλα από το 1991 μέχρι σήμερα. Τα νεώτερα μοντέλα είναι τα Astra GTC, Corsa LPG, η επιβατική έκδοση του νέου Combo και το Zafira Tourer. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, τα φύλλα δεδομένων του Ampera περιέχουν τώρα τα τηλέφωνα υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης σε σαράντα Ευρωπαϊκές χώρες.
Τα δεδομένα του internet, που διατίθενται σε 24 γλώσσες, προσφέρουν στις ομάδες διάσωσης ταχεία πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες στον τόπο ενός ατυχήματος. Από το Νοέμβριο του 2010, η Opel έγινε η πρώτη κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων που προσέφερε μία τέτοια δωρεάν υπηρεσία για smartphones.
Από τότε που λανσαρίστηκε η υπηρεσία, οι επισκέψεις έφτασαν τις 220.000 σε όλο τον κόσμο. Το πλεονέκτημα που συχνά σώζει ζωές είναι η δυνατότητα πρόσβασης στα δεδομένα του αυτοκινήτου από όλα τα συμβατικά smartphone απευθείας στο τόπο του ατυχήματος. Το smartphone portal http://opel-rescuecard.com επιτρέπει στα πληρώματα διάσωσης ταχεία λήψη πληροφοριών για την ακριβή θέση σημαντικών εξαρτημάτων και τη δομή του αμαξώματος. Πολλές φορές, λίγα δευτερόλεπτα κάνουν τη διαφορά.
Η κινητή πύλη δεδομένων διάσωσης χρησιμοποιείται από πυροσβέστες σε όλη την Ευρώπη, αλλά η πρόσβαση είναι εφικτή και από τις ΗΠΑ. Χάρη στην ενσωματωμένη βελτιστοποίηση σελίδων, η πύλη προσαρμόζεται αυτόματα σε κάθε στάνταρ μοντέλο smartphone. Με τη λειτουργία μεγέθυνσης (ζουμ) ακόμα και μεμονωμένα εξαρτήματα και τμήματα του αμαξώματος εύκολα φαίνονται σε μία μικρή οθόνη.
Η online πύλη δεδομένων διάσωσης που είναι προσπελάσιμη μέσω οποιουδήποτε PC από το σύνδεσμο www.ifz-berlin.de έχει γίνει ακόμα πιο φιλική προς το χρήστη παρέχοντας άμεση πρόσβαση σε όλες τις εκδόσεις μοντέλων μέσω ενός μενού. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να κατεβάσει τα αρχεία δεδομένων διάσωσης σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσει. Αυτά τα τυποποιημένα αρχεία που εξελίχθηκαν σε συνεργασία με τις υπηρεσίες διάσωσης, διατίθενται online από το 2009.