Γιουβέντους – Ολυμπιακός: Η πιο μεγάλη ώρα, είναι τώρα!

Γιουβέντους – Ολυμπιακός: Η πιο μεγάλη ώρα, είναι τώρα!

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στο Τορίνο από την πανίσχυρη Γιουβέντους (21:45, Onsports/Novasports 2) και ψάχνει τη νίκη – υπέρβαση που θα τον φέρει πιο κοντά στην πρόκριση στους «16» του Champions League.

Έτοιμος για την πιο μεγάλη φετινή του «μάχη» στο Champions League είναι ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να αφήσουν πίσω τους όλα όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα και να μπουν στο «Juventus Stadium» για να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω κόντρα στη «Μεγάλη Κυρία», έτσι ώστε να κάνουν βήμα πρόκρισης. Οι Πειραιώτες θα πρέπει να ξεχάσουν τη μέτρια εικόνα τους στην Ελλάδα, τον «θόρυβο» που γίνεται γύρω από τη διαιτησία του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης και να παρουσιάσουν πρόσωπο ανάλογο με της πρεμιέρας των ομίλων κόντρα στην Ατλέτικο ή με αυτό της προηγούμενης αγωνιστικής ενάντια στη «Γιούβε».

Άλλωστε, μπορεί η ομάδα του Μίτσελ σε δυο ονειρικές βραδιές να υπέταξε αμφότερες τις πανίσχυρες ομάδες στο «Γ. Καραϊσκάκης», όμως, τα πράγματα στο Τορίνο θα είναι διαφορετικά. Και σαφώς πιο δύσκολα. Ο Ολυμπιακός καλείται να κάνει ένα τέλειο ματς και να φτάσει στην πρώτη εκτός έδρας επιτυχία του φέτος στην Ευρώπη, αν έρθει θα είναι μόλις η 3η μακριά από το σπίτι του σε όλες τις διοργανώσεις στην τρέχουσα σεζόν. Στον Ολυμπιακό υπάρχει πίστη για το αποτέλεσμα, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν ξανά τη συμπαράσταση αρκετών οπαδών τους που έχουν ταξιδέψει μέχρι την Ιταλία για να βρεθούν δίπλα στην ομάδα. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως ως αρχηγός αποστολής του Ολυμπιακού έχει ταξιδέψει στο Τορίνο ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Χωρίς Ογκμπόνα και Ασαμόα

Με δύο απουσίες ολοκλήρωσε την προετοιμασία της η Γιουβέντους. Ο Μάσιμο Αλέγκρι προπόνησε τους ποδοσφαιριστές του, αλλά οι Ογκμπόνα και Ασαμόα ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα. Ωστόσο υπάρχει ένα μικρό ενδεχόμενο να μπουν στην αποστολή αμφότεροι. Πάντως πολύ δύσκολα θα ξεκινήσουν στην ενδεκάδα, στην αναμέτρηση με τους Πειραιώτες. Στο κέντρο της άμυνας, θα πάρει θέση αντί του Ογκμπόνα ο Κάσερες και στο αριστερό άκρο ο Περέιρα σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Έτσι, όλα δείχνουν πως στο 3-5-2 του Αλέγκρι κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Μπουφόν, με τους Μπονούτσι, Κιελίνι και Κάσερες να είναι στην τριάδα της άμυνας. Στο δεξί άκρο θα είναι ο Λιχστάινερ, ενώ στο αριστερό ο Περέιρα με τους Βιντάλ, Πίρλο και Μαρκίζιο να είναι στην τριάδα του άξονα της μεσαίας γραμμής. Στην επίθεση το δίδυμο θα απαρτίζεται από τους Τέβες και Γιορέντε.

Με Φουστέρ ο Μίτσελ

Ελάχιστα είναι τα αγωνιστικά προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει ο Μίτσελ για την προετοιμασία του Ολυμπιακού ενόψει Γιουβέντους. Ο Ισπανός προπονητής δεν υπολογίζει μόνο στον τραυματία Μπενίτες κι έχει εκλέξει από την Κυριακή την αποστολή η οποία έχει ταξιδέψει στο Τορίνο για το μεγάλο παιχνίδι. Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», προσανατολίζεται στο να παρατάξει το σχήμα που του έχει αποφέρει τις επιτυχίες ως τώρα στο Champions League, αφήνοντας στον πάγκο τον Αφελάι και βάζοντας στο ματς εξαρχής τον Φουστέρ ο οποίος δείχνει σε καλύτερη κατάσταση.

Συνεπώς, στο 4-2-3-1 του Ολυμπιακού, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Ρομπέρτο. Στην τετράδα της άμυνας θα πάρουν θέσεις από αριστερά προς τα δεξιά οι Μαζουακού, Αμπιντάλ, Μποτία και Ελαμπντελαουί, ενώ αμυντικά χαφ θα είναι οι Μιλιβόγεβιτς και μανι΄της. Ρόλο οργανωτή θα πάρει ξανά ο Τσόρι Ντομίνγκεζ, ενώ στο αριστερό άκρο θα είναι ο Φουστέρ, στο δεξί ο Κασάμι και στην κορυφή της επίθεσης ο Κώστας Μήτρογλου.

Αγγλική «σφυρίχτρα», «ερυθρόλευκος» πυρήνας στο Τορίνο

Στον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Γιουβέντους, ορίστηκε διαιτητής ο Μάρτιν Άτκινσον από την Αγγλία. Ο 43χρονος είχε διευθύνει άλλη μια φορά κατά το παρελθόν, αγώνα του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα, είχε σφυρίξει τον αγώνα με τη Σερίφ Τιρασπόλ, για τα play off του Champions League το 2009. Βοηθοί του Άτκινσον θα είναι οι Μάικλ Μάλαρκι και Ντάρεν Καν. Βοηθοί γραμμής θα είναι οι Άντονι Τέιλορ και Κέβιν Φρεντ, ενώ τέταρτος ο Στίβεν Τσάιλντ.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός δεν θα είναι μόνος του στο Τορίνο. Οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν στο πλευρό τους περισσότερους από 2000 οπαδούς τους που έχουν προμηθευτεί εισιτήρια και θα βρεθούν στο γήπεδο της Γιουβέντους. Στους Πειραιώτες υπάρχει πίστη για θετικό αποτέλεσμα και φυσικά για πολύ καλύτερη εμφάνιση από τις τελευταίες της ομάδας στις εγχώριες υποχρεώσεις της. Άλλωστε, κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο και ζωτικής σημασίας έτσι ώστε να μπορέσει ο Ολυμπιακός να αποσπάσει το θετικό αποτέλεσμα.



ΝΒΑ: Τα πρώτα λεπτά του Μπρόνι Τζέιμς με τους Λέικερς
ΝΒΑ: Τα πρώτα λεπτά του Μπρόνι Τζέιμς με τους Λέικερς
Euro 2024: Στα αποδυτήρια της Τουρκίας ο Ερντογάν μετά τον αποκλεισμό (vids)
Euro 2024: Στα αποδυτήρια της Τουρκίας ο Ερντογάν μετά τον αποκλεισμό (vids)
Μεταγραφές, Άρης: Ανακοινώθηκε από τη Σενεγάλη ο Ντιαντί στους «κίτρινους»
Μεταγραφές, Άρης: Ανακοινώθηκε από τη Σενεγάλη ο Ντιαντί στους «κίτρινους»
Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Θα ήταν τιμή να είμαι σημαιοφόρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες»
Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Θα ήταν τιμή να είμαι σημαιοφόρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved