Φανέλες... ακατάλληλες για προληπτικούς! (photos+videos)

Φανέλες... ακατάλληλες για προληπτικούς! (photos+videos)

Η… καταραμένη τρίτη εμφάνιση της Μπαρτσελόνα κάνει τους προληπτικούς να… χαμογελούν και το Onsports θυμάται περιπτώσεις εμφανίσεων που είναι καταδικασμένες να αποτύχουν

Εμπνευσμένη από την «θρυλική» σημαία της πόλης Αλγκέρο της Σαρδηνίας, η σημαία με τις τέσσερις κόκκινες γραμμές σε χρυσό φόντο αποτελεί κοινό παρονομαστή των τεσσάρων ανεξάρτητων κοινοτήτων της Ισπανίας (Καταλονία, Αραγονία, Βαλεαρίδες Νήσοι και Βαλένθια). Βασισμένοι σε αυτό, οι σχεδιαστές των εμφανίσεων της Μπαρτσελόνα έφτιαξαν την φετινή τρίτη φανέλα της ομάδας , δίνοντάς της κόκκινο και χρυσό χρώμα.

Το βράδυ της Κυριακής όμως στο «Σαν Μαμές» επιβεβαιώθηκε για τέταρτη φορά φέτος ότι η συγκεκριμένη εμφάνιση είναι… καταραμένη, με τη Μπάρτσα να χάνει 1-0 από την Αθλέτικ Μπιλμπάο, γνωρίζοντας την τρίτη ήττα της σε τέσσερις αγώνες με τη συγκεκριμένη εμφάνιση, έχοντας και μια ισοπαλία.

Μάλιστα, με τη συγκεκριμένη φανέλα οι παίκτες του Χεράρδο Μαρτίνο έχουν καταφέρει να βρουν δίχτυα μόλις δυο φορές σε τέσσερα παιχνίδια! Η μηχανή παραγωγής… τερμάτων της Μπαρτσελόνα μοιάζει με μικρομεσαία ομάδα όταν ντύνεται στα ιστορικά χρώματα της Καταλονίας και το Onsports θυμάται περιπτώσεις εμφανίσεων που είναι καταδικασμένες να αποτυγχάνουν.

Η φανέλα με το Νο 9

Μια από τις μεγαλύτερες κατάρες στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, αφορά την φανέλα με το Νο 9 της Τσέλσι! Μια φανέλα η οποία από καταβολής Premier League έχει αποδειχθεί πολύ βαριά για τη συντριπτική πλειοψηφία των επιθετικών που κλήθηκαν να την φορέσουν.

Συγκεκριμένα, από τη σεζόν 1993-94 το Νο 9 στην Τσέλσι φόρεσαν οι Τόνι Κασκαρίνο (40 εμφ. – 8 γκολ), Μαρκ Στιν (50 εμφ. – 21 γκολ), Τζιανλούκα Βιάλι (50 εμφ. – 21 γκολ), Κρις Σάτον (29 εμφ. – 1 γκολ), Τζίμι Φλόιντ Χάσελμπαϊνκ (136 εμφ. – 70 γκολ), Ματέγια Κέζμαν (25 εμφ. – 4 γκολ), Ερνάν Κρέσπο (49 εμφ. – 20 γκολ), Καλίντ Μπουλαρούζ (13 εμφ. – 0 γκολ), Στιβ Σίντγουελ (15 εμφ. – 0 γκολ), Φράνκο ντι Σάντο (8 εμφ. – 0 γκολ), Φερνάντο Τόρες (145 εμφ. – 39 γκολ).

Τη σεζόν 2009-10 το Νο 9 δεν φορέθηκε από κανέναν παίκτη της Τσέλσι και οι Λονδρέζοι κατέκτησαν το Πρωτάθλημα Αγγλίας. Με εξαίρεση τον Τζίμι Φλόιντ Χάσελμπαϊνκ, όλοι οι υπόλοιποι έχουν αποτύχει να σταθούν στο ύψος της περίστασης, με δεδομένες πάντα και τις απαιτήσεις που είχε ο σύλλογος από τον κάθε ποδοσφαιριστή.

{youtube}2jybYJmQtVc{/youtube}

Ο προληπτικός κύριος Γκαλιάνι!

Τόσο ενοχλημένος ήταν ο Αντριάνο Γκαλιάνι με την μαύρη τρίτη εμφάνιση της Μίλαν, ώστε μετά την ήττα με 3-0 από την Άρσεναλ στο δεύτερο ματς για τη φάση των «16» του Champions League της σεζόν 2011-12. Οι «ροσονέρι» είχαν διαλύσει 4-0 τους «κανονιέρηδες» στο πρώτο ματς στο «Σαν Σίρο» και αναγκάστηκαν να «κατέβουν» στο «Emirates» με τις μαύρες εμφανίσεις τους. Ηττήθηκαν 3-0 και λίγο έλειψε το ματς να πάει στην παράταση!

Μετά το παιχνίδι ο Γκαλιάνι δήλωσε: «Δεν πρόκειται να ξαναφορέσουμε αυτή την εμφάνιση! Έκανα τα πάντα για να μην παίξουμε με αυτές τις εμφανίσεις αλλά η εναλλακτική ήταν να κατέβουμε στο γήπεδο γυμνοί». Η Μίλαν έπαιξε για τελευταία φορά εκείνη τη σεζόν με τη μαύρη φανέλα στο Λονδίνο, μετρώντας ισάριθμα στραβοπατήματα και ο Γκαλιάνι απέσυρε την εμφάνιση.,

Nike και Αγγλία, ένας κακός συνδυασμός!

Στις 29 Μαΐου 2013 η εθνική ομάδα της Αγγλίας έπαιξε για πρώτη φορά με τη νέα φανέλα της, σχεδιασμένη από τη Nike, σε φιλικό αγώνα με το ΕΪΡΕ στο «Γουέμπλεϊ». Το τελικό 1-1 έμελλε να είναι μόνο η αρχή για μια κάκιστη παράδοση για την εθνική ομάδα της Αγγλίας σε όλα τα επίπεδα (Νέοι, Έφηβοι, Γυναίκες κλπ.). Για δέκα συνεχόμενους αγώνες καμία ομάδα της Αγγλίας δεν νίκησε, με αποκορύφωμα την ήττα της ομάδας Γυναικών με 4-1 από τη Σουηδία.

Οι αναλυτές… εμφανίσεων στην Αγγλία (σ.σ. υπάρχουν και τέτοιοι) έγραψαν μεταξύ άλλων πως «η εμφάνιση δεν ταιριάζει στην Αγγλία, θυμίζει περισσότερο εμφάνιση που θα φόραγε η εθνική Γερμανίας».



Οι αριθμοί ηχούν καμπανάκι κινδύνου για την υγεία των ποδοσφαιριστών
Οι αριθμοί ηχούν καμπανάκι κινδύνου για την υγεία των ποδοσφαιριστών
Αλ Χιλάλ: Καθυστερεί η επιστροφή Νεϊμάρ - Πότε υπολογίζεται να παίξει ξανά
Αλ Χιλάλ: Καθυστερεί η επιστροφή Νεϊμάρ - Πότε υπολογίζεται να παίξει ξανά
Έγινε μπαμπάς ο Πέτρος Μάνταλος
Έγινε μπαμπάς ο Πέτρος Μάνταλος
Τροποποιείται το νομικό πλαίσιο για την έκδοση των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων - Ποιες οι αλλαγές
Τροποποιείται το νομικό πλαίσιο για την έκδοση των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων - Ποιες οι αλλαγές
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved