Ντάλας Μάβερικς: Προπονήθηκε ο Νοβίτσκι!
Για πρώτη φορά μετά από την επέμβαση στο δεξί γόνατο, ο Ντιρκ Νοβίτσκι προπονήθηκε χωρίς περιορισμούς υπό τις οδηγίες του Ρικ Καρλάιλ, κόουτς των Ντάλας Μάβερικς.
Την Τετάρτη (19/12), ο 34χρονος φόργουορντ έδωσε το παρών στις εγκαταστάσεις των «μαβς» και δούλεψε με τους συμπαίκτες του, καθώς εγκρίθηκε ολοκληρωμένη παρουσία του στις ομαδικές ασκήσεις του Καρλάιλ. Θυμίζουμε πως στις 19 Οκτωβρίου υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση. Έκτοτε έχει προπονηθεί αποκλειστικά σε ατομικό επίπεδο. Μάλιστα καταγράφηκε καθυστέρηση αναφορικά με τις αρχικές ιατρικές εκτιμήσεις για την επιστροφή του.
Δεν έχει καθοριστεί ακόμα συγκεκριμένη ημερομηνία επανεμφάνισης του Νοβίτσκι στα παρκέ, αλλά θεωρείται δεδομένο πως δεν θα αγωνιστεί αύριο (21/12, 04:30) κόντρα στους Μαϊάμι Χιτ. Ακολουθούν εκτός έδρας ματς με Μέμφις Γκρίζλις (22/12, 03:00), Σαν Αντόνιο Σπερς (24/12, 02:00) και Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (28/12, 03:00), στα οποία δεν αποκλείεται να συμμετάσχει ο Γερμανός διεθνής. «Θα δούμε πως θα πάει. Ίσως είμαι έτοιμος μετά από τα Χριστούγεννα» δήλωσε ο ίδιος ύστερα από την προπόνηση.
Απαιτείται, πάντως, προσοχή στην επαναφορά του 11-φορές All Star. Ουδέποτε, άλλωστε, απουσίασε σε περισσότερα από εννέα αγώνες εντός μίας σεζόν. Επίσης, ο Νοβίτσκι είναι πλέον 34 ετών. Όπως και να έχει, η επιστροφή του θα ανεβάσει κατά ένα επίπεδο τους Μάβερικς, όποτε σημειωθεί.