Βενέρης: «Δεν είναι ανέφικτο το πλάνο μας»

Βενέρης: «Δεν είναι ανέφικτο το πλάνο μας»

Ο αρχιτέκτονας που ανέλαβε και παρουσίασε τη μελέτη του Παναθηναϊκού Κινήματος για νέο γήπεδο στη Λεωφόρο, υποστήριξε σε δηλώσεις του πως το εγχείρημά του μόνο ανέφικτο δεν χαρακτηρίζεται.

Στον ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ Fm μίλησε ο Κίμωνας Βενέρης και τόνισε πως το θέμα της κατασκευής νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο είναι καθαρά θέμα βούλησης, μετά και την παρουσίαση του αναλυτικού πλάνου από πλευράς ΠΑΝΚΙ. Ο αρχιτέκτονας που δημιούργησε το πλάνο το οποίο είδατε χθες να παρουσιάζεται, ζωντανά από το Onsports TV, τόνισε πως έχει προσεχθεί η παραμικρή λεπτομέρεια έτσι ώστε να καταφέρει κάποια στιγμή το «τριφύλλι» να αποκτήσει το γήπεδο που του αρμόζει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε;

-Το αν είναι ρεαλιστικό το έργο:

«Νομίζω ότι προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε κάτι που αρμόζει στο μέγεθος του Παναθηναϊκού. Όπως αναλύσαμε και χθες, είναι ένα έργο απόλυτα πραγματοποιήσιμο. Έχουμε εξετάσει όλες τις παραμέτρους. Είμαστε πιο κάτω από τον συντελεστή δόμησης. Είναι κάτι αυτονόητο που θα μπορούσε να έχει γίνει εδώ και χρόνια. Είναι καθαρά θέμα βούλησης. Πρέπει, επιτέλους, αυτός ο σύλλογος να αποκτήσει το γήπεδο στο σπίτι του. Εκεί που ανήκει».

-Την απαλλοτρίωση:

«Όπως είπα και χθες, υπάρχει όμορη έκταση 14,5 στρεμμάτων. Είναι η πιο απλή λύση, καθώς μπορούν μα μεταφερθούν άμεσα τα σχολεία. εμείς προτείναμε αναμόρφωση όλης της περιοχής. Αυτό αποτελεί πάγια θέση μας. Είναι μια γενικότερη αναμόρφωση της περιοχής».

-Τον τρόπο κατασκευής όπως το «Σαν Μαμές»:

«Μόνο όσον αφορά τον τρόπο κατασκευής, γιατί έτσι μπορούμε να κατοχυρώσουμε το έργο. Το οικόπεδο παρόμοιο και εκεί. Αυτοί κατασκεύασαν το μισό του γηπέδου αρχικά. Έτσι κατοχυρώνουμε το έργο και δεν μπλέκουμε σε περιπέτειες, όπως η ΑΕΚ παλαιότερα».

-Τη χρηματοδότηση:

«Ο Παναθηναϊκός έχει επιχειρηματίες που θα μπορούσαν να το κάνουν. Αλλά εμείς παρουσιάσαμε τρία πλάνα χθες. Στη σημερινή εποχή, ειδικά, θεωρώ ότι η κατασκευή μας θα μπορούσε να γίνει με χαμηλότερα κόστη. Δεν το θεωρώ, λοιπόν, ανέφικτο. Είναι θέμα απόφασης. Με τον προσδοκία της απόσβεσης, οι επιχειρηματίες μπορούν να επενδύσουν. Έγιναν μελέτες το γήπεδο και σήμερα που μιλάμε θα μπορούσε να έχει τζίρο κοντά στα 30 εκατ. ευρώ. Από εισιτήρια εμπορικές χρήσεις κτλ».

-Τη στάση του επίσημου Παναθηναϊκού:

«Με τον Ερασιτέχνη έχουμε μια πολύ καλή επαφή, όπως και με την ΠΑΕ. Από εκεί και πέρα το μέλλον θα δείξει. Θα δούμε…»



ΠΑΟΚ: Πανέτοιμος για τη μεγάλη πρόκληση κόντρα στη Σολέ
ΠΑΟΚ: Πανέτοιμος για τη μεγάλη πρόκληση κόντρα στη Σολέ
AEK: Ο Μάριος Ηλιόπουλος μοιράζει απευθείας στις Ενώσεις το 1.500.000 ευρώ – Η επιστολή προς την ΕΠΟ
AEK: Ο Μάριος Ηλιόπουλος μοιράζει απευθείας στις Ενώσεις το 1.500.000 ευρώ – Η επιστολή προς την ΕΠΟ
Ολυμπιακός: «Κατηφόρα» - Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων (26/03)
Ολυμπιακός: «Κατηφόρα» - Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων (26/03)
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (26/03): Με Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός AKTOR
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (26/03): Με Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός AKTOR
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved