Τζορτζ Μπεστ: Ο άνθρωπος που... μιλούσε στη μπάλα και θα μπορούσε να είναι ο 5ος των Beatles!

Τζορτζ Μπεστ: Ο άνθρωπος που... μιλούσε στη μπάλα και θα μπορούσε να είναι ο 5ος των Beatles!

«Έκοψα τις γυναίκες και το ποτό. Ήταν τα χειρότερα πέντε λεπτά της ζωής μου», ήταν μια από τις χαρακτηριστικές δηλώσεις του Τζορτζ Μπεστ!

Ο Βορειοϊρλανδός άσος, γεννημένος σαν σήμερα (στις 22 Μαίου 1945), ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών: οι άνθρωποι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τον ανακάλυψαν όταν ήταν 15 ετών και τον έφεραν από το Μπέλφαστ (γενέθλια πόλη του) στην Αγγλία, κάνοντας ντεμπούτο στα 17 του, κερδίζοντας πρωταθλήματα και κύπελλα.

«Νομίζω ότι βρήκα μια ιδιοφυΐα», έγραψε ο ανιχνευτής ταλέντων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Μπομπ Μπίσοπ στον Ματ Μάσμπι την ημέρα της... ανακάλυψής του.

Ήταν το 1961 και από εκείνη την ημέρα μέχρι το 1974, ο Μπεστ δεν έβγαλε την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κερδίζοντας μαζί της, μεταξύ άλλων ένα Κύπελλο πρωταθλητριών και μία «χρυσή μπάλα» το 1968.

Χαρισματικός και επιτυχημένος, ο Τζορτζ Μπεστ, προκάλεσε συζητήσεις πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του. Ακόμα και μετά τον θάνατό του, για όσα έκανε στο γήπεδο φυσικά, αλλά και για εκείνα που έκανε και είπε έξω από αυτό.

Ένας από εκείνους, που φρόντισαν να επηρεάσουν και να καθορίσουν τάσεις. Ονομάστηκε ως ο «πέμπτος Beatle» -και λόγω των μαλλιών του-είχε ξεκάθαρο στόχο από την αρχή να «μαγέψει».

Οι ντρίμπλες και ο τρόπος παιχνιδιού του γοήτευαν τους θεατές, η παρουσία του έξω από τον αγωνιστικό χώρο, αφορμή για να τον λατρέψουν οι γυναίκες.

«Μου άρεσαν τουλάχιστον 2.000 γυναίκες, ήταν αρκετό για εμένα να πω «Γεια σου, είμαι ο Μπεστ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ», αλλά επίσης και... «Δεν ξέρω αν είναι καλύτερα να σκοράρω ενάντια στη Λίβερπουλ ή να κοιμηθώ με την Miss κόσμος, ευτυχώς δεν είχα να επιλέξω».

Ή ακόμα: «Ξόδεψα το 90% των χρημάτων μου σε ποτά, κορίτσια και γρήγορα αυτοκίνητα. Τα υπόλοιπα απλώς τα σπατάλησα.»

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις διάσημες φράσεις του Τζορτζ Μπεστ, αρκετές για να καταλάβει κάποιος τον χαρακτήρα του.

Στη δεκαετία του 1970 οι περίεργες συμπεριφορές του άρχισαν να ενοχλούν ακόμη και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (έχασε το τρένο για ένα παιχνίδι στο Stamford Bridge αφού πέρασε το Σαββατοκύριακο με την ηθοποιό Sinead Cusack).

Από το 1974 ως το 1978, ο Μπεστ «ταξίδεψε» μεταξύ των Στόκπορτ, Κόρκ, ΛΑ Ατζτεκς και της Φούλαμ, την εποχή που είπε μια άλλη φημισμένη φράση: «Έπαιξα εναντίον του Γιόχαν Κρόιφ, ενός από τους κορυφαίους όλων των εποχών. Παίρνω τη μπάλα, περνάω έναν, περνάω δεύτερο, αλλά δεν σημαδεύω την εστία, δείχνω στο κέντρο του γηπέδου, είναι ο Γιόχαν Κρόιφ. Φτάνω μπροστά του και κάνω διάφορα, στη συνέχεια κλωτσάω τη μπάλα μακριά. Γυρίζω και του λέω: «Είσαι ο καλύτερος από όλους, αλλά μόνο επειδή δεν έχω χρόνο».

Την περίοδο '78-'79 η καριέρα του συνεχίστηκε μακριά από την Αγγλία, ενώ το τέλος της θα είναι η αρχή των προβλημάτων που σχετίζονται με το αλκοόλ. «Ίσως πάω στους Ανώνυμους Αλκοολικούς, αλλά νομίζω ότι θα ήταν δύσκολο να παραμείνω ανώνυμος» είχε πει.

Το τελευταίο του μήνυμα ήταν: «Μη πεθαίνετε σαν κι εμένα. Η κατάστασή μου είναι μια προειδοποίηση σε όλους σας».

George Best • Legendary Dribbling Skills

Best of George Best, Goals/Skills (Full Career)

They don't make players like George Best anymore - Oh My Goal



Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved