Μια πτώση στο άλμα του έδωσε Bachelor (photos+video)
Ο Ρόνι Τσίζμερ είναι τετραπληγικός έχει πτυχίο στην βιοτεχνολογία και πριν 7 χρόνια προετοιμαζόταν για μετάλλιο στους Oλυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, αλλά…
«Την ζωή την κάνεις ό,τι θέλεις» έχει πει σε συνέντευξή του ο Ρόνι Τσίζμερ και είναι ό,τι έχει κάνει στην ζωή του ως τώρα στο μοτίβο αυτό. Τον Ιούλιο του 2004 ο Γερμανός γυμναστής σε μια προπόνηση στην προετοιμασία του για τους Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, έπεσε άσχημα και το αποτέλεσμα ήταν να μείνει παράλυτος. Φυσικά, εκείνη στην στιγμή δεν τελείωσε μόνο η καριέρα του στην γυμναστική, αλλά κινδύνευσε να «χαθεί» μέσα στην πίκρα της ατυχίας του. Το αθλητικό πνεύμα και η μαχητικότητά του, ωστόσο, δεν τον άφησαν.
Και τώρα σκοπεύει να αφοσιωθεί στο ίδρυμα «Συμμαχία για την ελπίδα» και το κύριο μέλημά του είναι η προώθηση του πρώτου επιστημονικού παγκοσμίου κέντρου αναγέννησης νευρώνων (CNR) στο Ντίσελντορφ.
Αναγεννημένος μετά το τέλος των σπουδών του, ο Τσίζμερ σε συνέντευξή του λέει: «Ολοι πρέπει να μάθουν πως τώρα έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές μου είμαι ακόμη στο ξεκίνημα και θέλω να σημειώσω μεγάλα επιτεύγματα στον χώρο της έρευνας. Θέλω να δώσω κάτι πίσω σε αυτούς που έχουν επηρεαστεί όπως εγώ, αλλά δεν έχουν τον τρόπο τους να δημοσιοποιούν το πρόβλημά τους».
Ο τραυματισμός του στη διάρκεια της προπόνησης στο Βραδεμβούργο είχε προκαλέσει σοκ στην παγκόσμια γυμναστική, καθώς στάθηκε πραγματικά άτυχος. Θραύση δύο αυχενικών σπονδύλων αποφάνθηκαν οι γιατροί του και ακολούθησαν ατέλειωτες ώρες εγχείρησης και ακόμη περισσότερες ώρες φυσικοθεραπείας.
Ως το τραγικό συμβάν στην προπόνηση, στη διάρκεια εκτέλεσης της άσκησης «Τσουκαχάρα» στο άλμα, είχε προλάβει να στεφθεί πρωταθλητής Γερμανίας στο σύνθετο ατομικό το 2003 και ήταν 5ος στο ομαδικό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Το 2009, πέντε χρόνια μετά το ατύχημα, έτρεξε στον μαραθώνιο του Βερολίνου για αθλητές ΑΜΕΑ στην ποδηλασία και έκανε χρόνο 2:09:22. Πλέον, έχει βρει νέο στόχο και αφορά τον τομέα των επιστημών με την ελπίδα το ατύχημα να γίνει μια νέα αρχή.
Δεν ήταν, ωστόσο, ο πρώτος Γερμανός αθλητής της ενόργανης που είχε τόσο σοβαρό τραυματισμό, καθώς το 2002 είχε μείνει παράλυτος ο Γιόχαν Χάμπλικ.
Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.