Χαλβατζάκης: «Σημαντικά βήματα μπροστά»

Χαλβατζάκης: «Σημαντικά βήματα μπροστά»

Ανοδική πορεία έχει το ελληνικό μπάσκετ, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου των προπονητών των ομάδων του πρωταθλήματος ενόψει της νέας σεζόν.

«Καλησπέρα σας! Παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων έχουμε κάνει μικρά αλλά σημαντικά βήματα προς τα μπροστά. Αισθάνομαι σιγά σιγά να ανακτά την αίγλη του το άθλημα.

Μέτρησα πάνω από 85-90 φιλικά παιχνίδια σε έναν μήνα, πρωτόγνωρο φαινόμενο, που μας δίνει την αίσθηση πως το φετινό πρωτάθλημα θα είναι ακόμα πιο καλό από το περσινό, τόσο αγωνιστικά καθώς όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί όσο και σε διοικητικό και οργανωτικό επίπεδο. Μας ενδιαφέρει οι ελληνικές ομάδες να έχουν θετικό πρόσημο στο εξωτερικό και θεωρώ θα τα πάνε καλά Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός.

Τα γήπεδα ήδη με μεγάλη προσπάθεια και συνεργασία δεν έχουν ανακατασκευαστεί, αλλά παίρνουν σιγά σιγά καλύτερη μορφή, ενώ έχει ήδη ανέβει και το καινούριο site του ΕΣΑΚΕ. Πάνω από όλα να έχουμε όλοι την υγεία μας, αυτό θέλω να ευχηθώ, αλλά θα ήθελα να σταθώ στο κομβικό θέμα της βίας. Δεν θα ήθελα να κάνω πάλι ευχές, πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε στη σωστή κατεύθυνση για να εξαλειφθεί το φαινόμενο. Η πολιτεία έχει αποδείξει πως το θέλει. Αυτό που ζητάω εγώ είναι η πολιτεία να παρέμβει με τον ίδιο τρόπο στη βία στα γήπεδα, όπως σε άλλα θέματα.

Οι Έλληνες προπονητές και ο Νέναντ, που είναι σαν Έλληνας, δίνουν άλλο τόνο στο πρωτάθλημα. Βλέπουμε να βγαίνουν και καινούρια πρόσωπα, παίκτες. Καλώ όλους να στηρίξουν το άθλημα, ο ΕΣΑΚΕ είναι ανοιχτός σε κάθε παρατήρηση ή πρόταση, όλοι είμαστε μια οικογένεια όσες διαφορές κι αν έχουμε. Καλό πρωτάθλημα, καλή αρχή κι όχι βία στα γήπεδα», ήταν τα λόγια του Χαλβατζάκη.



Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (19/04) - «Σεντόνι με σχέδιο» στον Ολυμπιακό
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (19/04) - «Σεντόνι με σχέδιο» στον Ολυμπιακό
Η Εθνική Ελλάδος διεκδικεί τον τελικό κόντρα σε έναν Έλληνα!
Η Εθνική Ελλάδος διεκδικεί τον τελικό κόντρα σε έναν Έλληνα!
Πένθος στο Μάντσεστερ: Πέθανε πρώην παίκτης της Γιουνάιτεντ μόλις στα 36 του χρόνια
Πένθος στο Μάντσεστερ: Πέθανε πρώην παίκτης της Γιουνάιτεντ μόλις στα 36 του χρόνια
Το παιδί από την «Έκτη Αίσθηση» συνελήφθη για ναρκωτικά - Τσακώθηκε με αστυνομικούς
Το παιδί από την «Έκτη Αίσθηση» συνελήφθη για ναρκωτικά - Τσακώθηκε με αστυνομικούς
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved