Μυροφορίδης: «Νίκες για την παραμονή»

Μυροφορίδης: «Νίκες για την παραμονή»

Ο τεχνικός διευθυντής του Απόλλωνα Σμύρνης, Παύλος Μυροφορίδης, υποστήριξε πως στόχος της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» είναι να παραμείνει στη Super League, στην πρώτη χρονιά της επιστροφής της στη μεγάλη κατηγορία μετά από 13 χρόνια.

Στην εφημερίδα «Goal» μίλησε ο Παύλος Μυροφορίδης κι αναφέρθηκε στον σχεδιασμό αλλά και στους στόχους του Απόλλωνα Σμύρνης για τη νέα σεζόν. Όπως τόνισε ο τεχνικός διευθυντής της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» υποστήριξε πως η ομάδα του έχει στόχο τις νίκες, έτσι ώστε να καταφέρει να εξασφαλίσει όσο το δυνατό πιο γρήγορα την παραμονή της στη Super League.

Αναλυτικά όσα είπε:

Με ποιο γνώμονα έγινε η στελέχωση του ρόστερ;

«Η τακτική ήταν συγκεκριμένη. Θέλαμε παίκτες είτε ξένους είτε Έλληνες με πείρα από τη Σούπερ Λιγκ, όχι απαραίτητα μεγάλους σε ηλικία, αλλά με ποιότητα να σταθούν στην κατηγορία. Ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα έχουν ταυτόχρονα τη... δίψα να κατακτήσουν καινούρια πράγματα στην καριέρα τους και να θέλουν να αποδείξουν ότι υπάρχουν στο χώρο.

Δώσαμε, επίσης, μεγάλη βάση στο ελληνικό στοιχείο. Στο τέλος θα φανεί αν είχαμε δίκιο, αν και θεωρώ από τώρα ότι είχαμε και πως οι επιλογές που κάναμε θα βοηθήσουν ουσιαστικά. Έχω μεγάλη πίστη στις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών μας και το ταλέντο τους και στο τέλος οι ίδιοι θα δικαιώσουν τους εαυτούς τους και τις προσπάθειές τους».

Στην άποψη ότι ο Απόλλων έπρεπε να κρατήσει τον περσινό βασικό κορμό τι απαντάτε;

«Αλλάζεις κάτι όταν πιστεύεις ότι ο παίκτης που θα έρθει θα είναι κάτι καλύτερο από αυτόν που φεύγει. Και πέρυσι τον Ιανουάριο αλλάξαμε κατά 50% το ρόστερ και κάποιοι μας κατηγόρησαν ότι διαλύσαμε την ομάδα. Το αποτέλεσμα, όμως, μας δικαίωσε. Ο φετινός σχεδιασμός έγινε με γνώμονα το καλό της ομάδας και με ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν και να πετύχουν το στόχο που είναι η παραμονή και αυτό δεν πρέπει να φεύγει από το μυαλό μας ποτέ».

Η συνοχή, πάντως, δεν μπορεί να έρθει με το... καλημέρα.

«Όλοι θεωροιύν ότι σε μια ημέρα μπορείς να κατακτήσεις τα πάντα. Όντως, η συνοχή θέλει χρόνο, αλλά θα έρθει από τη στιγμή που υπάρχει η διάθεση και η ποιότητα. Και σύντομα. Αυτό, όμως, που πρέπει να φύγει από το μυαλό όλων είναι ότι εκείνο που κατάφερε στις μικρές κατηγορίες ο Απόλλων, δηλαδή να κερδίζει 4-5 παιχνίδια στη σειρά ή να παραμένει για 13 ματς αήττητος (όπως πέρυσι), δεν μπορεί να συμβεί μοιραία φέτος.

Το πρωτάθλημα είναι ένας... μαραθώνιος και στον μαραθώνιο πρέπει να έχεις αντοχή για να τα καταφέρεις. Εμείς έχουμε δυνάμεις, αντοχή και θα τα καταφέρουμε. Αρκεί να είμαστε όλοι μαζί, να έχουμε ομοψυχία, να είμαστε ενωμένοι, ψύχραιμοι και συγκεντρωμένοι».

Ο Απόλλων έψαχνε καθαρόαιμο «δεκάρι», αλλά δεν πήρε...

«Η ομάδα δεν πάσχει ούτε από ''δεκάρια'' ούτε από κάτι άλλο. Έχουμε το κατάλληλο υλικό για να ανταπεξέλθουμε στην κατηγορία. Με υπομονή και ηρεμία και πίστη στους παίκτες μας θα πετύχουμε γρήγορα».

Το σχόλιό σας για τον «πρωτάρη» στη Σούπερ Λιγκ Αλέκο Βοσνιάδη;

«Είναι καθαρός προπονητής και ήρεμος άνθρωπος. Έχει τις δυνατότητες να καταξιωθεί στον χώρο και δίνει κι αυτός τη δική του μάχη με την ομάδα μας».

Η ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα έφερε ανησυχία...

«Δεν πρέπει να ανησυχεί κανείς. Ο κόσμος πρέπει να είναι ήρεμος. Σίγουρα η ήττα θα έρθει, όπως θα έρθουν κι άλλες. Αυτό που προβλημάτισε την περασμένη Κυριακή ήταν η κακή εμφάνιση. Δεν ήταν ο ΠΑΣ καλύτερος, ήμασταν εμείς πολύ κακοί και κάναμε την ομάδα των Ιωαννίνων να φαίνεται πέντε κλάσεις ανώτερη. Αλλά για να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση, θεωρώ ότι ήταν τυχαία η τόσο κακή εικόνα μας.

Δεν πιστεύω ότι θα εμφανιστούμε ξανά τόσο άνευροι στην πορεία του πρωταθλήματος. Πρέπει, όμως, και ο κόσμος να καταλάβει ότι υπάρχουν διαφορές στις δυο κατηγορίες. Οι ήττες θα έρθουν, μπορεί και συνεχόμενες, το ζητούμενο όμως είναι να κάνουμε εμείς τις νίκες που χρειάζονται για να παραμείνουμε. Και θα τις κάνουμε. Να είστε σίγουροι. Απλώς, οι φίλαθλοι θα πρέπει να κάνουν υπομονή».

Αρκετοί Απολλωνιστές αναρωτήθηκαν: «Γιατί να μην έχουμε κι εμείς έναν Τσάβες;».

«Κάθε ομάδα έχει τους δικούς της παίκτες και τα Γιάννενα την ευτυχία να έχουν έναν σαν τον Τσάβες. Κι οι δικοί μας, όμως έχουν ταλέντο και θα οδηγήσουν τον Απόλλωνα εκεί που θέλουμε».

Ακολουθεί, τέλος, ένα ακόμη πολύ δύσκολο ματς. Με τον Αστέρα στην Τρίπολη την Κυριακή...

«Είναι η τρίτη ή τέταρτη δύναμη στην Ελλάδα. Ό,τι και να λέμε, θα είμαστε τυφλοί αν δεν το βλέπουμε. Θεωρώ, πάντως, καλό για εμάς ότι δίνουμε αυτό το ματς μετά από τόσο κακή εμφάνιση στα Γιάννενα. Η ομάδα μας θα πάει στην Τρίπολη για να δείξει κάτι τελείως διαφορετικό».



Μεταγραφές, ΑΕΚ: Συμφωνία με Κυριακόπουλο - Ξεκινά η ελληνοποίηση του ρόστερ
Μεταγραφές, ΑΕΚ: Συμφωνία με Κυριακόπουλο - Ξεκινά η ελληνοποίηση του ρόστερ
Euroleague, Αναντολού Εφές - Παναθηναϊκός AKTOR: Αταμάν - «Θα πάμε να νικήσουμε τα δύο παιχνίδια»
Euroleague, Αναντολού Εφές - Παναθηναϊκός AKTOR: Αταμάν - «Θα πάμε να νικήσουμε τα δύο παιχνίδια»
Αναντολού Εφές - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι διαιτητές του Game 3 στην Κωνσταντινούπολη
Αναντολού Εφές - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι διαιτητές του Game 3 στην Κωνσταντινούπολη
Euroleague, Οσμάν: «Πάμε να νικήσουμε και τα δύο παιχνίδια»
Euroleague, Οσμάν: «Πάμε να νικήσουμε και τα δύο παιχνίδια»
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved