Ολυμπιακός πρωταθλημάτων... 40! (video+photos)

Ολυμπιακός πρωταθλημάτων... 40! (video+photos)

Γενέθλια με την κατάκτηση και μαθηματικά του τίτλου για τους Πειραιώτες που έκαναν 40 τα πρωταθλήματά τους, μετά την άνετη επικράτησή τους επί της ΑΕΚ 3-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να μην έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης, ωστόσο, η μεγάλη διαφορά των δύο ομάδων, έδωσε στους Πειραιώτες το... πολυπόθητο «τρίποντο», το οποίο τους έδωσε την ευκαιρία να... ράψουν το τέταρτο αστέρι στη φανέλα τους, μια και εξασφάλισαν και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο οποίος στην επανεμφάνισή του στο αρχικό σχήμα στο «Γ. Καραϊσκάκης» μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, πέτυχε δύο τέρματα (13’, 56’) και άνοιξε το... δρόμο στον Ολυμπιακό για το 40ο πρωτάθλημα στην ιστορία του. Το τρίτο τέρμα των «ερυθρόλευκων» πέτυχε ο Τζαμέλ Αμπντούν στο 62’.

Πάντως, παρά την έκταση του σκορ, η ΑΕΚ του Έβαλντ Λίνεν στάθηκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης» και είχε τις ευκαιρίες να πετύχει πρώτη ένα γκολ, που θα άλλαξε το... ρου του αγώνα, αλλά και να ισοφαρίσει στην έναρξη του δεύτερου μέρους με τον Κορδέρο αλλά δεν τα κατάφερε και μετά το δεύτερο τέρμα του Ολυμπιακού... κατέρρευσε.

«Διαβασμένη» η Ένωση

Οι παίκτες του Έβαλντ Λίνεν μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και «πατούσαν» καλύτερα στο χορτάρι του «Γ. Καραϊσκάκης» δείχνοντας σωστά... διαβασμένοι και ανεπηρέαστοι από την εκπληκτική ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι οπαδοί των Πειραιωτών. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι φάνηκαν... αγχωμένοι στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Αυτό είχε ως... συνέπεια, η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης να... καταγραφεί υπέρ του «Δικέφαλου», καθώς στο 10’ ο Φούντας απείλησε με μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Δυναμική επιστροφή για Αβραάμ

Στην συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι αύξησαν την πίεσή τους μπροστά στην εστία του Κωνσταντόπουλου και απείλησαν στο 12’ με τον Τζεμπούρ, ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Μάλιστα, από την εκτέλεση του κόρνερ, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος άνοιξε το σκορ, έπειτα από σέντρα του Χολέμπας από τα δεξιά και κεφαλιά πάσα του Τζεμπούρ.

Το τέρμα του διεθνή επιθετικού έδωσε άλλο... αέρα στους γηπεδούχους στην συνέχεια, οι οποίοι αναζήτησαν ένα δεύτερο γκολ, όμως, πολύ γρήγορα οι «κιτρινόμαυροι» ισορρόπησαν την αναμέτρηση και στο 36’ ο Φούντας απείλησε και πάλι, ωστόσο η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα ήρθε η πρώτη αλλαγή από τον Μίτσελ, αναγκαστική, καθώς ο Γκρέκο δεν μπόρεσε να συνεχίσει και έδωσε τη θέση του στον Μασάντο. Η τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης ήταν για τον Ολυμπιακό, όταν στο 44’ έπειτα από σύγχυση στα καρέ της Ένωσης και κακό πλασέ του Χολέμπας, η μπάλα έφτασε στον Μανωλά, αλλά το σουτ του Έλληνα αμυντικού πέρασε άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κωνσταντόπουλου.

Ίδιο... έργο στην επανάληψη

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως το πρώτο. Η ΑΕΚ έχασε δύο καλές ευκαιρίες, αρχικά στο 46’ με το μακρινό σουτ του Φούντα που βρήκε σε ετοιμότητα τον Μέγιερι και εν συνεχεία στο 50’ με τον Κορδέρο, που βγήκε απέναντι στον Ούγγρο τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, αλλά το πλασέ του κατέληξε απελπιστικά άουτ.

Και εκεί που η Ένωση έδειχνε να πατά καλύτερα, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ανέλαβε και πάλι... δράση. Ήταν το 56ο λεπτό, όταν ο Μασάντο εκτέλεσε φάουλ στο δεύτερο δοκάρι για τον Χολέμπας, αυτός έκανε την παράλληλη μπαλιά και στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά ο αρχηγός του Ολυμπιακού «έγραψε» το 2-0.

Άλλος... αέρας για τους Πειραιώτες, γκολ ο Αμπντούν

Το δεύτερο τέρμα των «ερυθρόλευκων» φάνηκε πως έδιωξε το... άγχος από το «συγκρότημα» του Μίτσελ, μια και οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο, πίεσαν ψηλά και έφτασαν σχετικά εύκολα στο 3-0 με τον Αμπντούν. Στο 62’ ο Τζεμπούρ κινήθηκε στην «πλάτη» της άμυνας της ΑΕΚ έκανε την παράλληλη μπαλιά από τα δεξιά και ο συμπατριώτης του, αφού κοντρόλαρε με ψυχραιμία μπροστά από τον Κωνσταντόπουλο και τον... έριξε στο έδαφος με πλασέ έδωσε... αέρα τριών τερμάτων στους «ερυθρόλευκους».

Στα επόμενα λεπτά η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει σημαντικά την εστία του Μέγιερι και το τελευταίο σφύριγμα του Γιάχου βρήκε τους παίκτες του Μίτσελ να πανηγυρίζουν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και να αποθεώνονται από τους οπαδούς των Πειραιωτών...

Θυμηθείτε τα γκολ και την εξέλιξη της αναμέτρησης, όπως σας την πρόσφερε το Onsports:

{coveritlive}33c74b2403{/coveritlive}

Ολυμπιακός πρωταθλημάτων... 40! (video+photos)

Unsupported video


Στη Μύκονο συνεχίζεται ο μήνας του μέλιτος του ζεύγους Αντετοκούνμπο
Στη Μύκονο συνεχίζεται ο μήνας του μέλιτος του ζεύγους Αντετοκούνμπο
Ολυμπιακός-Μακάμπι Τ.Α. 84-83: Το φιλικό προς τιμήν του το έκρινε ο Πρίντεζης!
Ολυμπιακός-Μακάμπι Τ.Α. 84-83: Το φιλικό προς τιμήν του το έκρινε ο Πρίντεζης!
Nations League: Οι Ιταλοί θριάμβευσαν στο «Παρκ Ντε Πρενς» επί της Γαλλίας
Nations League: Οι Ιταλοί θριάμβευσαν στο «Παρκ Ντε Πρενς» επί της Γαλλίας
Πένθος στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Σκοτώθηκε ο προπονητής της U19
Πένθος στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Σκοτώθηκε ο προπονητής της U19
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved