Εγκλωβισμένος στην μιζέρια του

Εγκλωβισμένος στην μιζέρια του

Ομάδα και κόσμος έχουν φτάσει στα.. όρια τους

Ο ΠΑΟΚ παραμένει εγκλωβισμένος στην μιζέρια του και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ αν δεν αρχίζει να παίρνει τίτλους.

Μπορούμε να γράφουμε χιλιάδες λέξεις, να λέμε διάφορα, να φωνάζουμε για το τι φταίει, ο καθένας να τα ρίχνει και σε άλλον, να αναρωτιόμαστε γιατί η γκρίνια, η μιζέρια και πολλές φορές η κακία που βγάζει το περιβάλλον της ομάδας είναι τόσο μεγάλη όμως αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Και είναι απόλυτα λογικό. Ο ΠΑΟΚ έχει να κατακτήσει πρωτάθλημα 31 χρόνια και Κύπελλο 13. Champions League δεν έχει παίξει ποτέ.

Αν συνεχίσει να μην κερδίζει τίποτα μετά την μιζέρια, θα έρθει η απόλυτη αδιαφορία και θα είναι ότι χειρότερο για τον ιστορικό σύλλογο. Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα με απίστευτη δυναμική λόγω του κόσμου του. Μπορεί να μην είναι οι ΠΑΟΚτσήδες σε αριθμό, όσοι οι Ολυμπιακοί όμως η διαφορά με όλους τους άλλους, είναι πως το μεγαλύτερο ποσοστό που δηλώνει ΠΑΟΚ ασχολείται με την ομάδα και οι περισσότεροι φανατικά.

Αυτό έκανε τον ΠΑΟΚ ξεχωριστό, όχι οι τίτλοι του. Όμως κάθε περίοδο υπήρξε κάτι που κράταγε ζεστούς τους φιλάθλους του Δικεφάλου. Την δεκαετία του 70 ήταν και οι κατακτήσεις και η ομαδάρα που είχε δημιουργηθεί. Το 80-90 το πρωτάθλημα και οι ομαδάρες του μπάσκετ με τους ευρωπαϊκούς τίτλους. Αρχές του 2000 τα δύο Κύπελλα και στη συνέχεια η εποχή του Ζαγοράκη που όλοι συσπειρώθηκαν δίπλα του και ο ΠΑΟΚ κατάφερε να γίνει δεύτερη δύναμη στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να έχει δυνατές παρουσίες στην Ευρώπη. Το άδοξο τέλος χωρίς τίτλους της εποχής Ζαγοράκη και ενώ ο κόσμος έδωσε το "είναι" του για το όραμα που του παρουσιάστηκε (και κομμάτι του το έζησε κι όλας) έφερε την απογοήτευση. Η έλευση του Ιβάν Σαββίδη ενθουσίασε τους ΠΑΟΚτσήδες που περίμεναν πως τα εκατομμύρια θα φέρουν άμεσα αποτελέσματα και θα ζήσει η ομάδα ότι το 2008-2010 και ακόμα περισσότερα. Ωστόσο αυτό δεν συνέβη ακόμη. Ο Ιβάν Σαββίδης έκανε λάθη τα πρώτα χρόνια αφού δεν ήξερε που είχε έρθει αλλά και ποιον να εμπιστευτεί, ενώ βρήκε στην Τούμπα καμένη γη με όλη την ασπρόμαυρη οικογένεια να είναι διχασμένη και σε πόλεμο.

Η ομάδα έχασε πολύτιμο χρόνο και ο μεγάλος ενθουσιασμός γρήγορα έφερε μεγάλη απογοήτευση. Όπως μπορεί εύκολα να παρατηρήσει κανείς, δεν υπάρχει πλέον καμία υπομονή από τους φιλάθλους που φαίνεται πως βρίσκονται στα όρια από την γκρίνια να πάνε στην αδιαφορία. Δυστυχώς για τον Βλάνταν Ίβιτς αυτή η χρονιά με τους Παναθηναϊκό και ΑΕΚ να έχουν τις χειρότερες ομάδες της ιστορίας τους, είναι μάλλον το τελευταίο όριο της υπομονής του κόσμου. Γράφω δυστυχώς διότι ο Ίβιτς έχει να διαχειριστεί μία νέα ομάδα και είναι αναγκασμένος (λόγω του κλίματος που υπάρχει και έχει δημιουργηθεί για τους λόγους που ανέφερα) να πετύχει ΣΗΜΕΡΑ! Αυτό όμως δεν είναι τόσο εύκολο να συμβεί. Μέσα λοιπόν σε όλο αυτόν τον αρνητισμό του κόσμου του ΠΑΟΚ, έρχονται και οι εξωτερικοί εχθροί να χτυπήσουν ακόμα πιο πολύ τον ΠΑΟΚ αφού ότι περνούν εσκεμμένα στον Τύπο, το δέχονται οι πληγωμένοι από τον Δικέφαλο οπαδοί... αμάσητο. Το κλίμα λοιπόν είναι βαρύ και πολύ πιεστικό και αμφιβάλλω αν μία νέα ομάδα καταφέρει να αντεπεξέλθει.

Η μόνη λύση που βλέπω είναι μία: Να δώσει πολλά χρήματα για να φέρει δύο παικταράδες ο Ιβαν Σαββίδης τον χειμώνα και να αποφασίσει από τώρα να δώσει στον προπονητή, τους βοηθούς του και τον αθλητικό διευθυντή που έχτισαν αυτή την ομάδα, το χρίσμα και για τη νέα σεζόν. Και να το κάνει και δημόσια. Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα της φετινής χρονιάς. Διότι το ράβε ξήλωνε έχει αποδειχθεί καταστροφικό.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Euroleague: Σφυρίζουν το Game 4 του Παναθηναϊκού AKTOR οι διαιτητές του Game 3 του Ολυμπιακού
Euroleague: Σφυρίζουν το Game 4 του Παναθηναϊκού AKTOR οι διαιτητές του Game 3 του Ολυμπιακού
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Στόχος μας είναι να κερδίσουμε»
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Στόχος μας είναι να κερδίσουμε»
Euroleague: Η απάντηση για τις διαιτησίες στα Game 3 των Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
Euroleague: Η απάντηση για τις διαιτησίες στα Game 3 των Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
ΑΕΚ: Ο Ζίνι υποβλήθηκε σε επέμβαση στους κοιλιακούς
ΑΕΚ: Ο Ζίνι υποβλήθηκε σε επέμβαση στους κοιλιακούς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved