Έπαθε… κι έμαθε ο ΠΑΟΚ, 4-1 τον Πανιώνιο (photos)
Άνετη επιστροφή στις νίκες για τον ΠΑΟΚ που επικράτησε 4-1 του Πανιωνίου στην Τούμπα, έχοντας… πάρει το μάθημα της προηγούμενης αγωνιστικής, με τον Μίροσλαβ Στοχ να είναι σε μεγάλα κέφια και να σκοράρει δυο φορές, ενώ άνοιξαν… λογαριασμό Σαλπιγγίδης και Κίτσιου – Ο Αραβίδης το γκολ του Ιστορικού
Διπλή μπορεί να χαρακτηριστεί η νίκη του ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου. Κυρίως γιατί ο «δικέφαλος του Βορρά» πήρε τους τρεις βαθμούς, κάνοντας το απόλυτο στα δυο πρώτα ματς στην Τούμπα, αλλά και γιατί «νίκησε» στο ψυχολογικό κομμάτι τον εαυτό του. Οι παίκτες του Χουμπ Στέφενς έδειξαν εξαιρετικά σημάδια αντίδρασης, αφήνοντας πίσω τους τις αναμετρήσεις με τη Σάλκε και τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Champions League, ενώ έδειξαν να έχουν… μάθει από τα λάθη στο Αγρίνιο και μετά την ήττα-σοκ από τον Παναιτωλικό επέστρεψαν στα τρίποντα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Ο Πανιώνιος από την πλευρά του, φάνηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα να… φοβάται παραπάνω από όσο έπρεπε το παιχνίδι και να έχει μείνει στον θρίαμβο της περασμένης αγωνιστικής επί του Παναθηναϊκού. Έτσι, ο Μίροσλαβ Στοχ ανέλαβε δράση κι έκανε… ότι ήθελε από τη μέση και μπροστά, δημιουργώντας φάσεις, σκοράροντας δυο φορές και δείχνοντας πως έχει πάρει πολύ σοβαρά το ρόλο του στην προσπάθεια που κάνουν οι Θεσσαλονικείς να αλλάξουν εντελώς επίπεδο και να γίνουν ισότιμοι διεκδικητές του τίτλου.
Συμπαραστάτες του Σλοβάκου βέβαια ήταν κι αρκετοί ακόμα έμπειροι άσοι του ΠΑΟΚ, όπως ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης που… αφηνιάζει όταν βλέπει «κυανέρυθρα» αφού σήμερα πέτυχε το έκτο του γκολ κατά του Ιστορικού, αλλά και το «νέο αίμα», όπως ο Στέλιος Κίτσιου που πέτυχε το πρώτο του γκολ με τον ΠΑΟΚ αλλά κι ο Σωτήρης Νίνης που είδε τη νέα του ομάδα από τα επίσημα της Τούμπας…
Η… παράδοση του «Σάλπι»
Με το ξεκίνημα του παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ πήρε τα ηνία και προσπάθησε να πιέσει τον Πανιώνιο. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο είχαν καλή αντίδραση, σε δυο περιπτώσεις έφτασαν κοντά στο γκολ αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του περίμενε αρκετά πράγματα από τον ορεξάτο Στοχ, ο Αθανασιάδης είχε περιοριστεί όμως από τους αμυντικούς του Παντελή και έτσι τη λύση έδωσε ο… συνήθης ύποπτος στα ματς με τον Ιστορικό, Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Στο 31’ ο αρχηγός του «δικεφάλου του Βορρά» βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα και έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ, προβάδισμα που διατηρήθηκε ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Εμπνεύσεις από Στοχ και… Δελφάκη
Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι πιεστικός κι ο Πανιώνιος να τον περιμένει. Έτσι, στο 54’ μια απίθανη έμπνευση του Μίροσλαβ Στοχ έφερε ένα πανέμορφο γκολ για τους Θεσσαλονικείς και το 2-0 στην Τούμπα έδειχνε πως οι τρεις βαθμοί θα μπουν στο… σακούλι της ομάδας του Στέφενς. Το τρίτο γκολ, με τον νεαρό Κίτσιου στο 76’, μετέτρεπε τα επόμενα λεπτά σε τυπική διαδικασία αλλά ο ρέφερι Δελφάκης… είχε διαφορετική άποψη!
Στο 80’ σε μια φάση που η μπάλα χτυπά καθαρά στο πόδι του Σαλπιγγίδη μέσα στην περιοχή του Χακόμπο, καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Πανιωνίου. Ο Αραβίδης εκτέλεσε εύστοχα στο 81’ και έκανε το 3-1, αλλά η επιστροφή του Πανιωνίου στο ματς ήταν πρόσκαιρη. Ο ρέφερι από την Αρκαδία στο 83’ είδε σωστά την ανατροπή του Στοχ από τον Κούρντι, όμως, έδωσε πέναλτι στον ΠΑΟΚ ενώ η παράβαση έγινε εκτός περιοχής. Ισοφάριση στα λάθη, ισοφάριση και στα… πέναλτι, με τον Σλοβάκο να μην αστοχεί στο 84’ και να διαμορφώνει το τελικό 4-1 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς της Τούμπας.
Το τελευταίο σφύριγμα, βρήκε τον ΠΑΟΚ να έχει πλέον 6 βαθμούς και να ισοβαθμεί με Ολυμπιακό και Καλλονή, με τους «ερυθρόλευκους» να δοκιμάζονται αυτή την ώρα στη Λιβαδειά. Ο Πανιώνιος από την πλευρά του, γνώρισε την πρώτη του φετινή ήττα στο πρωτάθλημα κι έμεινε στους 4 βαθμούς.
ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Σκόνδρας, Κίτσιου (89' Κωνσταντινίδης), Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Κάτσε, Λούκας, Στοχ, Σαλπιγγίδης (87' Βούκιτς), Αθανασιάδης (79' Νέτσιντ)
Πανιώνιος (Νίκος Παντελής): Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Κούρος, Λαμπρόπουλος, Παντίδος, Μενδρινός, Μητρόπουλος (84' Ριβέρο), Καλτσάς (72' Λάζνκι), Κολοβός, Ντούνης (58' Καμπάνταης), Αραβίδης
Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης
{coveritlive}f86e8865da{/coveritlive}