Στην αγγλική ελίτ ο Λάμπαρντ! (photos+videos)

Στην αγγλική ελίτ ο Λάμπαρντ! (photos+videos)

Ο Φρανκ Λάμπαρντ φτάνει απόψε τις 100 συμμετοχές με την εθνική Αγγλίας και το Onsports θυμάται τους υπόλοιπους επτά Άγγλους που το έχουν καταφέρει

Μια από τις μεγαλύτερες τιμές για έναν ποδοσφαιριστή, όπως ορίζεται πλέον και επίσημα από την UEFA, είναι να φτάσει τις 100 συμμετοχές με τη φανέλα της πατρίδας του. Πολλοί είναι αυτοί που έχουν τιμηθεί με την ειδική πλακέτα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, μεταξύ άλλων και ο Γιώργος Καραγκούνης, ενώ απόψε στην Ουκρανία αναμένεται να παραλάβει την δική του πλακέτα ο Φρανκ Λάμπαρντ.

Ο έμπειρος χαφ της Τσέλσι και της εθνικής Αγγλίας φτάνει τις 100 «παραστάσεις» με το εθνόσημο στο στήθος και μπαίνει στην συγκεκριμένη... ποδοσφαιρική ελίτ των Άγγλων. Εκεί βρίσκονται ήδη επτά παίκτες-θρύλοι της χώρας και το Onsports τους θυμάται.

Μπίλι Ράιτ (1946-1959)

Ο Μπίλι Ράιτ δεν ήταν απλά ο πρώτος Άγγλος που έφτασε τις 100 συμμετοχές με την φανέλα της χώρας του, αλλά ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που κατάφερε κάτι τέτοιο με την πατρίδα του! Ο «θρυλικός» αμυντικός της Γουλβς, που δεν άλλαξε ποτέ σύλλογο, φόρεσε τη φανέλα της Αγγλίας συνολικά 105 φορές και στις 90 εξ αυτών φόρεσε μαζί με το εθνόσημο και το περιβραχιόνιο του αρχηγού! Δυστυχώς για τον ίδιο, θα μπορούσε να φτάσει πιο νωρίς τις 100 συμμετοχές και να ξεπεράσει τις 105, αν ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος δεν καθυστερούσε το ντεμπούτο του, που έγινε το 1946. Ο Ράιτ έπαιξε σε τρία Παγκόσμια Κύπελλα (1950, 1956, 1958) και αποσύρθηκε από την εθνική Αγγλίας το 1959.

Σιρ Μπόμπι Τσάρλτον (1958-1970)

Από άκρη σε άκρη του ποδοσφαιρικού πλανήτη, είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που ακούμπησαν τη στρογγυλή θεά. Ένας λαμπρός μέσος ο οποίος έπαιξε στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, επιβίωσε την αεροπορική τραγωδία του Μονάχου και οδήγησε τους «κόκκινους διάβολους» στην κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης. Ο Τσάρλτον ήταν ένας από τους παίκτες της «χρυσής» γενιάς της Αγγλίας η οποία κατέκτησε το Μουντιάλ του ’66, σκοράροντας δυο φορές στη νίκη με 2-1 στον ημιτελικό απέναντι στην Πορτογαλία. Συνολικά, φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο 106 φορές από το 1958 έως το ’70, πετυχαίνοντας 49 γκολ, τα οποία κρατάνε στην κορυφή των καλύτερων σκόρερ των «λιονταριών» ακόμη και σήμερα.

Μπόμπι Μουρ (1962-1973)

Ακόμη ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία, ο Μπόμπι Μουρ, βρίσκεται στη σχετική λίστα. Η εικόνα του Μπόμπι Μουρ να υψώνει στον ουρανό της Αγγλίας το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966, παραμένει μια από τις πιο χαρακτηριστικές ποδοσφαιρικές φωτογραφίες του αιώνα. Ένας αμυντικός που γνώρισε τον σεβασμό όλων των φιλάθλων, φόρεσε τη φανέλα της Γουέστ Χαμ για το μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του. Αγωνίστηκε 108 φορές με την εθνική Αγγλίας από το 1962 έως το 1973 και πέρα από τις τρομερές εμφανίσεις του στο Μουντιάλ του ’66, θα μείνει για πάντα στην ιστορία για την αξέχαστη κόντρα του με τον μεγάλο Πελέ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μεξικό, το 1970.

Πίτερ Σίλτον (1970-1990)

Ο άνθρωπος που όλοι οι Άγγλοι διεθνείς ονειρεύονται να «πιάσουν» στη λίστα συμμετοχών, είναι φυσικά ο «θρυλικός» Πίτερ Σίλτον. Η καριέρα του Σίλτον ήταν τόσο μεγάλη σε διάρκεια, ακόμη και για τερματοφύλακα, που ανά τον κόσμο τα κατορθώματά του είναι θαυμαστά. Αγωνίστηκε σε περισσότερα από 1.000 (!) παιχνίδια Πρωταθλήματος, κάνοντας το ντεμπούτο του με την Λέστερ το 1966 και τελειώνοντας την καριέρα του το 1997 (!) με τη φανέλα της Λέιτον Όριεντ. Κατέκτησε δυο Κύπελλα Πρωταθλητριών Ευρώπης με τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Με τη φανέλα της Αγγλίας, έκανε ντεμπούτο το 1970 αλλά μέχρι το ’82 δεν έπαιξε σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Συμμετείχε τελικά στα τελικά τριών Μουντιάλ, σταματώντας την διεθνή καριέρα του το 1990, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιταλίας. Παρά το γεγονός ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους «θρύλους» του αθλήματος, όλοι τον θυμούνται για την πλέον… περίεργη στιγμή του σύγχρονου ποδοσφαίρου, το γκολ του που δέχθηκε από τον Ντιέγο Μαραντόνα και ονομάστηκε «Χέρι του Θεού», στο Μουντιάλ του ’86. Έπαιξε σε 125 ματς με τα «λιοντάρια», επίδοση ρεκόρ μέχρι και στις μέρες μας για τους Άγγλους διεθνείς.

Ντέιβιντ Μπέκαμ (1996-2009)

Κατά τη διάρκεια μιας καριέρας γεμάτης σκαμπανεβάσματα, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ εκτός από τις φανέλες των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ρεάλ Μαδρίτης, φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο 115 φορές. Πρωταγωνίστησε σε αρκετές σημαντικές στιγμές της εθνικής Αγγλίας τα τελευταία 20 χρόνια. Μεταξύ αυτών, βρίσκονται η αποβολή του στο ματς με την Αργεντινή στο Μουντιάλ του 1998, το απίστευτο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ στα προκριματικά του Μουντιάλ με αντίπαλο την Ελλάδα, το 2001 και η… αποκατάσταση της τιμής του το 2002, με ένα εξίσου όμορφο γκολ απέναντι στην Αργεντινή. Από όλα τα κατορθώματά του με την Αγγλία, το πλέον ξεχωριστό είναι το γεγονός ότι σκόραρε σε τρεις τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στίβεν Τζέραρντ (2000-σήμερα)

Ως ένας από τους κορυφαίους παίκτες της γενιάς του, ο Στίβεν Τζέραρντ αποτέλεσε τον άνθρωπο-κλειδί για την εθνική Αγγλίας για παραπάνω από μια δεκαετία. Παίζοντας σε δυο τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου, με πιο ξεχωριστές τις εμφανίσεις του στη Νότιο Αφρική ως στέλεχος μιας κατά τα άλλα μετριότατης Αγγλίας. Έχοντας κατακτήσει το Champions League το 2005 με τη Λίβερπουλ, ο Τζέραρντ αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στη Μουντιάλ της Βραζιλίας το επόμενο καλοκαίρι, εφόσον η Αγγλία προκριθεί. Αυτή τη στιγμή μετράει 104 συμμετοχές με 20 γκολ και έχει βάλει στο… στόχαστρο τις 115 εμφανίσεις του Μπέκαμ.

Άσλεϊ Κόουλ (2001-σήμερα)

Όπως ο Τζέραρντ, έτσι και ο Άσλεϊ Κόουλ μετράει 104 συμμετοχές με την εθνική της χώρας του και θα είναι ένας από τους τρεις παίκτες στη λίστα των 100αρηδων που θα παίξει απόψε απέναντι στην Ουκρανία. Ο 33χρονος μπακ επιδιώκει τη συμμετοχή του σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου για τέταρτη φορά στην καριέρα του, εφόσον είναι έτοιμος το 2014 για το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Η 100η συμμετοχή του Κόουλ συνοδεύθηκε με νίκη των Άγγλων επί της πανίσχυρης Βραζιλίας στο «Γουέμπλεϊ», νωρίτερα φέτος, σε ένα λαμπρό φιλικό.

Στην αγγλική ελίτ ο Λάμπαρντ! (photos+videos)



Σούπερ προσφορά* για τη Euroleague από το Pamestoixima.gr
Σούπερ προσφορά* για τη Euroleague από το Pamestoixima.gr
Ελπιδοφόρο αστέρι του NBA σταματάει το μπάσκετ για να γίνει ιερέας μετά από οικογενειακή τραγωδία
Ελπιδοφόρο αστέρι του NBA σταματάει το μπάσκετ για να γίνει ιερέας μετά από οικογενειακή τραγωδία
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Συγκινεί για τα 7 χρόνια από τον θάνατο του πατέρα του
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Συγκινεί για τα 7 χρόνια από τον θάνατο του πατέρα του
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το τελευταίο ματς της αγωνιστικής για τη Super League
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το τελευταίο ματς της αγωνιστικής για τη Super League
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved