Τζόρτζεβιτς στο Onsports: «Χρειάζεται προσοχή η Μέταλιστ»

Τζόρτζεβιτς στο Onsports: «Χρειάζεται προσοχή η Μέταλιστ»

Επικίνδυνη ομάδα χαρακτήρισε την Μέταλιστ ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, μιλώντας αποκλειστικά στο Onsports, με αφορμή την πρώτη «μάχη» του Ολυμπιακού κόντρα στους Ουκρανούς για τους «16» του Europa League.

Ο πρώην αρχηγός των «ερυθρόλευκων», είχε αγωνιστεί κόντρα στο «συγκρότημα» του Χάρκοβο στις 3 Δεκεμβρίου του 2008 για την φάση των ομίλων του Κυπέλλου UEFA, ωστόσο, όπως υποστήριξε, η αναμέτρηση της Πέμπτης (8/03) δεν έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς χαρακτήρισε την Μέταλιστ εξαιρετική ομάδα, η οποία έχει επικίνδυνους ποδοσφαιριστές από τη μέση και μπροστά, όμως παρουσιάζει αμυντικά προβλήματα. Παράλληλα, τόνισε πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ελέγξει τη «μάχη» του κέντρου και να παρουσιαστεί συγκεντρωμένος και στις δύο αναμετρήσεις.

- Είχατε αγωνιστεί στο παιχνίδι των δύο ομάδων πριν από τρία χρόνια. Πόσο ίδιο και πόσο διαφορετικό είναι το συγκεκριμένο ματς;

«Δεν έχει καμία σχέση το ένα παιχνίδι με το άλλο. Είναι εντελώς διαφορετικό και οι ομάδες είναι διαφορετικές. Την Μέταλιστ την έχω δει δύο φορές μέχρι τώρα και χρειάζεται προσοχή, καθώς είναι εξαιρετική ομάδα. Βέβαια, όπως όλες οι ομάδες, έχει και προβλήματα. Αυτά θα τα επισημάνει ο προπονητής στους ποδοσφαιριστές, κατά την ανάλυση του παιχνιδιού και θα δει πού θα πρέπει να χτυπήσει και ποια στοιχεία πρέπει να εκμεταλλευτεί. Η Μέταλιστ φτάνει πολύ εύκολα στο γκολ. Είναι πολύ γρήγορη ομάδα από τη μέση και μπροστά και θέλει πολλή προσοχή. Δεν μπορεί να γίνει κάποια σύγκριση με την ομάδα που είχαμε αντιμετωπίσει εμείς».

- Όπως είπατε, έχετε δει την Μέταλιστ. Ποια είναι τα τρωτά της σημεία;

«Θεωρώ πως έχει κάποια αμυντικά προβλήματα. Έχει κάποιες αδυναμίες, όπως όλες οι ομάδες. Δεν υπάρχει καμία ομάδα που να είναι τέλεια σε όλους τους τομείς. Όλες έχουν δυνατά και αδύνατα σημεία. Η Μέταλιστ δημιουργεί εύκολα ευκαιρίες και έχει χάρισμα στο σκοράρισμα. Είναι επικίνδυνη ομάδα και η επίθεση είναι το δυνατό της σημείο».

- Θεωρείτε πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αλλάξει τακτική και να προσπαθήσει να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις;

«Όταν περιμένεις για κάτι, πολλές φορές χάνεις αυτό που ήθελες. Ο Ολυμπιακός πρέπει να αυξήσει τη διάρκειά του μέσα στο παιχνίδι. Έχει και ο Ολυμπιακός καλούς παίκτες, οι οποίοι είναι επικίνδυνοι. Αυτό που θα πρέπει να ελέγξει ο Ολυμπιακός είναι η μεσαία γραμμή και να λειτουργήσει καλά σε αυτόν τον τομέα. Αμυντικά είναι πολύ καλός. Απλώς θα πρέπει να μικρύνει τα «νεκρά» σημεία και να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες στη μεσαία γραμμή».

- Για ένα ακόμα παιχνίδι, μετά απ' αυτό της Μόσχας με την Ρουμπίν Καζάν, ο Ολυμπιακός θα κληθεί να δώσει έναν αγώνα σε χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτό μπορεί να τον επηρεάσει;

«Σίγουρα οι συνθήκες είναι καλύτερες από ό,τι ήταν στην Ρωσία. Εκεί οι καιρικές συνθήκες ήταν ακραίες, αλλά είδαμε ότι βγήκε σε καλό για τον Ολυμπιακό. Έκανε πολύ καλό παιχνίδι παρά τις δύσκολες συνθήκες. Και δεν ήταν μόνο το κρύο που είχε να αντιμετωπίσει, αλλά και το γεγονός πως αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε γήπεδο με πλαστικό χλοοτάπητα. Αλλά οι παίκτες του Ολυμπιακού στάθηκαν εξαιρετικά. Σίγουρα από πλευράς κρύου θα είναι λίγο καλύτερα. Νομίζω ότι ο αγωνιστικός χώρος τώρα θα είναι πιο βαρύς. Δεν γνωρίζω σε ποια κατάσταση είναι αυτή τη στιγμή ο χλοοτάπητας στο γήπεδο της Μέταλιστ. Πριν από 20 μέρες που παρακολούθησα εγώ την Μέταλιστ, δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση. Όμως και αυτό είναι στο πρόγραμμα και ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να το σκέφτεται, αφού μπορεί να αντεπεξέλθει».

- Πριν από τρία χρόνια, ο Ολυμπιακός είχε αγωνιστεί στο παλιό γήπεδο, ενώ τώρα η Μέταλιστ αγωνίζεται σε καινούριο, ενώ έχει πρόεδρο έναν «ισχυρό» επιχειρηματία…

«Τότε το παιχνίδι ήταν στο παλιό γήπεδο, ενώ τώρα έχουν κάνει ένα καινούριο. Τότε εμείς δεν είχαμε την ευκαιρία να δούμε την πόλη, η οποία είναι σε ανάπτυξη. Η Μέταλιστ έχει έναν πρόεδρο, ο οποίος έχει επενδύσει πάρα πολύ στην ομάδα και έχει κάνει πολύ ακριβές μεταγραφές. Αυτή τη στιγμή, η Μέταλιστ είναι σε ένα διαφορετικό επίπεδο όπως είναι η Σαχτάρ, αλλά και η Δυναμό Κιέβου. Δεν μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε κλασική ομάδα της Ουκρανίας και είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Τα τελευταία χρόνια είναι ανταγωνιστική χάρη στις επενδύσεις που κάνουν στις μεταγραφές. Οι περισσότερες έχουν πετύχει, καθώς τους έψαξαν πολύ και αυτό έφερε αποτέλεσμα. Δεν είναι τυχαίο πως στα ματς με την Σάλτσμπουργκ πήρε την πρόκριση πετυχαίνοντας 8 γκολ. Έχει καλούς ποδοσφαιριστές από τη μέση και μπροστά, οι οποίοι είναι σε καλή ηλικία, έχουν όρεξη να διακριθούν και το «ψάχνουν» μέσα από την ομάδα. Κι αυτό φαίνεται στην πορεία που κάνει η Μέταλιστ. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και πριν από κάποια χρόνια με την Σαχτάρ, η οποία έχει παραμείνει σε ανταγωνιστικό επίπεδο για μεγάλο διάστημα. Τώρα για την Μέταλιστ ίσως είναι η χημεία των ποδοσφαιριστών ή οι καλές μεταγραφές που έχει κάνει».

- Πολλοί αναφέρουν πως αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να προκριθεί σε βάρος της Μέταλιστ μπορεί να κοιτάει ακόμα και τον τελικό του Europa League. Όλο αυτό μήπως δεν κάνει και καλό στην ομάδα;

«Ακόμα είναι πολύ νωρίς να σκεφτούμε κάτι τέτοιο. Μακάρι να τα καταφέρει και να φτάσει στον τελικό. Ωστόσο, βλέπουμε πως στην διοργάνωση μετέχουν 4 με 5 ομάδες που είναι επιπέδου Champions League και είναι εξαιρετικές. Είναι ομάδες που θα μπορούσαν να διεκδικούν την είσοδό τους στα ημιτελικά και τα τελικά του Champions League, ωστόσο για διάφορους λόγους αποκλείστηκαν. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα τίποτα. Πολλοί θεωρούν πως μία από τις δύο Μάντσεστερ (σ.σ. Γιουνάιτεντ ή Σίτι), αλλά και μία από τις Βαλένθια και Ατλέτικο Μαδρίτης μπορούν να φτάσουν στον τελικό του Europa League. Βλέπουμε πως το επίπεδο στην διοργάνωση είναι υψηλό και πολλές φορές το βλέπουμε υποτιμητικά. Όμως, πώς γίνεται να βλέπεις μια διοργάνωση υποτιμητικά όταν είναι εκεί οι δύο Μάντσεστερ και οι ισπανικές ομάδες; Αυτό που πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός είναι να καταφέρει να αποκλείσει την Μέταλιστ. Θεωρώ ότι πρέπει να κοιτάει το Europa League βήμα βήμα».

- Πιστεύετε πως ο Ολυμπιακός έχει ήδη κάνει την υπέρβασή του στην Ευρώπη, άσχετα με τα αποτελέσματα στις αναμετρήσεις με την Μέταλιστ;

«Νομίζω πως μέχρι εδώ που έχει φτάσει ο Ολυμπιακός, ήταν αναμενόμενο με τις φετινές του εμφανίσεις. Υπήρχε μια ανησυχία στα παιχνίδια με την Ρουμπίν κυρίως για καιρικές συνθήκες. Παράλληλα, η Ρουμπίν είναι πολύ καλή ομάδα. Ο Ολυμπιακός έκανε καλό ματς στην Μόσχα και κατάφερε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, να προηγηθεί και σε μερικές στιγμές στάθηκε και τυχερός. Βέβαια, για να μπορέσεις να κάνεις κάτι καλό χρειάζεται και η τύχη. Σίγουρα, τώρα αντιμετωπίζει μία ομάδα εντελώς διαφορετική. Η Μέταλιστ είναι πολύ πιο γρήγορη και επικίνδυνη από την Ρουμπίν και έχει περισσότερες επιθετικές λύσεις. Για μένα δηλαδή, έτσι όπως την έχω δει, είναι πιο επικίνδυνη από την Ρουμπίν».

- Είναι πλεονέκτημα για τον Ολυμπιακό το γεγονός ότι θα αγωνιστεί κόντρα στην Μέταλιστ έχοντας αλλάξει η κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα;

«Το σίγουρο είναι ότι έχει καλή ψυχολογία μετά τα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Θεωρώ πως τον τελευταίο ένα με ενάμιση μήνα είναι σε καλή κατάσταση βρίσκεται μέσα στους στόχους του και σίγουρα αυτό θα τον βοηθήσει. Οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν την ψυχολογία με το μέρος τους, καθώς στο πρωτάθλημα έγινε ανατροπή και έτσι όπως πήγαιναν τα πράγματα, θεωρώ ότι ήταν θέμα χρόνου. Εκείνο που σίγουρα θεωρώ ότι πρέπει να βελτιώσει είναι να αυξήσει τη διάρκεια στο παιχνίδι του. Βλέπουμε πως το ένα ημίχρονο με το άλλο έχει μερικά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Βέβαια, δεν υπάρχει κίνδυνος για το ελληνικό πρωτάθλημα».

- Πιστεύετε πως πλέον ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

«Και οι δύο ομάδες έχουν ελπίδες για το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός εκεί που πήγαινε για ένα αποτέλεσμα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, μπορεί να πάει για δύο (σ.σ. την ισοπαλία και τη νίκη). Αυτό δεν είναι πολύ καλό σε μερικές περιπτώσεις. Είναι όπως όταν περιμένεις για κάτι και μπορείς να το χάσεις. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κάνει το παιχνίδι που μπορεί. Νομίζω ότι έτσι όπως πήγαινε το πρωτάθλημα ήταν θέμα χρόνου. Υπάρχουν πολλά κρίσιμα παιχνίδια και για τις δύο ομάδες μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός είναι πιο σταθερός, περισσότερο αποφασισμένος και φαίνεται ότι το θέλει περισσότερο. Ο Παναθηναϊκός βλέπουμε πως δεν μπορεί να βρει τις κατάλληλες λύσεις σε σχέση με τα προβλήματα που έχει και κάτι τέτοιο φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Όμως, θεωρώ πως ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα».

Διαβάστε ακόμα:

Τζεμπούρ: «Ένα γκολ, δώρο για τα γενέθλιά μου»

Μιραλάς: «Να τα δώσουμε όλα με τη Μέταλιστ»

Νινιάδης: «Φωτιές στην επίθεση η Μέταλιστ, αγνοεί την άμυνα»

Χολέμπας: «Θέλουμε να συνεχίσουμε το όνειρο»

Μαρκάνο: «Όπως στη Μόσχα»

Φέισα: «Έτοιμος να βοηθήσω ακόμη κι από την αρχή»

Η «ερυθρόλευκη» πτήση για το Χάρκοβο (video)

Λιτόφτσενκο: «Μοιάζει με ιταλική ομάδα ο Ολυμπιακός»




Παναθηναϊκός AKTOR: Συγκίνηση και περηφάνια - Η After Movie του «Παύλος Γιαννακόπουλος»
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγκίνηση και περηφάνια - Η After Movie του «Παύλος Γιαννακόπουλος»
Τώρα με την Προσφορά Εγγυημένης Απόδοσης* θα πάθεις Novibet!
Τώρα με την Προσφορά Εγγυημένης Απόδοσης* θα πάθεις Novibet!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ατομικό ο Μπράουν, εκτός ο Αντετοκούνμπο
Παναθηναϊκός AKTOR: Ατομικό ο Μπράουν, εκτός ο Αντετοκούνμπο
Η Κατερίνα Τσάβαλου στο ΟΠΑΠ Game Time: Η ΑΕΚ το τάκλιν σε συνάδελφο και το Όσκαρ που θα έκανε θυσία
Η Κατερίνα Τσάβαλου στο ΟΠΑΠ Game Time: Η ΑΕΚ το τάκλιν σε συνάδελφο και το Όσκαρ που θα έκανε θυσία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved