Παναθηναϊκός: Ευρώπη με… Μπεργκ
Στο «τριφύλλι» έχουν ηδη αρχίσει να εκπονούν πλάνο για τη συμμετοχή της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και «τρέχουν» τα μεταγραφικά ζητήματα για να «κλείσουν» όσο πιο γρήγορα γίνεται, με την απόκτηση του Μάρκους Μπεργκ να είναι πιο κοντά από ποτέ
Το κλιμάκιο της UEFA αποχώρησε από την Αθήνα έχοντας ελέγξει εξονυχιστικά τόσο τον φάκελο του Παναθηναϊκού όσο κι αυτόν του ΠΑΣ Γιάννινα. Οι διαρροές ανέφεραν πως οι Ηπειρώτες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και δεν αποκλείεται να αποκλειστούν από το Europa League της επόμενης περιόδου, κάτι που σημαίνει ότι τη θέση τους θα πάρει βάσει κατάταξης ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» εμφανίζονται βέβαιοι πως ο φάκελός τους είναι υπερπλήρης και πως δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα σε περίπτωση που τους δοθεί το ευρωπαϊκό εισιτήριο, ετοιμάζοντας παράλληλα πλάνο για τη συμμετοχή της ομάδας στo Europa League της επόμενης περιόδου.
Αυτό σημαίνει πως οι… μηχανές έχουν πάρει για τα καλά μπροστά και στον Παναθηναϊκό «τρέχουν» για την ολοκλήρωση του μεταγραφικού σχεδιασμού της ομάδας, καθώς αν έρθει τελικά η ευρωπαϊκή συμμετοχή θα αλλάξουν κι οι ημερομηνίες έναρξης της προετοιμασίας. Αυτό σημαίνει πως το ρόστερ θα πρέπει να είναι έτοιμο νωρίτερα και έτσι το «τριφύλλι» θέλει το ταχύτερο δυνατό να ολοκληρώσει τις κινήσεις του. Έτσι, οι Γιάννης Αναστασίου και Νίκος Νταμπίζας έχουν… φορτσάρει για να κλείσουν τα ανοικτά μέτωπα και να τελειώσουν όλες τις υποθέσεις με θετικό, για τον Παναθηναϊκό, τρόπο.
Ευχάριστα με Μπεργκ
Το βράδυ του Σαββάτου (08/06) το Αμβούργο έκανε επίσημα γνωστό πως δεν υπολογίζει τον Σουηδό φορ και πως τον αφήνει ελεύθερο να συνεχίσει αλλού την καριέρα του, από τη στιγμή που υπάρχουν ομάδες που ενδιαφέρονται για αυτόν. Την ίδια ώρα τα δημοσιεύματα στη Σουηδία ανέφεραν πως η Γκέτεμποργκ δεν θα καταφέρει να εντάξει στο ρόστερ της τον Μάρκους Μπεργκ, καθώς ο ποδοσφαιριστής έχει συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό και στις αρχές της εβδομάδας θα είναι στην Ελλάδα για να ολοκληρωθεί και το τυπικό σκέλος.
Εκτός όλων αυτών, φαίνεται πως από τον Παναθηναϊκό τελειώνει οριστικά και ο Λουτσιάνο Φιγκερόα, αφού στη Βραζιλία μιλούν για δεδομένη συμφωνία του Αργεντινού με τη Ναούτικο. Συνεπώς, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ο Παναθηναϊκός προχωράει το πλάνο του και συμπληρώνονται τα κομμάτια του παζ της νέας περιόδου, αφού μετά τον Μπαϊράμι και τη διαφαινόμενη απόκτηση του Μπεργκ, οι «πράσινοι» θα φουλάρουν για τη μεγάλη επιστροφή του Γιώργου Καραγκούνη αλλά και το θέμα του Βαγγέλη Μόρα, ο οποίος είναι ο πρωταρχικός στόχος για το κέντρο της άμυνας. Στα υπόψη του Παναθηναϊκού είναι και ο Φάλκενμπεργκ, όμως, όσο δεν λύνεται το θέμα με την Άλκμααρ δεν θα προχωρήσει η μεταγραφή, καθώς και ο Γιώργος Κουτρουμπής που «τελείωσε» από την ΑΕΚ και περιμένει την τελική πρόταση του Παναθηναϊκού.